Грипът се разраства, от утре епидемия и в Пловдив

Учебният процес е прекратен в 13 области на страната
3
Грипът се разраства, от утре епидемия и в Пловдив
Снимка: архив, БулФото

В 13 области в страната днес е преустановен учебният процес заради висока заболеваемост, като няма да се учи в 1292 училища.

Няма да учат децата в областите Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Перник, Смолян, София-град, София-област, Хасково и Ямбол.

Продължават да се провеждат учебни занятия във Видин, Враца, Плевен, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище и Шумен. В останалите 6 области на страната учебните занятия са преустановени само в отделни училища.

Регионална здравна инспекция - Пловдив обяви грипна епидемия на територията на област Пловдив от утре, 29 януари.

Също от утре Регионална здравна инспекция – Кюстендил обявява грипна епидемия на територията на общините Кюстендил, Рила, Бобошево, Невестино и Трекляно. Продължава грипната епидемия в общините Дупница, Бобов дол, Кочериново.

Считано от днес, 28 януари, се отменя грипната епидемия в община Сапарева баня.

До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Грипен вирус преди 4 години
В РИО Враца ще трябва да отида лично.
1
0
 
4
 
! Отговори
Доктор Хаос преди 4 години
И във Враца и областта защо не обявяват грипна ваканция, като е в епидемия и болниците са препълнени? Мнооого ученолюбиви! Пускайте децата,....!