"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?

Според британски разследващ сайт Сергей Федотов е отговорен и за двата случая
26 яну 2020 07:30,
155
"Новичок" и за Скрипал, и за Гебрев: Отровил ги е един и същи човек?
Снимка: БГНЕС

Британският разследващ сайт "Белингкат" съобщи, че водачът на екипа, осъществил нападението с "Новичок" срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е същият човек, заснет в подземния паркинг на ЕМКО в София в деня на покушението срещу оръжейния търговец Емилиян Гебрев, предава БНР.

В понеделник Върховна прокуратура разпространи седем записа от камери в паркинга на търговското дружество на Емилиян Гебрев. Те са предадени за експертиза във ФБР.

Още по темата

От кадрите се вижда, че на 28 април 2015 г. в подземния паркинг, използван от Емилиян Гебрев, е забелязан мъж, който се движи между автомобилите на притежаваното от бизнесмена дружество.

На фона на видеоматериала от България, журналистът от екипа на "Белингкат" Христо Грозев коментира, че става дума за Сергей Федотов, чието истинско име е Денис Сергеев. Грозев уточнява, че Сергеев може да бъде разпознат по походката. Има много видеоматериали от пребиваванията на Сергеев в Обединеното кралство, на базата на които е установено сходството.

Емилиян Гебрев бе отровен на 28 април 2015 година с вещество, което се предполага, че е било поставено върху дръжката на автомобила му, паркиран в подземния паркинг, но оцеля.

Предполага се, че по подобен начин е направен и опитът за отваряне Сергей и Юлия Скрипал след поставяне на "Новичок" на дръжката на вратата на къщата на руския шпионин в Солсбъри на 4 март 2018 година. "Белингкат" отдавна твърди, че има връзка между двата инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Англия пускат ли новини от български разследващи сайтове. Журналята са на дъното. За парички от рекламки се прави това.
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
AKO SA OTROVENI ZACHTO SA OCHTE JIVI,
116
5
 
2
 
! Отговори
ИСТИНА Е! преди 4 години
НЯМА РУСНАК В БЪЛГАРИЯ , КОЙТО ДА НЕ ВЪРШИ НЯКАКВА *** РАБОТА НА КГБ!ТЕ НЕ ИДВАТ ОТ ЛЮБОВ КЪМ БЪЛГАРИЯ!ИДВАТ ЗА ЗЛО И ПРОКОБА!СМЯТАТ НИ ЗА ТЕХНИ РОБИ --"КРЕПОСТНИЦИ"!!!
115
5
 
2
 
! Отговори
НЕМА ЛЪЖА! преди 4 години
ВСЕЧКИ РУСНАЦИ СА ПОТЕНЦИАЛНИ УБИЙЦИ ОТ КГБ!НЕСЛУЧАЙНО НИ ГИ ПРОБУТВАТ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ.БЛИЗОСТА НА ЕЗИКА ГИ МАСКИРА , КАТО БЪЛГАРИ ...КАКВИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ!ТЕ СА ЧИСТИ АЗИАТЦИ--ПО ЛУКАВОСТ И ЖЕСТОКОСТ!
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поредната лъжа!
113
7
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Четете ли само какъв цинизъм: "Според британски разследващ сайт" - разследващ сайт, ли?! Това нещо като народен самосъд ли е?! Нещо не разбирам. Къде са официалните изявления, доказателствата, разследване на прокуратурата и съдебното дело. Нали сме демократична държава, Европа. Къде е свободата на словото в тази Европа, ако всеки така наречен сайт може да те заклейми за престъпник!
112
2
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
До безотечественици - Много ти е плитък разсъдъка! Беларус играе игра за понижаване цената на нефта. Свързано е с промяна на руската политика за митата на въглеводородите. Но това е сложна тема за тебе. Ти всичко си свикнал да четеш и получаваш сготвено и достоверно от Фейсбук!
111
10
 
6
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Руснаците ограбиха България, изгониха младите хора, заради тях са ниски пенсиите, взеха водата на Перник, вкараха италианския ***, замърсиха Бобовдол, отровиха водата в Марица, тормозят хората с деменция в Пловдив, обират бензиностанции и убиват млади момичета,продават деца в Гърция......
110
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи глупости,този дърт комуникт Гебрев го бяха награбили Американцити и изведнъж с тях се оправи ,а го тровят Руснаците? На кого е клекнал?
109
9
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До ПатриотПроруският *** може да бъде единствено руски патриот и български национален предател!
108
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите газ пикаят. Много се кефя.
107
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безсилни напъни на русофилщината да оправдаят безкрайните руски убийства.
106
24
 
17
 
! Отговори
безотечественици преди 4 години
Дори Беларус гледа да се откачи от Путин, само у нас путинофилите пренебрегват отечеството си.
105
11
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Апропо отидете в сайта на тази псевдо журналистическа организация белингкат и вижте кои са спонсорите и ,все цветущи американски ПНО-та параван на краварските служби даващи щедро грантове на тазик "журналистически" разследвания "разкриващи руската угроза :)Грантаджийски поръчков журнализъм !
104
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаци ще искат да убият някой и ще пропуснат. Нискобюджетните филми на Англичаните край нямат. То не бяха брекзит мегзит скрипал ....
103
9
 
6
 
! Отговори
Гръбавия и он от КГБ преди 4 години
одма да се окошари тоя Гърбав ГЕРБален Гербероид Гербев с баща Емил и майка Ян, толко ли не се сещата бре? Щом московците са го Новичкали както били изновичкали Скърцащоя скрипко Скрий Пуитялко Скрипалютковичи, ми начи нашито ади да не е били маьор у Какабекапето КГб-то ама поне маьотче е бил и за туй по малки нивичетки му сипали.Немдленно зофрдлише унд имидитли да се арестуткен и прати с ешелона в Сибир дето му е мястото на тоя длибел заТник, предателски шпинулец
102
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците ще си понесат всички последствия за дяволъка. Имат се за много умни и големи алхимици, но винаги се провалят както на олимпиадата в Сочи така и с Литвиенко, Скрипал и Гебрев. Хитрата руска сврака нагази в батака с двата крака.
101
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белингкат не знаят, кои са дъщерите на Путин ,къде живеят ,работят ,,разпознали ,,...на баба си фър ...лото . Само мятат Райкин боб ,насам -натам ,белким някоя е дъщеря.
100
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи лъжи се тиражират. Как не им омръзна да се занимават с лъжи. Няма ли да ги е срам някой ден от лъжите които мятат на ляво и на дясно, както мята лигите си някое бясно куче. А онзи Скрипал, ами той е предател на родината си. За държавна измяна най-често се полага някаква възможна смърт. С предатели така се постъпва навсякъде.
99
10
 
23
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Боко Тиквата е донесъл записите от Давос.Дала му ги Иванка Тръмповица.Просто жест към голямата празна кратуна ,платила 2.5 милиарда от нашите пари за хартиени самолети ,модел 1974г.