От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!

Ще изпълним управленската програма, увериха депутати
137
От ГЕРБ убедено за вота на недоверие: Няма да мине!
Снимка: архив, БулФото

Вотът на недоверие няма да мине, увери заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков на брифинг в парламента по повод внесения от БСП вот на недоверие към правителството за провал в политиката в областта на околната среда и водите.

"ГЕРБ заедно с "Обединени патриоти" ще изпълнят управленската програма, за която сме се подписали преди три години, и ще довършим своя управленски мандат", каза Ненков. Той увери, че коалицията е стабилна.

Още по темата
"Вярваме, освен това, че в Народното събрание извън коалицията има достатъчно разумни и други народни представители, които съзнават, че евентуално падане на правителството в момента само ще доведе до нови въпросителни и ще постави под угроза бързото разрешаване на проблема в Перник", добави Ненков.

"Мотивите и вотът целят по-скоро създаване на политическа нестабилност и паника", коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. Според него БСП нямат никакво решение за това как да се излезе от създалата се ситуация. Когато говорят за падане на правителстовто, хубаво е да отговорят и на въпроса с кого биха направили мнозинство, посочи Александър Ненков. С колегите от ГЕРБ смятаме, че този вот по никакъв начин няма да доведе до подобряване на ситуацията, добави той, цитиран от БТА.

Ненков коментира, че председателят на БСП Корнелия Нинова и днес е изрекла неща, които не са верни и даде пример с въпроса й кой ще напълни язовир "Тича". По думите му управителят на ВиК дружеството е казал, че язовирът е пълен и има вода за 30 месеца. Освен това Нинова каза, че бедстват половин милион български граждани, което също не отговаря на истината, добави Ненков.

Председателят на парламентарната комисия по околна среда и води Ивелина Василева коментира, че от ГЕРБ ще се запознаят с мотивите на БСП, имат отговорно отношение и са готови за дебат. "БСП твърдят, че имат алтернатива. Ние сме виждали тяхната алтернатива, ние сме запознати с "Визия за България" - един документ, който изцяло неглижира политиките, свързани с опазването на околната среда", коментира Василева.

По думите й в този документ се твърди, че трябва да се финансира изграждането на инсталации за изгаряне на отпадъци.

В годините досега сме доказали, че работим за подобряване на околната среда - бяха изградени над 2500 км водоснабдителна и канализационна мрежа, 51 пречиствателни станции за отпадъчни води и 52 регионални системи за управление на отпадъците, заяви депутатът от ГЕРБ. Наясно сме, че ако има нарушения, всеки трябва да носи своята отговорност, но също така сме убедени, че това са политики, които изискват държавническо отношение. Това е и поведението на кмета на Перник, който заедно с правителството работи за облекчаване на ситуацията в града, каза Ивелина Василева.

Според нея БСП целят създаването на кризи, нагнетяването на напрежение и подсилването на страховете на хората, а ГЕРБ знаят, че кризите се решават с реални действия, което изисква мобилизацията на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали вотът ще мине или не, не променя факта, че с всички тези партии България ще бъде слаборазвита и зависима държава винаги.
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До seiraИ за отделния човек, имал нещастието да се роди в България и да живее там през времето на ГЕРБ.
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФастерГрее ги това, което правят на изборите, с което печелят - фалшифицират. Е, тук е по-трудно да го направят, но тук пък играят големите обещания за постове, за европарламент, дипломация, и пари.Така че те и това ще направят, не се спират пред никаква морална преграда. Те са най-безскрупулната част от комунистите!
109
0
 
1
 
! Отговори
Фастер преди 4 години
Лошо,лошо,много лошо!Бяхте надежда за много българи,вече не сте!Идват избори и никой няма да гласува за никой от последните 40 години в политиката,включително и за вас!Не знам кво ви грее че нямало да мине вота?Нищо не ви грее ,идват избори и ще е интересно за всички,а ние сме готови повече от всякога да си търсиме интересите като европейци в уж европейска държава!Това с екологията ви удари в дъното и не е само това!Всичко е банкрут ,само не и любимите ви лакеи от бизнеса!Бизнес без работници?Ъ?
108
0
 
3
 
! Отговори
към ПРОСВЕТЕН 114 преди 4 години
БЛАГОДАРЯ на сънародника ни !оставам в България :-) защо ли ???????????????????????????????????/за премахването на наглата ШУРО БАДЖАНАЩИНА от ....така наречените БГ ,,работодатели,,
107
0
 
