Андон Балтаков е новият генерален директор на БНР

Той бе избран с 4 гласа "за" и един "въздържал се" при повторно гласуване
22 яну 2020 13:21, Красимир Ангелов
12
Андон Балтаков е новият генерален директор на БНР
Андон Балтаков. Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Андон Балтаков за нов генерален директор на БНР. Това стана с 4 гласа "за" и един "въздържал се" при повторното гласуване, съобщава националното радио.

В надпреварата участваха шестима кандидати - Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев. На първото гласуване нито един от тях не събра необходимото мнозинство от три гласа при гласуването.

В два поредни дни - понеделник и вторник, кандидатите представиха концепциите си пред членовете на медийния регулатор.

До избора на нов генерален директор на БНР се стигна, след като през октомври миналата година СЕМ прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
БайКиро преди 4 години
До Анонимен Разликата между Атон и Андон е само една бука , но променя всичко!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо му е генерал Антон Балтаков осъден на смърт от комунистическия "народен" съд. Починал в САЩ.
8
4
 
5
 
! Отговори
ники преди 4 години
Щом комунистите го плюят, значи това е човекът!
7
1
 
8
 
! Отговори
Айде хаирлия да е преди 4 години
Дано следва партийната заръка и идеите на вожда и да очисти радиото от екстремисти които клатят стабилноста и източват водите
6
2
 
9
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Изглежда като послушен комсомолец. Ясно е, че този пост е по партийна линия. Интерсно е кой е дедо му или баща му, иначе с какво ще заслужи този пост, за който както знаем заплатата му може да се надуе до ~ 10 бона (и да си пише сам собствените бонуси като миналия директор там) Абсолютно нищо не мога да открия за него или някой казвал се така да е бил на работа в CNN и Асошиейтед пресс както журналист, че и завършил Иейл (както го рекламират в други медии.)
5
2
 
6
 
! Отговори
маке преди 4 години
Знаете ли, коя е най-голямата сграда в Благоевград ? Тази на "Радио - телевизионния център" Огромно соц-катакомби с денонощна охрана, паркинг със стотина служебни коли, незнаен брой служители и пр. . Някой от Вас сеща ли се въобще някога да е гледал или слушал предавате от този "център" ?!?
4
2
 
8
 
! Отговори
content creator преди 4 години
Не са избрали - а са сложили един "послушко" за "бушон". Сега ще има да четем и слушаме "Как БНР трябва да се реформира към online съдържание и по колко милиарда от бюджета ще са необходими за това".
3
3
 
13
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
БНТ и БНР са гнезда от змии-роднини ! Огромен сграден фонд, разточителен персонал. Държавни субсидии и като продукция нищо и половина ! За капак, разни "журналисти" като Петя Волгин, освен заплатка от БНР, захлебва и копейки от руското посолство....щото имало свобода на словото. Демек, като бачкаш в обществена медия можеш да прибираш хонорарчета от които и за каквото ти плати...Закривай !!!
2
2
 
9
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Цензурирата дума е С ОР ОС ОИД НА...
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гаранция е на хранилка на някое НПО