Сред бурен дебат и обвинения, попълниха състава на КРС

Зам.-шеф на комисията стана Кристина Хитрова
25
Сред бурен дебат и обвинения, попълниха състава на КРС
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на ГЕРБ Кристина Хитрова беше избрана за заместник-председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с гласовете на мнозинството в Народното събрание.

За двама нови членове бяха избрани общият кандидат на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" Анна Хаджиева и кандидатът на ДПС Ердинч Хайрула, подкрепен от народните представители на ГЕРБ и ДПС и 6-ма независими депутати, включително и от "Атака".

Попълването на състава на Комисията се наложи заради изтекъл мандат на вече бившите й членове.

Още по темата
Малкият коалиционен партньор в управлението "Обединени патриоти" оповести своя информация за предварителни договорки между ГЕРБ и ДПС за подкрепа на кандидата на ДПС Ердинч Хайрула.

Изборът на заместник-председател и двама членове на КРС беше съпътстван с напрежение в пленарната зала и отправени от Патриотите обвинения към ГЕРБ в задкулисие и предварителни договорки с ДПС.

Секретарят на парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов обвини ГЕРБ, че са пренебрегнали кандидата на "Обединени патриоти" за сметка на ДПС, предаде БНР.

"И ние се питаме от "Обединени патриоти": Кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ ли са или "Обединени патриоти" и ГЕРБ. Не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции", каза Ангелов.

Георги Свиленски от БСП реагира на думите му и призова Патриотите: "Напуснете управлението и ще ви падне голяма тежест от раменете. И това правителство ще падне и този избор, за който говорите, няма да се случи".

Заместник-председателят на парламентарната група на "Воля" Кръстина Таскова провокира патриотите с коментара, че неведнъж са вземали решения под влияние на ДПС.

Процедурата по избор на допълващ състав на КРС доведе и до остра размяна на реплики между "Обединени патриоти" и "Атака", като се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят напрежение между депутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: ДПСКРС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обеднелите иде Оти са мунта мара.Борисов си управлява с ДПС, а те си мислят, че са фактор. Но пък не пречи Борисов да плаши хората, че ако го махнат щеше ли да ни управляват БСП и ДПС.Но пък нищо не пречи ТОЙ да управлява с ДПС, по-скоро да го управляват от ДПС (ДоганПеевски и Сие)
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ГЕРБ си назначиха трима в КРС, а за единственият кандидат на опозицията нито дума. Демокрация по гepбepacтки.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаха е то нема как да не лъсне публично партньорството на гроб с дпс, то не е от днес, освен, че дпс печели изпълнението на повечето европроекти а гроб си затваят очите за некадърното, некачествено изпълнение, партньорствата са и в местата власт и в дърводобива и в хазарта, за тва и теа циркове с божков
19
1
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Как е да си гласувате с ДПС?!? Ще си дадете ли да ви резбата ракетните? Сюнетчия ще наемате ли, или Мента ще ви обрязва? Нека ти кажа цифрите на доверие я институциите. Президентство 68 процента , парламент 23 процента. Колкото и да ревете Румен Радев е уважаван , а тиквата става само за чешки затвори където е лежал. Ако Слави Трифонов направи партия няма как да управлявате , освен с ДПС защото ОП няма да влязат вече
18
3
 
2
 
! Отговори
гербер преди 4 години
До ельомената. По-леко.Така си се разпенил, че ще получиш инфаркт от завист и злоба. Също като вашия льотчик с червените крилца.И не се прави на интересен да ни заблуждаваш, ти винаги си гласувал за червените бок.луци, червен палешник.
17
2
 
0
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Я ми припомни какво каза Тиквата, и не се нерви. Само тези , които няма какво да кажат се нервят
16
3
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До 14. А не беше ли обратното бе, ***? Защото Борисов отиде на панихидата за Левски, а червеният клепар и наглеците от БСП си правеха ухилени селфита на бесилото му.
15
3
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
И понеже не съм от 80 процентовата издънка на БКП наречена ГЕРБ , гласувам за БСП , така ли реши? Тази опорка не се ли изтърка? За твое сведение ,аз съм един от *** , гласували за ОП , което няма да повторя. Вие , герберугите сте си прозрачни и плиткоумни ,и от 10 години я повтаряте тази мантра, до като в състава ви са рабфага Цецка и партизанската уничка Лили тлъстата , която лапна милионите от Студена
14
3
 
3
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
Червеният глу.пак Сливенски си мисли, че патриотите като напуснат правителството червената хунта ще се докопа до властта. А ве, лузъри, не разбрахте ли най-после,че няма да ви се отвори червеният парашут. Хората пак ще гласуват за ГЕРБ да ги управлява. Защото разликата е очевадна и не са забравили.
13
5
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Ельоменат 14 Ти па що се мислиш за нормален ? Нормалните хора не гласуват за БСП , работят и живеят много по добре от някога , защото не зависят от партийния секретар.Нещо против ?
12
4
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Пенсионер, ние не честваме обесването на Левски, бе ***. Ние нормалните хора скърбим за него. Само Тиквата чества и поздравява хората с обесването на дякона. Какво може да се очаква от човек играл танц със саби с араби
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става каквото кажат пеевски и доган,бацето му дай да разпределя евеопейския бюджет в полза на двамата, м...утренска работа
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Хахах значи като са с БСП , ДПС са неадекватни и антибългарска партия, но като си гласуват лобистки закони с ГЕРБ са адекватни и пробългарска партия. Желязна логика за герберските драскачи, опитващи се да потулят факта, че герб и ДПС са едно цяло
9
7
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Анонимен 5 Разбира се че Левски не е бил европеец. Бил е буден българин загубил живото си за свободата на България. А комунистите тази година провалиха чевстването на годишнина от смъртта му.
8
4
 
6
 
! Отговори
Чудно преди 4 години
До Анонимен 4 Замислям се и смятам че ДПС са по адекватни от БСП , макар че и двете са проруски партии.
7
2
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Анонимен 1 За коя мафия става въпрос, защото те са две ?
6
6
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
А какво казва Нинова ? Тази жена има дарба да генерира скандали на всякъде и по всяко време. Няма ли някой умен в БСП да и каже че с безпочвени и измислени скандали избори не се печелят.Как може да оправдава провала на честването на годишнина от обесването на Левски от банда ***.Тази година честване нямаше.И кой провокира провала ? А сега де !
5
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
затова хората викаха вчера на паметника на левски мафия и оставка защотони писна от задкулисие всички недоволни но в името на кокала няма да съборятправителството
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път ГЕРБ и ДПС гласуват заедно. Замислете се!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Ква стана тя сега? Уж герберите упрекваха , че никога ДПС няма да я допуснат на власт, но си гласуват заедно.