Експерт: Нужни са базови такси и промяна в закона за хазарта

Законът не е пипан от 2012 година
23 яну 2020 10:11,
17

"Комисията по хазарта трябва да определи базовата основа, на която се изчисляват таксите. Тази база трябва да е по решение на комисията", каза за "България сутрин" бившият председател на Комисията по хазарта Димитър Терзиев.
Още по темата

По думите му няма противоречие задачите да вървят в комплект, държавата трябвало да спази мерките и да ограничава хазартната зависимост сред младите хора. Нямало пречка част от приходите да отиват за спорт и образование.

"Първо трябва да завърши проверката, защото в крайния доклад трябва да се посочи причината за дефицита за тези над 210 млн. лева", посочи събеседникът в студиото.

Въпросът опирал и до това дали и какви проверки са правени в хазартните оператори.

"При положение, че сега има работещи бизнеси, мисля, че е крайна мярка закриването им. Чисто законово всичко сега работи добре, но Законът за хазарта, приет през 2012 година, трябва да се промени, защото има динамика и доста неща са се променили", каза още той.

Пред Bulgaria ON AIR Борис Ячев от НФСБ посочи, че ставало дума за нормална практика, за ограничение, което е частично. Важно било въвждането на задължително лицензиране, както и продажбата на билети да не се случва близо до училища.

"Парите няма да се ползват само от спортното министерство, но и от това на образованието, ще се изграждат спортни зали. Има направени предварителни разчети. Не вземаме страна относно бизнеса, заемаме страната на държавата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато прохождаше този бизнес 2014 оборота е бил 5 милиона и тогава не е имало защо да го рънчат ама сега е 300 милиона!Щом е разработен дай да го вземем
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божкав толкова се разтревожи, че обяви на комисията по хазарта: "Непротивоконституционствувателствувайте!"
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пичуе, забранете хазарта ве, до нищо добро не води освен до пълни джобове за собствениците и по-празни за обикновените хора
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи последният обикновен данъкопратец му измислят всякакви данъци и такси. тоя Божков го оставили с наредба да печели от хазарт.а не могат да намалят ДДС на хряба и млякото...не знаел... кой Горанов или Менда...хайде бе..
13
0
 
5
 
! Отговори
НЕ ! преди 4 години
Никога ! ! !
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква страна заемате изобщо ,когато се цели заграбване на работеш бизнес .Днес е хазарта ,утре какво ще бъде или по точно на кого ще се отнеме бизнеса За всички други бих се съгласил, ама работата е, че Божков не е просто работещ бизнес, а върла далавера, която само развъжда престъпност и корупция.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9Депутатите, министрите и други забравят, че няма да са вечно такива ...
10
0
 
5
 
! Отговори
М преди 4 години
Данък хазарт беше 4% по-едно време. *** Божков далаверите са много и всякакви. Родата му върти половината казина в страната, нлагодарене на него има само един букмейкър в страната, също така благодарение на него, няма български онлайн хазарт (не, българите продължават да залагат, просто едни десетки и стотици милиони такси не влизат в НАШАТА хазна).Сега го е яд, защото обичайния номер с многото подкупи и заплахи не минава, а няма как, да взриви асансьор, както с на Жоро Главата баща му.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Га ядоха кифтетата всичко беше наред,като спря кранчето закона трябвало да променят. На всеки 3 месеца промяна на закон......да не останат дупетатите ни без странични доходи,лобирайки за този или онзи.Войната Недялков vs Божков мина на политическо ниво.
8
0
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
КВО СТАНА С КЪЩИТЕ ЗА ТЪЩИ АМИ ПАРИТЕ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ С ТЕЗИ ПАРИ ЗА НЕГО ТРЯБВА ДА ИЗХРАНВАМЕ ПОЛОВИНАТА СВЯТ АМИ ЗДРАВЕОПОЗВАНЕТО С ТЕЗИ МИЛЯРДИ ТРЯБВА ДА СМЕ НАЙ ЗДРАВАТА НАЦИЯ ПАТРИОТО-МАФИОТИ +ГЕРБ+ЧЕРВЕНАТА БАБИЧКА+АЛКОХОЛИКА ДОГАН НАРОДА ПОСАРАН
7
0
 
5
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Значи да зема да попитам колко спортни зали са се построили в България с парите от хазарта в последните 30г. !? Мисля, че или са нула или малко под нулата! Нещо намирисва тука! Нещо не е така като се пише в таз баш статия!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До Г.ИвановИ то така го оправи шума, че туризма се мъчи! Този постоянно му хрумват "гениални" идеи как да съсипе нещо, което си работи!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания законът за хазарта не е пипан от 80-те години, там всички лотарии са държавни, парите прибира държавата и тя ги разпределя, има и друга лотария която е към инвалидите и за разпространението и се ангажират само инвалиди, парите от тази лотария са само за сектор "инвалиди" и това е и благородно и хуманно ! В България този вид хазард е зает от бандити и измамници с ниска степен на интелигентност ! От какъв стана Божков толкова богат и как ?
4
1
 
14
 
! Отговори
Д преди 4 години
Лакеите на хазартната мафия се включват в пропагандната защита.
3
4
 
6
 
! Отговори
Г.Иванов преди 4 години
Каква страна заемате изобщо ,когато се цели заграбване на работеш бизнес .Днес е хазарта ,утре какво ще бъде или по точно на кого ще се отнеме бизнеса Ако държавата иска бизнес с хазарт има най големия ресурс да си направи такъв ,печатат си лотарии и пазара ще покаже дали на народа му харесва или не Най лесно е да вземеш нещо на готово при това под прикритието на държавата Що се касае до Валери Симеонов ,той оправи шума по мореските курорти ,,оправи и мигрнатите гласуващи в БГ ,талант невиждан
2
1
 
9
 
! Отговори
sc преди 4 години
Парите ще се ползват за крадене. Спортни зали и сега имаме.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще въртят, ще сучат и пак няма да има виновни. Никой не задава въпроса защо е приет такъв закон и защо всички са спали начело с Горанов.