Основна заплаха за сигурността ни е поляризацията на обществото

Появяват се антисистемни групировки, които разделят хората
19 фев 2020 17:52, Ния Христова
34
Основна заплаха за сигурността ни е поляризацията на обществото

Основната заплаха за националната сигурност в България е поляризацията на обществото. Поляризацията на групи, които защитават крайни гледни точки, с нищо не помагат за солидаризирането на общественото мнение. Появата на антисистемни групировки разделя хората. Това е причината и България да не може да защитава интереса си. Това и още по темата коментира д-р Искрен Иванов, политолог и международен анализатор, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според неговите думи в САЩ след 11 септември американците са се обединили около Буш. "Можем ли ние да постигнем подобен тип консолидация в България, когато хибридните заплахи избуяват", коментира той.

"Има три основни точки, които трябва да защитаваме. Преди всичко няма как да защитаваме нашия интерес извън евроатлантическото пространство. Втора точка - ясна стратегия за справяне с хибридните заплахи, с кибер заплахите. Трета точка - баланс. Когато дойде време за световна политика, нека не забравяме, че в ООН има постоянни, и непостоянни членки на Съвета за сигурност", допълни експертът.

Иванов изтъкна, че важността на Западните Балкани се разделя на две причини - "този регион е като една етнорелигиозна мозайка. Илюзия е да смятаме, че регионът е спокоен". Втората причина според него е, че това е регион на замразен конфликт.

"С Македония е по-лесно, със Сърбия, която направи своя избор за Евразийския съюз - не е толкова лесно. Ако Сърбия не желае да е член на НАТО, тя няма място в ЕС", смята политологът.

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Нали за това си избрахме президент обединител. Защо не ни обединява ?
25
3
 
6
 
! Отговори
Уххаааааа грух грух преди 4 години
Нали ви писаха. Отпуснати да 800 милиона долара за пропаганда. Ухааааааааа....
24
2
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Този да не намеква че трябва и тук бушмените да взривят някой търговски център че да ни обединяеат
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 201996 г. Заплатите бяха фиксирани в долари, имоти в долари, цените в лева и някои доста изоставаха от курса та много хора забогатяха. Пенсиите се индексираха всеки месец. Имаше и компенсации. Това че не си успял, е отделен въпрос.
22
3
 
8
 
! Отговори
?! преди 4 години
Изкуственото поляризиране на обществото ни не е от днес, а е процес, започнал с учредяването на категорията АБПФК.До 1989 г. те станаха 240 000 - привилегировани, които ни изместваха винаги и отвсякъде, ако става въпрос за блага или за възможности за развитие. 90% от тези лица бяха умствено ограничени,мързеливи, непочтени и в по-голямата си част станали АБПФК без да са имали нещо общо с антифашисткото движение, просто бяха намерили начин да се уредят.Днешните ни големци са внуци на част от тях
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Преди всичко няма как да защитаваме нашия интерес извън евроатлантическото пространство" . Е , как да се съюзя сотрепките на Сорос и всякакви европродажници ? Аесектирбе автор наведен. Консолидиран се с некой африканец ще ти пасва.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляризацията наистина е основен проблем, но не тази, която са му наредили да изтъкне. Поляризацията започна от 1989 година на сини и червени и тя продължава и сега. В резултат на поляризацията на власт застана мафията, последва срив в икономиката, мизерни заплати и естествената последица - демографската катастрофа.
19
1
 
15
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
този е обикновен грантаджийски американски тролл ,никакъв анализатор не е а пропагандатор!
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VictimizedЕдна селска склерозирала баба, хвърляща пари през терасата е народът.Как си представяш властта да е в ръцете на тая баба?
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Ти си откровен лъжец.1996 беше БСП
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като народа е доволен, ще чака и гледа самоубийствено докато изчезне напълно, но накрая и любимите му сегашни демократични партии ГЕРБ, ДПС и СДС ще изчезнат и те.
15
4
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Аз не искам власт за себе си, искам властта да е в ръцете на народа и да работи за неговите интереси. А не на шепа "бизнесмени" и политиците им на каишка. Говорим си за демокрация, но демокрацията в модерното общество се свежда до пускане на бюлетини един път на 4 години. А има начини обществото да указва влияние на ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ СИ, нямат право да отказват среща с тези които са ги избрали. И да ме извини президента Радев, но сваляне на доверие от властта може да упражнява само народа...
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОбективенЕй, каква хубава държава си имахме преди пожарникаря.3$ заплатаДойде пожарникаря и съсипа държавата.Тц. тц. Тц.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VictimizedДа имаш власт, без да знаеш какво креативно да правиш с нея няма смисъл.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5И какво предлагаш вместо капиталистическа система?затворени границиглади един дебел - българския КИМ.Така ли?
11
3
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Властта не е средство, тя е цел. Човек не установява диктатура с цел защита на революцията, той прави революция, за да се установи диктатура. Целта на преследването е преследването. Целта на мъчението е мъчение. Целта на властта е власт."Когато системата се страхува от анти системни движения, това трябва да индикира обществено пробуждане, може да са слабо изразени и разпокъсани, но ако успеят да намерят общите си интереси ще загърбят различията в интерес на всички ни.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГробокопачВсеки лузер-ненормалник като тебе - с фикция, че той е спасението на България и Света.А освен да викаш УУУУ и ДА ЖИВЕЕ,друго можеш ли?Ми не.Е как тогава смяташ да оправиш България?
9
2
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Точно така е! Те затова са антисистемни! Инак, каква е ползата, от тях, ако са системни? Да блеят с всички в овчето стадо? Като въпросният геврек с очилата? Антисистемността е всъщност Антистатуквото, което дебалансира, разединява,з а да отдели читавото от гнилоча и въз основа на читавото, да пресъздаде отново Българската Държавност чрез Българският Обичай! Смърт на ГЕРБ! Смърт на Европа! Да живее Българският Саракт!
8
1
 
18
 
! Отговори
Стефанов преди 4 години
Бих попитал Иванов какво ни докара до това състояние? Отговорът е очевиден - точно тези политици! Защото всяка държава си има мафия, а нашата мафия си има държава. Тогава за каква държавност да говорим!? Законност!? Правов ред!? ("Ти си го избра", "Аз съм обещал на Мишо Бирата.") Кой ще потърси отговорност на Горанов за бездействието спрямо Божков? Всичко е пунта мара и пясък в очите. А керванът си върви ...
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демографската катастрофа е основният проблем за националната сигурност! Няма ли народ, няма и държава и всички изброени от този "политолог" глупости отпадат автоматично.