Българи разпродават коли и покъщнина, тръгват ли си от Острова?

До 31 декември сънародниците ни трябва да уредят статута си
28 яну 2020 14:33, Елка Василева
119
 Българи разпродават коли и покъщнина, тръгват ли си от Острова?
Снимка: архив, БГНЕС

Сред българите в Лондон не се наблюдават притеснения във връзка с предстоящото на 31 януари излизане на Великобритания от Европейския съюз. Това каза пред БНР сънародникът ни Струмен Паунов, който живeе във Великобритания от 16 години и има консултантска фирма там.

„Надяваме се всичките ни права да бъдат запазени, както е записано във всички споразумения между напускащата страна Великобритания и останалата част от Европейския съюз. В един развод няма как нещата да бъдат приятни и за двете страни. Всеки развод е неудобство и за двете страни“, коментира Паунов.

Още по темата

„За нас е важно, че засега до 31 декември има преходен период, който може да бъде използван от всеки да си уреда статута – да реши остава ли или си тръгва, да реши дали да дойде да учи в Англия. Трябва да се използва максимално този преходен период. Оттам нататък в резултат на преговорите ще видим дали ще бъдат въведени на 1 януари веднага визи или ще има продължение на преходния период. Това няма кой да го каже в момента“, посочи още Струмен Паунов.

Струмен Паунов е част от екипа на платформата „БГ Медия Лондон“, поддържаща 9 сайта към 20 Facebook групи и 13 страници.

„Напоследък, от два-три месеца забелязвам, че българите предлагат, разпродават покъщнина плюс коли, което значи, че голяма част от тях си тръгват. Освен това говорим с компании, които пренасят стоки на българите между Великобритания и България – тировете са доволно пълни. Има все пак и някакво движение към България. Не можем да кажем, че няма хора, които си тръгват“, разказа Паунов.

Като открояващи се сред притесненията на сънародниците ни на Острова Струмен Паунов посочва криминогенната обстановка, покачващата се инфлация и растящите наеми. Според него най-засегнати и уязвими от процесите на Острова ще бъдат българите, заети в почистващия бранш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Великобританиябългари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 92,Я кажи тайната как за 24 месеца с по 800лв - 400евро или да кажем 1200лв -600 евро примерно(защото спестяваш от 1000 и говориш за 1800) би имал 30-40000 до 100000евро. Слаба ми е математиката и някак ми излизат 4800-7200 евро на година или 9600-14400 за двете. При това се смята да харчиш максимум 600лв на месец за ВСИЧКО- наем, сметки, храна, дрехи, транспорт, излизане навън с приятели... Ако живееш при мама и тати и плащаш само за кафето си, то има шанс да пестиш по твоята схема.
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Натирват ги, не си тръгват и то такива които знаят две английски думи и са били чистачи в дюнерджийници.А останалите са работили по улиците, джебчийки и крадци.Българите, които от години са в Англия си работят законно, имат гарантирани права и не са крадци и джебчийки.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой си стяга багажа, то това са онези, дошли от маалата, и които работят по улицит на Англия и приканват минаващите да подарят паунд за благотворителна кауза, а ако надушат някой с повече пари в наличност го ограбват или убиват.За какви тръгващи си говори този?
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кои са тези българи дето разпродават покъщнина и си тръгват от острова?Я да обясни профила на тези българи този господин.Като му чета писанията и веднага се досещам от кое племе е този джентълмен....
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше време, когато паунда беше 3.60лв, сега е 2.20, почти колкото еврото, сега ще се обезцени още повече. Проблем ще има за тези, дето си накупиха къщи и коли, остават в мизерията завинаги.
98
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън ..... от Англия! Изпратете диваците обратно един по един голи и боси както са дошли бхахахахаха
97
4
 
3
 
! Отговори
Ттт преди 4 години
По справка от просветното министерство всяка година навън заминават около 3000 деца ,отличници от езиковите и математическите гимназии.Тези деца сега държавата се опитва да върне обратно,без да е вложила и една стотинка в издръжката им.На острова набор 2000 са 1050.Тях със сигурност никой няма да ги изгони.
96
3
 
4
 
! Отговори
до 100 преди 4 години
Замисли се ако в България беше международен шофьор 11 години дали нямаше и тук в София да си купиш жилище за 250- 300 хиляди лева.Не знам всичко е въпрос на сметки .
95
1
 
3
 
! Отговори
ined преди 4 години
Паунов да си стяга партакешите, че на острова един ден да не го прекръстят от Паунов на Мисирков
94
8
 
24
 
! Отговори
няма да се връщам преди 4 години
С жената и децата живеем в малък град до Ливърпул, Англия, от 11 години. Тя е мед. сестра, а аз съм шофьор. Купихме си къща преди една година - 3 спални за 97к. Задължително всяка година ходим на почивка в Алгарве. Ако си честен и работиш, тук, ще живееш добре. В БГ незнам...
93
4
 
12
 
! Отговори
Мен преди 4 години
И аз си тръгнах, ама защото не ми хареса там. Не вярвам да въведът визи за европейски граждани. То тия англичании едни работливи... не мисля, че ще се оправят без приток на имигранти. В противен случай те трябва да плащат данъци- представяш ли си
92
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА КОГАТО АНГЛИЯ Е ВЛАДЕЛА СВЕТА КАКВО Е ПРАВИЛ ДЯДО ТИ С ГАЙДАТА
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123То пък едни заплати в момента...хаха
90
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 60Може би трябва да преосмислиш приоритетите си. Да зарежеш скъпия баварец за градския транспорт и да спреш да пилееш пари за глупости. Аз глупавия студент се справям с 1000 и успявам да спеставям дори. с 1800 за две години бих събрал за апартамент дори при тия безбожни цени. Също така домашно готвеното ти пести бюджета за храна наполовина. Вместо да харчиш за смартфонче, кафенца като имаш време и цигари и излизат сметките. Другото е *** *** и алчност.
89
8
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
Да си стоят на Острова. Като дойдат в България ще бутнат заплатите.
88
3
 
0
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До ПитърАйде бе 500 000 паунда за дрънчи една тенекия... толкова поиска фирмата която ремонтира за да го пусне на 31.01.2020 ....по добре да го пуснат на запис ще излезе къде къде по евтино
87
5
 
7
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
Аз пък не си тръгвам....
86
3
 
5
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До ПенкаТо не е ясно дали ще има тържества, щото не можаха да съберат пари да бият Биг Бен, а това на Трафалгър Фаража го организира, но иска пари за вход, търгашът му ниедни. Днес излезе изследване, че 47 процента от хората смятат, че излизането е грешен ход, 40 - че е правилен, но само 25 от тях ще празнуват. Нещо им е стиснато дупенцето... Аз пък ще си окача флага на ЕС на терасата - на доволно видно място в града е, доста хора ще видят. И други ще са като мен
85
5
 
9
 
! Отговори
Пенка преди 4 години
Обаче сега много сериозно ви казвам - на 31-ви януари да не сте посмели да отидете на Трафалагар скуеър, щото някой от местните интелектуалци може да ви пукне черепа, ако разбере откъде сте.
84
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не не не по-добре да си стоят на острова.Работа няма за нас ,който сме в бг сега.Ако вземат да се върнат 50 000 от тях.Те какво ще работят в бг?