Йотова предлага Асоциация на общностите по света

"Тенденцията за напускане на българи се забавя, но е сериозна"
17
Йотова предлага Асоциация на общностите по света
Снимка: БулФото

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще предложи Асоциация на българските общности по света. Тя обяви това на пресконференция за третата година от мандата си.

"Разчитам на останалите институции заедно да я изградим. Без помощта на изпълнителната и законодателната власт това не би било възможно. Това е мнението и на водещи български учени, дипломати, експерти, които участват в работата към обществения съвет към вицепрезидента", каза тя.

Илияна Йотова посочи, че темата за сънародниците ни зад граница е нейна постоянна тема още от началото на мандата. "В постоянен контакт сме с над 150 дружества на българи от 33 държави", посочи вицепрезидентът.

По думите й, въпреки забавянето на темповете, тендецията за напускане на българи от страната, е серизона.

"След три години съвместна работа с другите институции, резултатите вече са налице. Темата за нашите сънародници присъстваа както в обществото, така и в политическата класа", каза още Йотова.

Според нея националната солидарност не спира на границата. "Имаме един дом България и не можем да създаваме паралелни родини", посочи тя.

Според нея 2020 трябва да бъде година на единението на българите в България и с нашите сънародници зад граница. "Това е философия, която трябва да преминава през всичките ни действия, през всичките ни решения", каза още Йотова.

По думите й по-амбициозни трябва да сме за признаване на българско малцинство в Косово.

Според нея вниманието ни трябва да бъде насочено в предстоящото преброяване в Албания. Вицепризидентът отчете, че българските дружества там трябва да са много активни, още повече, че има натиск българите да се записват под друга националност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2069 година , конгрес на ГЕРБ . от трибуната :- другари , следващата четирилетка ще живеем по-добре .глас от залата :- ами ние ?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13 бе кво три дреме от тоя платен бойковистки ***? Всички из форума го разбраха какъв е отдавна и сме го оставили да си хейти на воля и никой не му чете глупостите.Това е най-голямото наказание за такива.На троловете им се плаща на глас да убеждават за идващия вот ако много драска а никой не го чете пари от ГРЕБ няма да получи ни от ом обединени мафиоти и ще си остане с едното тролене то нали и сам клавиатурния войн е войн егати бъзика.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11.Ти се радвай че България не се интересува от теб знаеш ли защо?Защото България се сеща че има емигранти и народ в три случая- ако трябва някой да плати сметката за поредната калпава сделка на политиците, ако трябва да те върне на сила да и работиш без пари в първобитни условия и ако трябва да те прати на война да мреш за нея че под маската на национален интерес да защитаваш интереса на разни като Нинова Борисов Симеонов и Сидеров.Радвай се че не им пука за теб.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука виждам един вражески БОЙКОВИСТ, който не може да свари да влиза и излиза от сайта и да хейтва! :)Спри се бе, човек! Така или иначе властта на батко ти е обречена!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 19 Даже Франция и Германия отказаха да го подпишат защото този договор буквално предава икономическия им суверенитет в ръцете на САЩ и Канада все едно стават подчинени на техния пазар.Да не говирим че тоя договор във цяла Европа извън к.лозета България му викат договор за свободен внос на американски ГМО продукти.Но това не е всичко.ББ подписа с Тръмп за купуване на американски ядрени блокове със стойност над 5 милиарда а познайте кой ще ги плати бинго вие бе будали такива.Никакво връщане бе.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност не знам дали разбрахте, ама става въпрос не за емигриралите българи, а за изоставените общности някъде около нас с българско самосъзнание. А нас емигрантите...кучета ни яли!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 9 и закестничката му Нинова за резервни случай се крепи основно отвън от хора като Решетников и Майк Помпео по известни като царете на превратите и фалшивите новини избори и съвсем истинските намеси в чужди изборни резултати.Сега впрочем Вждичката Рашидов готви един закон за медиите дето смисъла му е да се забрани всякаква критика срещу нацисткия му режим а Далавери Мъ.дята подписа под масата не без ББ разбира се сета и продаде българския пазар на американците целия а тоя договор даже Франция
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 8 По-точно един дол национални предатели и тоталитарни тръмпутински слуги.След като фашистките диктатури на Тръмп и Путин узурпираха с измама властта в страните си беше време да почнат преврати и в колониите на двете колониални робовладелски империи на злото и почнаха арабски пролети нераняхуски преизбирания гуайдовци врдогановци и сие недонядени политически *** да идват тук и там на власт с обилна руско-американска помощ.И ние не сме изключение.Неонацистката диктатура на ББ и
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3 напълно вярно.Тиквата Амазонката с черния кон на комунизма Нинова ( с тоя черен кон май се прави на четвъртия конник на смъртта от Апокалипсиса и добре и се получава държава дето след падане на комунисти добре да е била няма) и трите тръмпутински сол.та.ш.ака на фараон Тутантиквуний дето и патриоти се наричат моля ви се( те са патриоти, *** като тия от стиховорението на Ботев Патриот) са един дол дренки.
7
2
 
2
 
! Отговори
heh преди 4 години
Вече и емигранти не останаха :)
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига с тези празни институции, номенклатура, безмислена администрация ... в БГ 15 чиновника вършат работа на 1 на запад. Хайде стига глупости ...
5
1
 
2
 
! Отговори
Абе много преди 4 години
Абе много първична тази Йотова .
4
3
 
6
 
! Отговори
Червени кърлежи преди 4 години
Некадърните комунисти-търтеи се чудят къде да се прелеят без нищо да работят на високи постове за много пари.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спиш с отворени очи, Щерю! Ние нахуснахме "демокрацията" на Тиквата и докато той е на власт връщане за нас няма! БСП и измислените патриоти трябва скоро да паднат от власт заедно с тиквениците!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите веднъж се отървали от вас, краката си ще чупят за асоциацията ви?!?Пак лапачка за братя партийци се очертава.
1
5
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Простотии! Асамбея "Знаме на мира" - не ще ли? Ако БСП се върнат на власт - тогава още 2 млн. българи ше имигрират...