Ако спре ТЕЦ "Марица изток 2", токът скачал с 20%

КНСБ пита: Семействата под прага на бедността как ще го плащат?
71
Ако спре ТЕЦ "Марица изток 2", токът скачал с 20%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров прогнозира, че ако се стигне до затваряне на мощностите  на  ТЕЦ "Марица изток 2", регулираният пазар ще издъхне и токът ще поскъпне с 20%.

Преди дни стана ясно, че синдикатите са готови за протест в защита на енергетиката.

Още по темата

"Всички домакинства, които са под прага на бедност, как ще си платят тока?”, пита Димитров от ефира на Нова тв.

""Зелената сделка” покрива 10 области. Тежките индустрии ще бъдат пряко ударени. Ще пострадат автомобилният, морският, и авиационният транспорт. Борихме се дълго, но не успешно за пакета "Мобилност”. Франция вече си промени мнението и счете ядрената енергия за "зелена". Когато има силно лобиране, може да се направят отстъпки и дерогации – да не трябва 2025 година да затворим всичко", каза още синдикалистът.

Димитров коментира и разследването на приватизационния процес.

"Главният прокурор се захвана с нещо много важно, за което се борят стари и нови политици. Говоря за нарастващото чувство за несправедливост у гражданите. Песимистично настроен съм, че тази акция ще стигне до морално възмездие. Има дълбоко усещане, че някой крадеше в годините на прехода", каза още Пламен Димитров от КНСБ.

Според него все пак е имало и успешни сделки на приватизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До УЧЕНА ще има ли достатъчно биомаса и площи за нейното отглеждане, при положение, че и храна ще ни трябва повече в бъдеще? Или имаш предвид като биомаса да бъдат използвани целогодишно растящи видове водорасли?
63
0
 
3
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До енергетик:Действително беше голяма глупост затварянето на онези два блока на АЕЦ Козлодуй.Отговорните за това предателство, спрямо народа си, трябва по някакъв начин да си понесат последствията, прав си! Дори Гюнтер Ферхойген, призна в интервю за "Панорама", че затварянето на блоковете е било грешка. И видимо съжаляваше за това.Винаги можеше да влезем в ЕС и малко по-късно, без да изпълняваме това безумно условие.
62
1
 
1
 
! Отговори
Цял Свят преди 4 години
Гледа да замести Вносното с Родно и Местно. Само в България има такива продажници.
61
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Като гледам колко са компетентни управниците ни и как мислят за енергетиката,май след някоя друга годинка ще започнем 50% от ел.енергията да я внасяме от Турция,там поне строят два АЕЦ-а.Ще могат да ни продават.то на нас за фомакинствата ще ни е мужно само,щото индустрия няма и да пстане. Та количество колкото за един квартал на Истанбул все ще ни продадат,няма и да го усети тяхната икономика...Срам ,да изнасяме за всички съседи ,а свга да неможем да си задоволим нуждите.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало едно време КНСБ. А този от чие име говори?
59
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Проблема е, че гербаджийското правителство идея си няма, какво ще стане с българската енергетика когато ЕС ни наложи да закрием ТЕЦ-овете си. А това ще трябва да стане ако не до 5, то със сигурност до 10 години. А после?Решения има, но времето за бездействие изтича.А за ТЕЦ Марица-2 от БСП (по думите на Таско Ерменков) са предложили план за оздравяване, от който гербаджиите са приели само това, да им се налеят държавни пари за да си погасят дълговете. Това и правят.
58
5
 
4
 
! Отговори
експерт преди 4 години
Щом КНСБ започна да разбира от енергетика значе нещата тотално са заминали "у киреча". КНСБ да си гледат трудовите работи и да не се занимават с неща, които не разбират. В марица 2 и в мините работят една камара излишни хора. Не може в частните ТЕЦове да се работи с 300-400 човека а в държания 2400.???? Като са толкова загрижени да махнат излишните 2000 и нещата ще се оправят. Цента на тока не може да се вдигне защото тя е обвързана с европейските цени и вече всеки може да си внесе ток.
57
0
 
5
 
! Отговори
то май преди 4 години
Ще става патаклама, че много им се събра.
56
7
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
Стига с тези ТЕЦ! Знаете ли какво дишаме в Стара Загора? Общо заетите в държавните ТЕЦ2 и Мини Марица са около 4000 човека. Миза 15 бона кеш и почваш работа, пък ставаш ли или не е друга тема. ТЕЦ 2 1650 МВ 2500 души персонал. Американската централа 670 МВ малко над 500 човека
55
1
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Защо ние да му мислим.Да му мисли БОРИСОВ.Нали той спря южния поток , АЕЦ Белене. Някоя да се трогва , че повече от българите са против ЕВРОТО.?Е, след година идват избори. Той да му мисли , защото НИЕ ще гласуваме...
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този за пореден път ни взема за калинки. Преди години ни обясняваха с Мика Зайкова какъв апокалипсис ще стане като затворят Кремиковци. Ами затвориха го. Е? За да е фактор му трябват държавни предприятия с раздут щат. И ще се бори срещу всякаква реформа. Защо мълчи колко плащаме за емисии за да работи този ТЕЦ? С колко се натоварва бизнес и население за да им върви далаверата на шепа "енергетици"и профсъюзни дейци? Кое му е евтиното и каква е ползата, и на кой?
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гответе се за скок. България се опита да стои настрана от новите евро норми за замърсяване, но няма да стане.така че дупе да ни е яко.
52
0
 
7
 
! Отговори
УЧЕН преди 4 години
ПРИРОДНИЯТ ГАЗ НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА, ЗАЩОТО Е ИЗКОПАЕМО ГОРИВО И СЛЕД ВЪГЛИЩАТА И ПЕТРОЛА И НЕГО ЩЕ СПРАТ. ОСТАНАЛИТЕ ВЕИ (ОСВЕН БИОМАСА И ВОДА) СЪЩО НЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ. ТАКА САМО АЕЦ И БИОМАСА СА БЪДЕЩЕТО.
51
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Чудо голямо.
50
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Сещам се за една Швеция, примерно, държавата, която произвецда ток от ***, ама не от горене на отпадъци, а от производство на метан. Хората събират биологичния ***, даже и внасят, вкарват го в огромни контейнери, добавят специални дрожди, които се хранят с отпадъка, дрождите от своя страна прцкат и произвеждат метан, който се извлича и с този метан, правят ток. Малееее, а ние къде сме в джунглата на въглищата и терзанията, нЕмам думи!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не разбирам как се случва микса, ток който е 70ст на киловат ще излезе от микса който е да кажем грубо 20ст и ще скочи с 20% защото скъпият фактор няма да го има?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали не мислите, че тецове се отварят така лесно, както се затварят?
47
0
 
7
 
! Отговори
GonzoFonzo преди 4 години
Точно пък тоя *** да не говори защото още преди три години бяха показани новите подходи към регионална политика на ЕС включваща преминаване на екологични производства на ток, и поетапно преминаване към използване на природен газ както е в цяла Западна Европа. Питайте го този същия лъжец какъв е плана когато тецовете затворят и Марбас се закрие и когато ще останат хиляди хора без работа, хората които му плащат членския внос на този лъжец да си обикаля по конференции по света за тяхна сметка!
46
1
 
2
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Тогава, по-добре да не спира .
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай ХТок може да се внесе, но той ще трябва да се плаща, не мислиш ли? А с какво ще си плащат тока хилядите хора, които ще останат без работа?Всъщност защо става въпрос само за ТЕЦ-2? От всички тецове той е най-поддържания.