Протестиращи щурмуваха министерството на Аврамова, 40 обгазени

Стигна се до сблъсъци между протестиращите и полицията
Обновена: 27 яну 2020 14:30 | 27 яну 2020 14:23, Камелия Цветанова
569

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредният протест заради безводието в Перник пред прозорците на регионалния министър Петя Аврамова не мина мирно.

Протестиращите се опитаха на нахлуят в министерството и така се стигна до саморазправа между тях и полицията.

Щурмуването на сградата дойде, след като недоволните от безводието, поискаха Петя Аврамова и заместникът й Николай Нанков, да слязат при тях. След като нито един от двамата не се отзова, протестиращите решиха те да нахлуят в МРРБ.

Още по темата

Протестиращите се оплакаха, че са били обгазени и подадоха сигнал до Спешна помощ.

6 линейки са мобилизирани и се търсят още, за да окажат помощ на пострадалите.

40 човека са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника.

Към "Пирогов" карат един полицай с контузия на главата, той е пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са оказали са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.

Протестът с искане на оставката на Петя Аврамова е организиран от инициативен комитет "Спаси Перник" и от партия "Възраждане". Пред БНР лидерът на политическата сила Костадин Костадинов заяви, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник.

"В момента, в който бъдат окрупнени водните дружества в страната, най-вероятно ще бъде предложено да се приватизират, което означава, че тези в момента управляващите престъпници искат да продадат и водите ни“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
469
1
 
11
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
полицаите си пазят лебеца. 95% от тях са корумпирани мутряги на държавна хранилка и освен да бият беззащитни бедняци друго не могат. в гетата ги мятат като палачинки. а ако сега не изкараме въжетата и не направим една истинска лустрация на "елита" барабар с челядта им не ни чака нищо хубаво. дебели черни въжета по лампите.... дървета не останаха достатъчно.
468
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До двоен мутростандартНе знам за герберските ***. Но при един бърз преглед на минусите. Началните коментари в подкрепа на властта минусите са по 95. Сега в края по 28. Нещо бройките много съвпадат. А муцунките на протестиращите от снимките няма да коментирам. Защо не покажат документите с които са платили последните си сметки за вода. Да не стане интересно като с водещия "протестите". Та за "народа"иде реч?
467
5
 
8
 
! Отговори
МУНЧО преди 4 години
Само така- всички, които протестират срещу гениалното правителство на Генерал Доктор Инженер Бойко Борисов ще бъдат обгазени, и ако трябва-пратени в газовите камери! Слава на Бойко Борисов!
466
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа се построят частни електроцентрали на всички реки и язовиривече са построени и Кирчо Добрев от БСП им е собственик
465
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До HeinrichHimmlerне се напрягай толкоз ве каскет, че ше се нaaкаш от зор
464
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко пердашат обгазяват , утре ако някой излезе да мрънка на протест ,да има едно наум.Да си седи в къщи.
463
5
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Време е народът да се вдигне на бунт срещу тези родоотстъпници и да ги смачка! Всички да бъдат публично линчувани пред Народното събрание, за да помнят следващите, че или си с народа или си при черните души! Смърт за герберастката мафия!
462
6
 
15
 
! Отговори
Питане преди 4 години
Кога и защо група граждани нямат право да влязат в държавна институция - ако е в работно време? Какво правило им забранява?!
461
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите са на власт в момента прикити под син цвят. Други комунисти няма!
460
5
 
21
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Кого пазят тези полицаи? Утре София като остане без вода и те няма да имат. Да ги видя къде ще се изкъпят и как ще си изперат миризливите униформи. Еничари долни, все едно не са от този народ!
459
6
 
13
 
! Отговори
Стайков преди 4 години
Страх ги тресе псевдопатриотарите: НФСБ, АТАКА и ВМРО. На сцената излезе "ВЪЗРАЖДАНЕ", КОЯТО НАПРАВИ ПРЕСМЕТНАТ ТОЧЕН УДАР ВЪРХУ ЛЪЖЕПАТРИОТИЗМА НА ГОРНАТА ТРОЙКА ВЪВ ВЛАСТА. нА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ, ТРОЙКАТА ЩЕ Е ВЪН ОТ ВЛАСТА.
458
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се построят частни електроцентрали на всички реки и язовири и да се реши въпроса с територията България.
457
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заработваме високите заплати на тези търтеи, а те даже отказват да говорят с простолюдието??? Стига с това изпразнено от съдържание "политическа отговорност" Трябва да има дела за "престъпна служебна небрежност", "корупционни сделки", "злоупотреба със служебно положение" ...И да не отиват на работа в посолства и консулства, а в затвора!!!
456
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес Перничани утре Софиянци,защото към София ще потекат водите на яз.Огняново с радиоактивна вода ,затова никой не поема политическа отговорност за последствията .На чуждия консиционер не му пука, интересува го само цената на водата,която от 01.01.2020г.е увеличена с 7%.
455
6
 
28
 
! Отговори
А после искат преди 4 години
да ги уважават, *** полицаи. Готови са и да стрелят, щом вече тровят. Не могат ли с вода да действат, защо трябва да тровят хората? Трябва една силна народна вълна, та да омете продажните управляващи! Тези нищо добро няма да ни дадат.
454
33
 
14
 
! Отговори
ники преди 4 години
Руските агенти ще бутат правителството със 100 човека.
453
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личи си ,че стотината човека са платени.Поне да бяха избрали някакви по читави хора.С тези алкохолици и *** е просто смешна работа....
452
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Падне ли валутния борд ГЕРБ ще се самосвали от власт. Айде бе гербери айде падайте. И вашата полиция ще ви зареже скоро.
451
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отпадъците от ГЕРБ са срещу народа и за прекрасните си министри калинки като Аврамова.
450
6
 
34
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
И днес троловете на ГЕРБ ще си заработят недостойния доход, докато облизват увисналия рейтинг на Бочко. И БСП ще им е виновна за управлението от нещастници.