Ресторантьори и хотелиери пред НС: Запазете малкия бизнес

Те излязоха на протест срещу спорната Наредба Н-18
Обновена: 29 яну 2020 13:24 | 29 яну 2020 13:24, Красимир Ангелов
50

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ресторантьори и хотелиери спазиха заканата си и излязоха на протест в центъра на София. Те протестират срещу спорната Наредба Н-18.

Пред парламента има много полиция и за момент се стигна до сблъсък между протестиращите и органите на реда, но напрежението бе овладяно.

Във вторник среща между финансовия министър Владислав Горанов и представители на бранша стана ясно, че наредбата се отлага за шест месеца. Въпреки това протестът остана и не бе отменен.

Хотелиери и ресторантьори са срещу Наредба H-18, според която трябва да се въведе нов софтуер на касовите апарати в заведенията и той да бъде свързан с НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нужно и за тия малко газ и повече бой...богаташчетата не доволни,Ами аде отворете хотел в Румъния или Македония да не говорим някъде в ЕС да видим ...
38
3
 
7
 
! Отговори
Нищо лично преди 4 години
Е бате и аз не искам да ми взимат данъци от заплатата и да я получавам брутно.......Щом Държавата държи да прибира от мойта умряла заплата по 300лв. на месец, защо тези гъзари с хотелите и ресторантите да не си плащат !?
37
2
 
7
 
! Отговори
ИСКАТ БАКШИШ преди 4 години
ПРОТЕСТИРАТ ДА СЕ УЗАКОНИ БАКШИША
36
6
 
8
 
! Отговори
Омръзна ми преди 4 години
Заради една шепа мало умници страдат високи в София.
35
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата си отива. Въпреки че направи достатъчно поразии, поради факта че е неспособен.
34
14
 
24
 
! Отговори
Песоглавец преди 4 години
Като запазвате малкия бизнес, запазвате и малките заплати и лишенията от елементарни неща. Малкия бизнес нанася само вреди. В малкия бизнес персонала носи на гърба си чорбаджията, който нито заплати дава, нито данъци плаща. Ето това представлява малкия бизнес.
33
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАРЕДБА Н-18 Е СПРЯНА ЗА 6 МЕСЕЦА- И ОТМЕНИХА ПРОТЕСТА- ТОВА СА ДОСТАВЕНИ ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ ХОРА НА ЧЕРВЕНО РУСОФИЛСКАТА ИДЕЯ.
32
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недоразумение-18, наистина си е мижи да те лажем.Говорят, че ще изсветлият 170 млн, а ще вземат на малкия бизнес поне 300 млн. Освен това пък същите данъчни са си раздали бонуси от 30 млн м.г. когато се окъкаха с изтеклите данни.Същите нап-асти не са събрали 500 млн от хазарта и пак същите отписаха 16 МИЛИАРДА ДДС.Пита се, ЗАЩО не оставят дребния бизнес поне да храни семействата си?Ако съберат 1% от олигарските, ще вземат МНОГО повече от колкото да изтупват чувала на този дребен бизнес.
31
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес ни спират на входа на София за да успеят протеста но следващия път ще се промъкнем много сме за промяна сме.
30
12
 
20
 
! Отговори
Kiko преди 4 години
От цялата страна идваме !!!
29
7
 
13
 
! Отговори
С Искрен преди 4 години
абсолютна точно - тези акции по смяна къде на софтуер къде на касови апарати ги правят през 2 години за да печелят "приятелските" фирми. В останалото време едва ли успяват да изкарат и за заплати, защото бизнесите загиват един след друг. Да минат по центъра на София и ще се уплашат - търговските обекти масово са затворени, кой да им купува касовите апарати и софтуери.
28
8
 
20
 
! Отговори
Искрен преди 4 години
Тази наредба е пунта мара. Ще изсветли сивата икономика, ама друг път. Всичко се прави едни фирми да събират пари за софтуер и поддръжка и да ти източат базата с търговска информация по-лесно. Нали подменихме касовите апарати и вече в реално време всичко се отчита в НАП, не може да се сторнира тайно. С и без тоя прословут софтуер, ако някой иска да укрива доходи, пак ще го прави. Ама като ожулят една малка фирма с минимум 300 евро за софтуер на работно място и още по 100 евро за поддръжка..и ..
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Касовите бележки са само искрата,която подпали пожара.То отвсякъде с мърди.
26
9
 
12
 
! Отговори
Клиент преди 4 години
А какво ще кажат тези "бизнесмени" за това че в почти всички заведения се пуши, че декларират не повече от 1000 лева годишна печалба /бедстват горките/, че персонала получава ниско заплащане и лошо отношение, което предава на клиентите , абе важното е джипа да върви........
25
9
 
18
 
! Отговори
Потърпевш от Н 18 преди 4 години
Преди 75 години нацистите решават да покажат на цял свят "вътрешните врагове" на Германия. Те налагат "отличителен знак" за евреи и полагат началото на онова, което наричат "окончателното решение на еврейския въпрос".Днес НАП решават да покажат на цял свят "вътрешните врагове" на България. Те налагат "отличителен знак" за малкия бизнес и полагат началото на онова, което наричат - затриване на всякакъв бизнес.
24
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ресторантьори и хотелиери пробиха полицейския кордон и блокираха движението на булевард Цар Освободител. Стигна се до сблъсъци с полицията. Демонстрантите искат оставка на правителството.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са смешни и жалки Бойковите слуги.И срещу кого точно протестират?Може би срещу опозицията.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Франция къде е Бойколанд.
21
5
 
14
 
! Отговори
А да не говорим преди 4 години
за другите държавни рекетьори. То в Австрия ако зависи от пожарникарите - трябва да закрият цялата държава - всичко е от дърво. За ХЕИ да не говорим - в Кортина имаше един бар дето Свинските бутове си висяха направо от тавана и си казваш от кой да ти отрежат. В магазина същото - няма витрини, стъкла, разделяне и т.н. Българското ХЕИ направо може да получи инфаркт. В Австрия сутринта даваха в хотела мляко направо от кравите във фермата до тях.
20
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция още по злобни жълти жилетки правеха погроми, но закона за пенсиониране си върви. Нашите искат да си крадат без да плащат данъци, а същевременно искат високи заплати и пенсии, нови пътища, безплатно здравеопазване и т.н.