Ваканция заради грипа в София - повече от седмица

Училищата в столицата затварят врати от понеделник
13
Ваканция заради грипа в София - повече от седмица
Снимка: БГНЕС

От понеделник 27 януари до 4 февруари включително ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София. Причината е обявяването на грипна епидемия в столицата.

Още по темата
Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

От днес е обявена грипна епидемия на територията на област Велико Търново.

Днес са отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 училища от област Пловдив, и в 15 училища от област Кюстендил.

Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия.

В детската градина "Мир" в село Дунавци, Видинска област, също днес няма занимания.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че през този период детските градини и ясли ще продължат да приемат деца при засилен контрол върху здравословното им състояние от медицинските специалисти в детските заведения. Видимо болни деца няма да бъдат приемани.

"Напомням на всички ученици и стотиците, които и тази година ми писаха съобщения, че целта на грипната ваканция е избягване на места с много хора и ограничаване на контактите", написа кметицата в профила си във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът с учениците дойде в България със Закона за закрила на детето, чл.88) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В детската градина "Мир" в село Дунавци, Видинска област, също днес няма занимания. Браво днес.бг. Е те това е истинска новина
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Училищата не са място за отглеждане на деца, детските градини са и те ще работят. Крайно време е родителите да разберат това и да имат грижата за собствените си деца. Заради такива като вас, чиято единствена грижа е, че няма кой да ви ги гледа, превърнаха училищата в интернати. Ако можехте, щяхте да ги оставяте и да спят там - да не ви занимават.
9
3
 
0
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До малоумиеНамери си друг работодател или ти стани такъв.
8
2
 
7
 
! Отговори
Я пак преди 4 години
Да помислим. По-добре ли е детето да е превантивно във ваканция, или принудително, болно с гадния грип? Родителите трябва да си гледат децата все пак, а е някои друг.Соринг за работодателя!
7
1
 
6
 
! Отговори
Враца преди 4 години
Спи, Враца, спи! Нещастните деца от област Враца кога ще видят ваканция? Когато достигнат 80% заболеваемост ли?
6
9
 
6
 
! Отговори
малоумие преди 4 години
Дотук добре, но трябва да взема болничен за да си гледам първокласника вкъщи за седмица и половина, а "работодателят" ме гледа на въпреки!
5
0
 
10
 
! Отговори
ади де преди 4 години
Ами ако истинският грип удари след 06.02.2020год.?
4
8
 
3
 
! Отговори
Стария даскал преди 4 години
Преди демоНокрацията не бях чувал за ГРИПна ваканция!
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-накрая адекватни мерки.Работодателите може да вземат пример за служителите, които могат да извършват работата си и дистанционно от дома.
2
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Така е, като не общувате с господин /или другаря - по избор и предпочитание/ Нъсеч.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да забрани и отоплението с твърдо гориво че не се диша със или без грип....