Българинът кара на газ, но поддържа ли газовата си уредба?

Пътните полицаи ще следят за нарушители до края на седмицата
Обновена: 21 фев 2020 10:36 | 21 фев 2020 10:30, Красимир Ангелов
32

Акция ще наказва водачите на автомобили с нерегистрирани газови уредби. Ще бъдат санкционирани тези, които не са вписали в талоните си, че са преправили колата си на газ. Глобата за нарушителите е 150 лв.

"Всеки автомобил, който има газова уредба, минава технически преглед. Това е годишната проверка. Когато се поставя газова уредба, вече се издават протоколи за всички новопоставени системи, които се издават от сервизи, въз основа на които клиентите могат да си узаконят системите в пунктове на ГТП", обясни собственикът на сервиз за поставяне на газови уредби Димчо Йорданов в "България сутрин".

Още по темата
Той коментира, че най-честите неизправности, които се констатират в автосервизите, са свързани с използване на газови бутилки, които са с изтекъл срок на годност.

По думите му българинът няма този манталитет да поддържа газовата си уредба.

"Всяка бутилка има срок на годност 10 години и трябва да бъде подменена с нова. Не е толкова опасно, но трябва да се спазват законите, за да не става опасно. Клиентите не обръщат особено внимание на системите, след като ги монтират един път и след години има маркучи, които се пропукват", каза още Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

И призова всички шофьори, които имат газови уредби, да си поддържат системите, за да нямат проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
petko преди 4 години
какъв закон ги гони някои хора? Глобата е по някаква наредба, а наредбата не е закон.Къде и как я публкуваха ? Защо на годишен преглед не разясняваха, че има срок?Кой Изобщо знаеше или чакаха да мине време и сега да съберем парите на хората.И пак питам ,къде кога и как доведоха до знанието на народа си това?
29
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ако има данъчно облекчение всички ще си регистрираме АГУ-то. Но не, трябва да вземем на босия цървулите ...Абс. еднакво е, просто още една бюрокрацуия - тия на пункта отварят багажника гледат умно бутилката и ти взимат 40лв за един печат ...2-ро никой не кара изпускаща газова, както никой не кара със спукани маркучи на бензина.
28
0
 
9
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Създателите на данъци и налози : БАНДА ОБИРДЖИЙ
27
0
 
6
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Мога само да определя създаъелите на налозите и данъците ни с две думи : БАНДА ОБИРДЖИЙ
26
0
 
10
 
! Отговори
Гунчо преди 4 години
И как ша стане тая работа като газовата се вписва в големия талон, а на пътя си длъжен да носиш само малкия ?
25
29
 
1
 
! Отговори
За преди 4 години
Напълно съм за, даже на тези гъзари с газовите уредби, по двапати в годината ГТП да минават!
24
0
 
16
 
! Отговори
Акепарил преди 4 години
Шефа Борисов тука ли е? Абе ти що ни ги правиш тея номерца, искаш да ни пробваш ли? Значи сега до следобяда минаваш през всички газстанции, обикаляш ги 3 пъти и викаш като тея глашатаите едно време- Нямааа да има глоби за газовите уредби. Ясно ли е? Свободен си!
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дааа, българинът си купува Мерцедес и слага газова за да е на далаверка.
22
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Обясни колко законно си минал ГТП, след като се изисква в талона ти да пише, че си сложил газово?! Кво се правите на ни лук яли, ни лук мирисали?! Опасно-безопасно не е довод дали ще спазваш законите, а е причината да има закон изобщо. Щом такъв има, нямаш извинение да скатаваш. Като си чок тарикат, ще те хванат и ще си платиш глобата. Пари не събират, ако си изряденИ за домашните бутилки има регулация и за бойлерите и за ел. уредите.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези екзистенциални въпроси, целят страх, реакция от допълнителни регулации, и от там кинти в нечий джобчета.Иначе въпроса може да се отнесе от бойлери, през ел уреди, до пaразити в организма.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетете първо наредбата! После пишете глупости. Тава се отнася за газови уредби монтирани след 2014 включително, за останалите няма срок, промяната се случва при пререгистрация или смна на талона по друг повод.
19
0
 
32
 
! Отговори
Дгд преди 4 години
Значи газовата трябва да е в талона иначе глоби , а ако става въпрос за еко такси и тем подобни , тогава газовата не се взима под внимание, за да може пак да плащаш
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Казах ви още вчера за новата далавера на ГЕРБ. При лена не е само в глобата, а че и ще спират колата от движение
17
0
 
11
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
Верно сме няква пародия тука..... А да видим как точно ако ме глобят за тая простотия, ще им платя глобата
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой може ли да ми обясни, една газова уредба става ли по-безопасна, като е вписана в талона на автомобила? Нали и се прави проверка заедно с ГТП-то. Пълна простотия. Да се съберат едни пари и от това.
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в интерес на истината това предписание което е всъщност вече е закон излезна още през 2014 година но нали обичаме да се ослушваме белким мине метър но не става започнаха да глобяват масово за коли на газ без да е вписано това в талона и на мен не ми харесва знам че е поредното уберджийство но няма как освен да се оплача на класиката в жанра НА АРМЕНСКИЯТ ПОП
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Тва показва, че българина все още има повече акъл от "света". Газта е доста по-еко. Електричеството от какво се поризвежда? Колко е "чисто" или и ти си мислиш че щом идва от контакта значи не е мръсно?
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то както може за околностите на София за винетките, така може и за всички други градове, и въобще... абсолютна безпринципност. Така не се прави държавност. Тука може, там не може, жалко. Българинът иска всичко без пари - здравеопазване, винетки, санаториални почивки и т.н. Е кой да плаща???
12
3
 
19
 
! Отговори
Очевидно я Поддържа преди 4 години
Чували ли сте за експлозии по пътищата?- НЕ (в мнооого редки случаи - по редки дори от бензиновите инцитенти)
11
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До газовите коли ли стигнахте алчни и гадни хора ,брее пак за пари се ламти...