Агресия, насилие, побои...говори варненката, живяла с бившия полицай

Научила за взрива в блока по телефона от своя приятелка
Обновена: 24 яну 2020 20:05 | 24 яну 2020 20:00, Анисия Иванова
81
Агресия, насилие, побои...говори варненката, живяла с бившия полицай
Снимка: Булфото, архив

Жената, живяла с бившия полицай Веселин Димитров, който взриви апартамента им във варненския квартал "Владислав Варненчик", разказа за живота си с него и за насилието, в което е живяла.

Взривът във Варна стана на 13 януари и предизвика огромен пожар в блока, при който загинаха двама души - самият Димитров и 53-годишна съседка.

52-годишната Антоанета е живяла с 66-годишния Веселин в продължение на 20 години, през които редовно е пребивана и върху нея е упражняван психически тормоз. Връзката между двамата още от началото е белязана от агресия и насилие. Първоначално жената вини себе си, надявайки се с времето нещата да се изгладят.

"След първия път...казах си, това е за първи и последен път. Но след това се повтори, потрети. В годината ставаше по един-два пъти. След това с годините започна да зачестява агресията, с шамари, с бой, удари по главата, по корема, общо взето по цялото тяло", разказва Антоанета пред БНТ.

Веселин е искал да контролира целия ѝ живот- не я пускал да ходи на работа, изолирал я от близки и приятели, заплашвал дори сина ѝ и баща ѝ. Той не разрешавал на жената да разговаря дори със съседите. Варненката била заплашвана с обезглавяване. В края на миналата година е поредният и последен зверски побой над Антоанета.

"Той успя да изолира всички от мен. Дори баща ми и сина ми. Ако чувствам някаква вина, то е пред детето ми, защото не съм успяла да го защитя. Но след последния побой просто наистина чашата преля, не издържах вече и си казах, че трябва да има някакъв край и трябва да събера смелост, да се махна и да спре всичко това", допълва варненката пред БНТ.

Само 10 дни преди бившият полицай да взриви жилището й в блок 302, Антоанета е настанена в защитено жилище. Научава за случилото се от своя приятелка по телефона. Все още не може да повярва, че мъжът, с когото е живяла толкова години, е способен на подобно деяние.

Жената е събрала сили да отиде един път до блока, но се надява съседите й да не обвиняват нея за случилото се и се опитва да започне живота си наново.

Чувствам се по-свободна, дори не усещам студа, приятно е да излезеш навън, след като с години си бил затворен между четири стени. Приятно е да видиш слънцето, казва тя.

Собствениците на апартаменти в злополучния блок все още са в общински жилища и не знаят кога ще се върнат по домовете си, макар че получават подкрепата на десетки доброволци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неговата версия е съвсем различна. Няма ка да знаем наистина кое е вярно и кое не. Нямаме достстатъчно факти за да имаме мнение. Толкова!!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво противоречие има в това не виждам -да явно когато е решил да замеси и сина й тази жена се е решила че ще сложи край това дали са 10 или 500 евро няма никакво значение -само тя си знае как е живяла и съм сигурна че не е само тази жена която живее с такъв психопат и я страх да се оплаче -защото знае нашата полиция ни пази -тра-лала нали така се пее в една песен
54
1
 
3
 
! Отговори
------- преди 4 години
Снощи в интервю по ''Нова'' тази жена каза, че този Веселин е започнал да иска от сина й по 500евро на месец, и тя тогава се решила да го изгони.Много противоречива информация, жалко за съседите които нямат нищо общо.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** ненормален е взривил блока и сега се крие на село в гората.Мишок -комплексиран,жесток,страхлив ,садистичен.Винаги си избират професии където могат да бият и изтезават без някой нищо да им направи.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив тая жена е работила до 22.12 -аз знам къде защото съм от взривения блок -не вход-блок -трусът се усети яко .Така че не е проблема в жената а в институциите до които тя е подавала жалба -къде са били те или защото тоя е бивш полицай не видяхме нито една негова снимка по медиите -а къде му е колата някой казва ли защото я нямаше пред блока
51
1
 
6
 
! Отговори
балансьорът преди 4 години
Нейната (или на нпо-рките) гледна точка. Другата е има в писмо, което предварително той е пратил до медиите. И там картинката е съвсем друга.
50
0
 
