Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!

Държавата нямало да допусне клуб да фалира
140
Симеонов няма да отстъпи за хазарта: Полезно е за държавата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ и депутат Валери Симеонов няма да отстъпи от внесените промени в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми.

Пред журналисти в парламента той заяви, че още през 2018 г. е внесъл за разглеждане такъв проект. Сегашният бил още "по-прецизен", "взискателен" и "полезен за държавата".

Още по темата
"Недейте очаква някой да премисли, особено аз", каза Симеонов.

Според него Комисията за хазарта е сериозно компрометирана в полза на един основен играч в хазартния бранш. По думите му при създаването на изпълнителна агенция цялата отговорност ще падне върху държавата и институциите и тогава няма да има никакво размиване на отговорността.

Валери Симеонов бе категоричен, че не трябва да се забравя основната причина за внасянето на промените през 2018 г. и сега, а именно "масовото съсипване на здравето и имуществото на голяма част от българското общество".

Следствие на угоднически променените закони 2013 г. обществото залитна към хазарта, търсейки решение на своите проблеми, коментира Симеонов, цитиран от БТА. Той припомни, че по Конституция държавата трябва да се грижи за здравето на нацията и за развитието на спорта.

На въпрос дали се притеснява, че ГЕРБ ще размислят и ще оттеглят подкрепата си, Симеонов каза: "Аз правя това, което трябва да направя и отговарям пред собствената си съвест. Колегите от ГЕРБ и от всички останали партии, включително и от БСП, също отговарят пред собствената си съвест".

Относно медийните изявления на управителя на футболен клуб "Левски" Васил Божков и твърденията, че клубът ще фалира, Симеонов посочи, че всяко изказване подлежи на проверка. Той бе категоричен, че държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
2
 
! Отговори
Само хазарта ли? преди 4 години
А защо забрави за далаверите на Домуса, какво стана с флота, а как той си пере парите във футбола? Като е загрижен, всички олигарси да проверят. Разровят ли ги, замирисва на
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В това го подкрепям напълно, знам какво прави комара с хората.
123
1
 
2
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Мисля че Черепа е знаел че Европа ни натиска за срама с хазарта и заради това дойде в Левски. Сега ще даде малко парички на фен клубчетата за протести....и ще гледам дали Държавата ще се справи с мафиотчето....а да видим...
122
0
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
До Остап БендерПоздрави. Много добре казано. Мисля по същия начин.
121
0
 
3
 
! Отговори
Ради преди 4 години
Абе, този В.Симеонов защо не са го сложили за здравен министър? Той толкова ревностно се грижи за здравето ни! За ушите ни, тормозени от силен шум, за дробовете ни, тровени от цигарен дим, ето сега и това! Ми на него таланта му отива нахалост по разни други министерства!
120
0
 
2
 
! Отговори
Илиян Бъчваров преди 4 години
До АнонименПОЗДРАВИ..
119
0
 
3
 
! Отговори
Христин преди 4 години
До ivanovИли си платен, или не знаеш какво означава думата национализация.....по скоро си невеж...
118
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 4 години
До РеформаторПоздрави, Много точно казано. Мисля по същия начин. А дано да стане..
117
0
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
До ДраганЕ, аз съм без мозъчен. Пътувам много по цяла Европа и не само.....Такова чудо никъде няма. Не съм се спъвал в Швеция в Талончета, Но тук вчера една баба си взе един хляб и 6 талона....Акъл може би няма но някой трябва да помисли за нея защото после пак ще клекне на държавата. Помисли малко....Защо да се спират наркотиците... нали и това е бизнес......
116
1
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Не съм фен на Симеонов, но с убийствения шум до 5-6 сутринта по морето успя да се справи...Искам да успее и с хазарта в полза на държавата. Знаем че алкохол, наркотици и хазарт са най страшните в света пристрастяване и край....Тук обуначиха народа с реклами през 5 минути. Хората трият като зомбирани и са вече такива. Отдавна трябваше това да се спре...
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов може да е прав, но на мен ми е интересно кой стои зад него и това предложение. Сам е никой, за да се изправи срещу интересите на черепа.
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да спрат и издевателствата да се прида отровата унгарските енергийни напитки хел...хеладжии гнусни лафкаджии
113
1
 
5
 
! Отговори
WTF преди 4 години
Дано да мине законът - хем държавата, хем хилядите търкащи ще станат по-богати, а не само един човек да трупа милиони.
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме ми кой какво управлява ,обаче факт е че парите в Бъгария са разпределени много неправилно. Не може няколко души да държат всичко а на останалите да подхвърлят трохички. Тия милиарди където ги трупат в гроба си ли ще ги носят. Ковчега няма джобове. Алчни създания
111
1
 
5
 
! Отговори
Драган преди 4 години
До РеформаторА бе хора, вие някога в чужбина ходили ли сте? Цяла Швеция е залята с картончета и нима това ги прави зле икономически или бедна страна? Дайте да се върнем при бай Тошо и за всичко да чакаме държавата. Ами ако искате това - ходете при Ким Чен - там всичко е добре и никой не е зависим.Боже колко сме безмозъчни......
110
1
 
4
 
! Отговори
Драгомир преди 4 години
Мръсен гаден лъжец! Как може такова недоразумение да е в политиката?????
109
2
 
5
 
! Отговори
Тъпи преди 4 години
Какво общо има футбола с лотарията !
108
3
 
7
 
! Отговори
гост преди 4 години
най-полезно за държавата е да се изметете от българия всичките щатни патриотари
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така гадовете на прехода са за трудов лагер на почивка....
106
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунизма се завръща, спете спокойно дицъ.