Отиде си Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков

Според нея баща й е бил оклеветен от съпартийци
Обновена: 21 яну 2020 11:27 | 21 яну 2020 11:18, Елка Василева
73
Отиде си Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков
Снимка: Facebook

Почина Мина Божкова, дъщерята на Александър Божков - бившия вицепремиер и министър на промишлеността в служебния кабинет на Стефан Софиянски и в правителството на Иван Костов.

За кончината й съобщи Илиян Василев с публикация във Facebook.

Мина Божкова си е отишла преди 40 дни. Самият Александър Божков също вече не е сред живите. Той почина през 2009 г.  от онкологично заболяване.

Дъщеря му има момиченце на 11 години.

По думите на Илиян Василев Мина е преживявала тежко публикациите, в които до името на баща й стои прякора "Мистър 10%". Според нея Божков е бил оклеветен от съпартийците си, а тя самата не е наследила всъщност нищо от богатството, което му приписват.

Александър Божков беше освободен през декември 1999 година от правителството на Иван Костов и стана главен преговарящ за присъединяването на България към Европейския съюз, но подаде оставка от този пост на 9 юни 2000 г. Едно от лицата на икономическата политика на кабинета на Костов, довела до приватизацията на над 40% от държавните предприятия, Божков стана обект на остри критики от страна на опозицията и получи прякора „Мистър 10%“, заради обвинения за взимани комисиони при приватизационните сделки, в които участва като министър на промишлеността.

В последните години Мина Божкова изживяваше трудни моменти, с които се спекулираше в обществото. Твърдеше се, че психическото й състояние се е влошило след загубата на баща й, който се е грижил неотлъчно за нея си през целия й живот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Мира преди 4 години
Само на българския Казан пазач не му трябва. Сипят се тържества, клетви, видите ли как кармата се наложила. А става дума или за къса, или за дълга клечка, при диагнозата "рак". Казва ви го човек, който има кармични вмешателства на гърба си, има и подобни роднини за пример, чиито рак се е излекувал без химио за 10 дена. Не сме пи-добри от други, просто псевдо бога е достатъчно изобретателен за всички. На плещите, нека Ви тежи ако има къде!
57
8
 
7
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
а бе ***, какво ти е направил жан виденов бе? не разбрахте ли че сготвиха защото се опита да спаси българия. малко вие е племе мольоумно.... малко. не сметище ами не знам какво ще стане тази държава. инак мамонеца с едната ръка дава на поклонниците си с другата взима от тях. така е като си продават душите некои господа за пробитите шекели на девола с талмуда в ръка.
56
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Илиян Василев хората са виновни, че тая умряла от пиене. Много демократично мислене
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Желев, Сакскобурготски, Плевенлиев...
54
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тази баща й, зает с Костов, съсипаха индустрията на България. Колко семейста и човешки животи затриха. Е, тая не успя да му изпие откраднатите пари, колко и да опитваше.
53
8
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До анонименКазваш, че Господ наказва съсипалите държавата, така ли?Филип Боков вече беше наказан - синът му, автокрадец и мутра си отиде!Синът на другаря генерал Мирчо Спасов, създателят на кръга "Орион", забягнал в ЮАР Господ го прибра!Значи да се готви Жан Виденов!
52
8
 
2
 
! Отговори
Вили преди 4 години
Колкото са прави пишештите ***, толкова да са здрави.
51
10
 
10
 
! Отговори
Ом Рам преди 4 години
От какво е починала? Свръхдоза? Бедните дечица изкупуват греховете на родителите си - в буквалния смисъл на думата. Мина очевидно е израстла без родителска ласка, но финансово презадоволена, респективно - психически нестабилна и физически - неприспособима към действителността. Детето й е резултат от случайна връзка с безперспективен баща, горкото дете! Дано да има кой да му вдъхне сили и надежда, за да преодолее грешните възгледи и опит на предците си и да се моли за душите им!
50
10
 
16
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Няма българин в управленска позиция и да не е вземал процент , даже се съмнявам че са само 10 % ама айде ние сме богат и *** народ , както дошло така си отишло
49
13
 
16
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Някой хора ги застига....други не. Дано поне да е успяла да изхарчи повечко пари от завлечените от татка и
48
7
 
34
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Не може да ограбиш цял един народ и после да живееш дълго и щастливо с тия пари. Отнетото с измама от залъка на хората никога и на никого не е донесло щастие, а само скръб, мъки и скърцане със зъби.За разлика от подкупните съдии и прокурори на земята, Божият съд е справедлив и от него никой не може да се скрие!
47
5
 
19
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Библията, Свещеното писание на Стария завет, Второзаконие, Глава 5:9... Аз съм Господ, Бог твой. Бог ревнител, Който, за греха на БАЩИТЕ, наказвам до трето и четвърто поколение ДЕЦАТА, които Ме мразят,10. и Който показвам милост до хиляди поколения към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.---Не може да ограбиш цял един народ и после да живееш дълго и щастливо с тия пари. Отнетото с измама от залъка на хората никога и на никого не е донесло щастие, а само скръб, мъки и скърцане със
46
3
 
35
 
! Отговори
RT преди 4 години
Божков наричахме Мистър 19%, а сегашните са Мистър 50% че и повече...
45
4
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Бреееей, и думата пaрaзиT ли цензурирахте бе? Тц-тц-тц....направо сте за едно дърво да играе по главите ви. А аз вече стигам до извода, че ако попаднеш на някаква такава ръководна позиция като Божков трябва да започнеш наистина да крадеш ударно, защото така и така ще започнат да де одумват, че си крадец и всички ще повярват, така че е по-добре като те приказват, поне да има за какво
44
6
 
41
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Отишла си е на 42 години. Била е в депресия, защото дълго време е била безработна и социалните са искали да и отнемат детето. Ако беше вярно това за Божков и 10%-та, тази сега щеше да е жива и да си живурка като най-големия ***, който не е работил ден през живота си, ама не спира да пие и да си живее като бохем - малък Тошко
43
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИНАЛО, ЗАМИНАЛО! МНОГО НЕЩА СЕ КАЗАХА ТОГАЕА, КЪДЕ С ОСНОВАНИЕ, КЪДЕ БЕЗ! ИСТИНАТА Е, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ПРОВЕДОХА НАЙ ПРЕСТЪПНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ В БИВШИЯ СОЦ БЛОК НА ДЪРЖ АКТИВИ, ВСЕ ОЩЕ СА ЖИВИ И СИ ХАРЧАТ ПАРИТЕ ПО ТОПЛИТЕ СТРАНИ! ГРЪМНАХА БУШОНИТЕ! БОГ ДА Я ПРОСТИ! НЕ ЗАСЛУЖАВАШЕ ТАКА РАНО ДА СИ ОТИДЕ!
42
0
 
27
 
! Отговори
Odio преди 4 години
***,не мога да ви разбера логиката да криете лицата на малките деца.На едната снимка замаскирано,а по-надолу дибидюс изтипосано на Фейсбук поста.
41
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятай колко за нищо не е ставала, щом с тоя произход го е докарала до гардероба на телевизията на Домуса!
40
11
 
23
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
А така! Както пее Руши "Всичко се връща", след като цял живот от преяждане и препиване е имало "Всичко се повръща"! Колко апаши минаха през жълтите павета...няма да има къде да ги заровим!
39
13
 
44
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Абе ти човешко същество ли си, как може да пожелаваш на 11 - годишно дете това което си го изрекъл , найстина тая държава трябва да се закрива, аз работя в Нова Телевизия и знам ,че дъщеря му е на гардероба, смяташ ли ако имаше милиони щеше да работи там!!!