Българин от Китай: Маските свършиха, метрото е полупразно

Учените все още изучават вируса, заяви Димитър Владиков
29 яну 2020 09:13, Красимир Ангелов
34

Над 130 са вече жертвите на опасния коронавирус от Китай, а над 6000 случая на зараза са вече потвърдени. За момента най-тежко остава положението в най-многолюдната страна в света.

Още по темата
"Препоръката е да се пие много вода и да се ограничат контактите с трети лица. Всеки има право да излиза, но това си е за негова сметка. Излизанията се ограничават. Ако имаме работа навън, спокойно можем да си сложим маска, но те свършиха по аптеките", каза в ефира на "България сутрин" сънародникът ни Димитър Владиков, който живее в Китай.

По думите му е трудно човек да си купи маска от аптеката, макар че се произвеждат по 24 млн. броя на ден. Хората опитвали да се предпазват по различни начини, а 50% от полетите са редуцирани от Шанхай.

"Има линии на метрото, които работят на по-малък капацитет и е полупразно, хората си стоят вкъщи. Очаква се дълга и безсрочна ваканция за учещите, чака се да се стопли времето и вирусът да изчезне от само себе си", каза още той за Bulgaria ON AIR.

Все още самите учени проучват вируса. Основното, което правели властите, е да ограничат разпространението му.

"Знам за трима българи в Ухан, сега обаче там са двама, единият е успял да излезе. Въздържам се от мнение дали за двама трябва да се праща самолет от България", каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един лекар вече написа, че можело да се заразиш с маска, ако ти кихнат в лицето и мине в очните лигавици.Така че стоене вкъщи му е майката.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага се появиха конспираторите с техните простотии - фармацевтичните компании, американския империализъм, Костов и т.н. Тая болест вашата е по-страшна от онази в Китай.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва да се праща самолет за 2-*** бг,които са в огнището на заразата град Ухан.Само тиквенско правителство може да докара хора ,които са под карантина. Освен това тези 2-*** бг не са заплашени защото придимно азиатци боледувт и умират,явно е биологично оръжие насочено срещу определена раса с опроделено днк.Да си сотят бг там докато не се вдигне карантината.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викнете супер ББ и мистър пропър.Еиния ще се изреже като турчин в джамия и вируса ще умре другия ще чисти след него ще като се отреже и ще се ос.ере.Егати сийра де.
23
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Това е броят на заразените
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеенето в страни като Китай си има плюсове и минуси. Сега усещате това. За мислещите е повод да оценят ситуацията и да вземат решение, за останалите ще чакат да се размине
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купете си марли и бинтове и си измайсторите домашни. В интернет сигурно има достатъчно описания. А и нашите заводи могат да им внесат, ако произвеждат нещо подобно. Иначе обикновена истерия, раздухана от мрежата. Ако същите си седят там поне по света няма да има заболели
20
0
 
0
 
! Отговори
G преди 4 години
До циникСкаран си с математиката, а пък със статистиката - съвсем. Сериозно.Не те знам какво си завършил и какво работиш, но въобще те няма в тази сфера (математиката). Гледай си там хуманитарните области и не се изказвай.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пеца, пеца пак четеш от жълти сайтове и дори нечетеш като хората. Коронавирус се казват вирусите с такъв щам.. не е само един.. тцтц колко мъка има по този свят..
18
1
 
0
 
! Отговори
Д-р Лайнев преди 4 години
има неизследван лек, само теория я все още, в чиста чиния и вдишвайте дълбоко от 20 см разстояние по 5 пъти на всеки час. Когато се отмирише, серетеПак. Обаче този лек е безплатен и всички мълчат за него
17
4
 
6
 
! Отговори
циник преди 4 години
Просто статистика: Китай - население 1 409 093 471, починали от Коронавирус 183 човека. Това е капка не в Южнокитайско море, това е капка в 7-те океана взети заедно, демек от статистическа гледна точка едно ГОЛЯМО НИЩО, НИЩО, НИЩО!!! или умишлено провокирана истерия с комерсиални цели!!!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се пише че жертвите са сто като на направения сайт за следене на вируса пише Confirmed 6000 ?
15
5
 
6
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Патента за този вирус е пуснат 2014 , разработен е в англия в Пирбрайт изследователски институт в Съри , патент EP3172319B1Има си ваксини и всичко , просто ще продадът за бая парички на китайците , на англичаните сега точно им трябват пари за брекзита.Цаката с патентите е следната , ако твоето население се разболее с определен патентован вирус и тръгнеш да правиш сам ваксина , то ще трябва да заплатиш патента ,nothing personal just business
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайските власти апелират да не се излиза от страната,независимо за кой става дума.В Румъния болния е студент,който се е върнал.
13
7
 
4
 
! Отговори
от.Сидней.Австралия преди 4 години
Лошо, хора помогнете. Българин от Австралия съм. За маските не мога да кажа, но уискито свърши. Останахме само на лед. Има българи навън да донесът лед но се мога да кажа дали трябва да излизат в тази жега. Моля пратете самолета насам натоварен с отлежало уиски. За лед не се тревожете ще оцелееме и без него
12
2
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Поредната истерия на фармацевтичните компании. Спомням си, че при първата истерия с птичия грип, бяха уволнени шефовете на Световната здравна организация, защото се доказа, че са създавали изкуствена паника, поради лобистки причини. Мине-немине време и като намалеят печалбите на фармацевтичните корпорации се появява нова истерия. Това е грип! При всеки грип има починали! Дори и при настинки. Особено, ако има съпътстващи заболявания като диабет, сърдечни проблеми, пневмонии и т.н.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По данни от китайски сайтове, засега казват че починалите са повече от излекуваните. Незнам какъв ще е крайният резултат от играта. Но казват също и, че мъртвите са главно хора със други заболявания, или с по-слаба имунна система.
10
7
 
0
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
СКОРО НА КИТАЙ НИЩО НЯМА ДА МУ ТРЯБВА
9
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Чудя се защо непрекъсното се истеризира в БГ медиите със ситуацията в Китай.Нещата са спокойни. Четете западни медии.Защото устава на хибридната война е да бъде насаждан постоянен страх за всичко и от всичко и да се акцентира, че едно време когато бяхме изолирани от света такива работи нямаше.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някак журналистите пропускат, че вируса е плъзнал и в Русия.