4
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Г-н Ненков заради вашата "стабилност" и "сигурност" и най-вече "достойни доходи" напуснах България както и още над 2 милиона сънародници.Според теб дали ще се върна?!?Това е "реторичен" въпрос на,който и сам можеш да си отговориш,ако въобще имаш "капацитет",който според мен ти липсва!!!! България се превърна в "ТЕРИТОРИЯ",благодарение на такива "индивиди" от типа "човек *** на висок пост",както казва Радой Ралин!!!!
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а винкело де
105
3
 
9
 
! Отговори
seira преди 4 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!НАРОДЕ!!!!!
104
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-110,*** не дпс,а любимата ти тиква,и неговите ентелегентни и красиви протестори,свалиха Орешарски
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС нямаше достатъчно лапаница при Орешарски и го свали и сега парцалите - медии на ДПС хвалят режима на Борисов а Доган си има ТЕЦ Варна. Разбира се и за протестърите срещу Орешарски от проституираща мрежа има лапаница и си кютот че ДПС е на власт повече отколкото при Орешарски.
102
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патеричите партии на ГЕРБ са част от ГЕРБ и са виновни колкото ГЕРБ. Защото лъжат избирателите си че са против ГЕРБ и крадат гласове от истинската опозиция БСП след което се коалират С ГЕРБ-ШАЙКАТА и се подиграват на избирателите си.
101
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 12атака и нфсб и вмро са слуги на ГЕРБ и са си виновни, защото без тях нямаше ГЕРБ да направи поредното правителство - селянино ***.
100
11
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 102 преди 4 години
НФСБ и Атака не са виновни за разпада на България, виновни са само герберите и режима на ББ!!!
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб си крепи властта като замени свестните журналисти с Колтуклиеви, Неделини Аневи и тем подобни СЛУГАРИ ВОДА НЯМА В ПОНЕ 30 МЕСТА В СТРАНАТА И ПЪЛНО МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ АКО БЕШЕ БСП НА ВЛАСТ СЪЩИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ЩЯХА ДА НАДУВАТ ДО БЕЗКРАЙ ПРОБЛЕМА А СЕГА ГО ОМАЛОВАЖАВАТ ДО БЕЗКРАЙ
98
0
 
11
 
! Отговори
Au преди 4 години
Златото на България се краде от една канадско-френска фирма!!!Виновните за подписаните концесии................на съд и прокурор!!!
97
13
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 4 години
Атака и НФСБ не са виновни за разпада на държавата, селянин ***!!Виновни са само и единствено герберите!!!!
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроси към Болен Сидеров:ГЕРБ ОСИГУРИ ЛИ ПЕНСИЯ МИНИМАЛНО 500 И ЗАПЛАТА 1500, СПРЯ ЛИ ЗЛАТНИТЕ КОНЦИСИИ, ОБЯВИ ЛИ ТУРСКОТО РОБСТВО ЗА ГЕНОЦИД, ЧЕ САМО ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ ЩЕ ПОДКРЕПИТЕ БСП ЗА ВОТА НА НЕДОВЕРИЯ - И ВИЕ СТЕ ПАТРИОТИ НАЗНАЧЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. СЪЩИТЕ ЗЛАТОПРЪСТНИЦИ СТЕ КАТО ДПС.
95
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продажните патерици от Атака нфсб вмро и воля за подпиране на ГЕРБ са на линия а пък и ДПС ще работи също против вота. Ако искате тоталитарната партия ГЕРБ да падне от власт трябва да гласувате за БСП. Това е единствения начин. Да дадем властта за 4 години с голямо мнозинство на БСП и това ще е краят на ГЕРБ. След това ще има вече нормални партии за които да се гласува. От Атака питат БСП какво ще промени с огромни искания, все едно че ГЕРБ ги изпълнява Сидеровите продажници.
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Характерни особености на герберския режим:1.вода няма за всички, язовитите пресъхват2.България стана сметище , където италианската мафия изхвърля *** си3.хората стават все по-бедни и все по-болни.................и т.н.
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обединени патриоти вече няма, Атака и Волен Сидеров напуснаха тая коалиция остана само ВМРО на Шкембе Войвода и НФСБ на Валерката Симеонов!!