5
 
! Отговори
Уауууу.... преди 4 години
...значи загиналата жена в този ужасен инцидент не е приятелката на бомбаджията, а просто съседка, която няма нищо общо с историята?Жалко, много жалко.....Нека почива в мир!
49
1
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 4 години
Е то тогава там "семейство" никога не е имало или отдавна си е отишло. Много от по-младото поколение, грешно се "феминизираха" на искам, полага ми се и длъжен си. Но то това бързо проличава. Отваряй си очите и най-вече късмет .
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 61Не ,смятам за егоизъм да се държи като непознат човек докато не им притрябват пари или услуги.Когато ти имаш нужда от нещо -сорка,ама ние познаваме ли се аз за пръв път те виждам.Обаче когато стане обратното "дай,искам,направи,ела,бързо и още" е тва са думичките.
47
1
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 4 години
Младеж, за да си щастлив трябва да си малко егоист. А ако ти не си щастлив, няма как да отгледаш щастливи деца. Стабилната и спокойна семейна среда е изключително важен фактор, да израстнат стабилни личности. Ако смяташ за егоизъм, че някой не иска да пере, готви, глади, ходи на работа, поема ангажиментите по училища, доктори, рожденни дни , и накрая да слуша как за нищо не става и все е виновна....трябва да те разочаровам, нормалните жени са егоистки. Смачканата жена не е щастлива жена
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо, тук не ми се вързва- тя не работела 20г, защото той не разрешавал, ревнувал, обаче платил апартамента изцяло на нейно име, отглеждали нейното дете заедно, ама тя пак не работела, а само той- това защо за да я контролира ли- едва ли. И нито дума за алкохола, който тя обичала да пие- само те си знаят какво е било, обаче леко ми заприличва на "дедо остаре и до 6 януари трябва да освободи имота"- внимавайте с кого живеете и колко емоции влагате.
45
4
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 4 години
Те си гледат животът и децата сами.Мъжете им трябват за разплод и като станат пенции на 80 год да им слугуват.Всички жени и момичета които познавам-самотни майки са адски егоисти. Не ги гледай как изглеждат колко са милички или секси.Отвътре са нещо средно между тоалетна и калкулатор.Всичко се случва по нужда или по сметка.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако в България, икономическата ситуация беше с една идея по-добра и финансовата перспектива за жените на средна възраст, е достатъчно оптимистична да отгледат 1-2 деца сами, разводите ще скочат с 400%. Просто много от балканските мъжкари са абсолютно непоносими.
43
0
 
11
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Ако си жена на полицай и мъжа ти те бие - какво правиш? Звъниш на "колегите"?
42
1
 
2
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Радвам се за тази жена, че това е зад гърба и окончателно, жалко за съседката и жалко дори за мъжа и, човек явно цял живот терзан от тежки мисловни проблеми и вътрешни конфликти
41
2
 
11
 
! Отговори
до 53 преди 4 години
Те винаги се изкарват жертви, неразбрани и най-вече предадени. Разбрал, че жертвата я няма и няма и да се върне , се е вбесил. Ти на един човек, който взриви блока си може ли да му вярваш. А жената, отървала се от психопата, никой не я вини. То е един порочен цикъл на "аз съм виновна, аз го провокирах, за последен път е", докато вече не си ти. Пожелавам и спокоен живот. Никой няма да и ги върне тези 20 години, но винаги има време да си щастлив
40
3
 
14
 
! Отговори
изкукуригало ченге преди 4 години
По принцип е възможно и да си измисля .Но случаят е наистина сложен!Той е полицай обучен да изнасилва хора и животни !Като всички куки е биел редовно и постоянно и периодично .Това обаче също е форма на обич !Садомазо и се нарича обладаване и превземане на чужд живот !Методите на сила и заплахи за убийство са измислени от полицията .Жертви сте на полицейски произвол !
39
12
 
7
 
! Отговори
bafff преди 4 години
тази си е намерила майстора, сигурно е искала да даде апартамента на сина си щом ще се жени. Ако е даден от баща и то е за да зариби някой щото идва и с малко дете което също любовника трабва да издържа и гледа, не само нея. Просто си е свършил работата и сега му бият шута със сина и,вече е ненужен.
38
11
 
12
 
! Отговори
xmmmm преди 4 години
определено е взел решение за апартамента ,когато е разбрал че е отишла в защитено жилище и най-вече черната неблагодарност, гонят го ей така с ризката на гърба и целия му труд, харчени заплати, целия му живот остават там, в апартамента от който го гонят, а може и в затвора да отиде за тормоз без да е нужно да се доказва, само на голите думи на жената и потвърдено от нпо-то че и вярва. Това днес е достатъчно всяка жена да прати мъжа в затвор.Такива закончета се гласуват от герберското НС заедно с дружките от дпс.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СисиЛоша си щото не си попадала на някой бесен селянин да те гръмне с ловната пушка някоя вечер след като се е прибрал къркан като талпа от кръчмата.След това ще станеш много добра,ще липсваш на всички и всички неща дето ги пишат по некролозите.