Колко е опасен новият китайски вирус?

Той не е създаван в лаборатория, сигурен е доц. Мангъров
23 яну 2020 09:52, Красимир Ангелов
27

Нов вирус стресна сериозно цяла Азия, а според специалисти той може да плъзне и по целия свят. От Китай се разпространява мистериозен коронавирус, който в многомилионната държава вече засегна над 500 души, като жертвите са повече от 10.

Първи случай на заболял е засечен и в Съединените щати. У нас се предприемат мерки, като на летищата се засича телесната температура на пристигащите.

Още по темата
"Това са вируси, които основно причиняват заболявания сред животните, но се появяват и щамове, които засягат хората. За този щам, който сега се е появил, все още се знае малко, дори не се знае от кой вид животни е дошъл. Не сме наясно каква е смъртността, която може да прични", посочи за "България сутрин" доц. Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в София. 

По думите му този вирус може да прични сериозни проблеми, като не е изключено да не ни подмине. Новият щам на този етап не е изследван сериозно, но медикът е категоричен, че теория на конспирацията е твърдението, че вирусът е създанен в лаборатория. 

"Вчера на свое заседание СЗО реши, че трябва да се изчака, няма как да спрем хората да пътуват, светът се движи и няма как да това да се бъде стопирано", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

"В Китай има наложени ограничения относно придвижването в един от градовете, но на други места по света това трудно може да стане. Това са вируси, които не са направени да живеят сред човешката популация", обясни доц. Мангъров.

Той допълни още, че тази година грипните епидемии у нас се обявяват преди масовото им разпространение и преди децата да се разболеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
До АнонименТоя да не го коментирам как ме върна с бебе 9 месечно с над 41 градуса темперетура обезводнно, не яде , защото било нормално и варицела така се карала....Добре че впоследствие бърза помощ ме закараха там и ми казаха какво точно да им кажа за да ме настанят.Слава богу, че ги послушах....и слава богу че там има и други лекари.....и я закрепиха .А и да спомена ли как рекламираше частната си практика - агресивно....вместо да прегледа бе
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прдставяте ли си какво ще стане, когато ледниците се стопят? А това идва с бързи темпове! Ще ни връхлетят такива праисторически вируси и бактерии и кой знае още какво, че тоя коронавирус ще ни се стори като хрема. Тогава накъде ще се бяга?
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът не не е създаван в лаборатория, сигурен е доц. Мангъров. Това са вируси, които не са НАПРАВЕНИ да живеят сред човешката популация. Как да не ти забие чипът - хем са направени, хем не са направени! Аман от експерти!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умрели са между 10 и 12 човека. Но не е ясно колко
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нелогично е да се появи напълно смъртоносен вирус, който да избие всичко. Защо да убива домакина, в който се развива? Някак си би вървял против себе си и природата.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работя в момента с един китаец и той от тяхните си новини казва, че вируса се е прехвърлил от папане на диво животно. Някаква снимка има там и казва това животно даже не го знам какво е. Така че там всичко се яде, което по своему не проблем, а проблема е, че не се обработва термично да се избият гадостите вътре. Та и затова оттам и всичките птичи, свински и тем подобни странни вируси се пръкват.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11--------------------------------Oт тези,които са болни,половината са здрави ама решили да си починат покрай действително болните.Така беше и по наше време преди много години.
12
3
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Природата рано или късно -ще се прочисти от човечеството- най големият вирус на Планетата е --човека! Ще се появи някой заешки или кокоши грип (или птичи-все тая) и ще ни натръшка всички _не напрано такъв агресивен смъртоносен вирус се появява в най населената държава- с над 2,5 милиарда население !! С глобалната мобилност от хиляди самолети на ден -летящи навсякъде-- то до 3 дни всички ще са при Алелуя)) ХМ)
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той допълни още, че тази година грипните епидемии у нас се обявяват преди масовото им разпространение и преди децата да се разболеят.В София още НЕ е обявена епидемия, но в класа на сина ми днес са били 10 деца, всички останали са болни...
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8В Германия всяка година се ваксинират хората.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Китай е поставил под карантина Ухан, това е град с популация над 20 милиона човека. Самите власти там не са правили никога такова нещо в новата история. Не е тактика за всяване на страх, а напълно легитимна заплаха от пандемия. Само дето вече имаме заразени извън карантината. При инкубация от 10 дни и развиване на симптоми от 5 дни е трудно да се установи кой е носител, преди да е станало късно.Налягай си парцалите, ако скоро не му намерят цаката.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересно. От 27 години живея в югозападна германия нито една година нее имало вируси които да разболеят децата и възрастните. А като чета новините при вас по няколко вируса на година ви пускат. Или не ви ги пускат може би идват от космоса.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5 Не е случайност, но не е това което твърдиш също. Новите болести не са нови, на милиони години са си. Само дето са били до този момент - животински. Вируса мутира, близкото му разположение до хора му позволява да прескочи на тях и хоп - нова болест. В Африка най-често започват защото това е един от най-неопитомените континенти и африканците са в контакт с диви животни през цялото време. В Китай от друга страна ядат всичко. В Европа сме избили почти всичко диво.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак създавате паника - вируса е ограничен в един район на Китай, не се знае почти нищо за него, смъртност, как се предава и т.н. Това което правите е сравнимо с тероризъм, къде е ДАНС и прокуратура е въпроса.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едно време ги пускаха в Африка първо новите вируси да ги тестват върху хората, сега почнаха в Китай да ги изпускат. Що не тръгне вирус в някоя развита държава? Случаеност?!?
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година грипните епидемии се обявяват по всички медии преди да се Изпуснат от Лабораториите и масовото им разпространение сред децата. . Каза Мангаров. Да лабораториите произвеждат и разпространяват вируси а белата мафия прави пари от недействащи лекарства. Купуваш пиеш купуваш пиеш и ставаш все по зле. Времее за АК 47 да се произнесе по въпроса.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато коментарите са пълни с излиянията на атавистични троглодити няма да видим добро.Сега ще ви го разбия за да разберете.Популация на планетата 7.5 милиардаСредно годишно разпространение на настинки 15% или 1.1 милиардаСмъртност на корона вирус (до сега) 3% или 375 милиона умрели при глобално разпространение - ВСЯКА ГОДИНААко някой мисли, че има правителство което да спечели от това състояние мозъците ви са по-изгнили от тези на погребаните. Молете се да го спрат на време.
2
0
 
18
 
! Отговори
Zoe преди 4 години
Що за човек може да създаде вирус за да убива други хора! Такива хора не трябва да живеят! Каква е тази несправедливост? Дано Господ си знае работата....
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се,че не е съ,даден в лаборатория. Не вярвам някой по света да си признае, че е създал и "изпуснал" вирус. Много *** бяха изклани по европа и не само. Това е бизнес за милиони. То бяха по крави, птици, овце и кози, ***...