В помощ на кучето Бандит: Доброволци продават мартеници

Събират се средства за покриването на операция на кучето
21 фев 2020 10:23, Ния Христова
37

Доброволци от Бандата на 1500-те организират благотворителен базар, на който ще се продават ръчно направени мартеници. Събраната сума ще бъде използвана да се покрие сметката на куче Бандит, което се възстановява след тежка операция. Събитието ще се проведе тази събота в столичен бар на ул. "Триадица" от 14:00, съобщи Bulgaria ON AIR.

Събитието
ще се проведе под лозунга "Вземи мартеница, помогни на Бандит да проходи".

"Събираме пари за кучи Бандит, което беше оперирано в столична клиника, с много тежки наранявания. Всичко е ръчно направено, за да успеем да покрием неговата сметка", обясни Мартина Чикова.

Организаторите са предвидили мартеници за хора, мартеници за кучета и шалчета за домашни любимци, които ще играят ролята на мартеничка.

"Бездомните кучета идват от изоставени домашни. Процентът на настанените в приюта вече безстопанствени, но някога домашни кучета е огромен. Проблемът идва от безконтролното домашно развъждане", добави Кристина Петкова.

Мартина Чикова обясни, че сметката за лечението на Бондит до този момент е 1600 лв. и с всеки ден се увеличава. До този момент са събрани 400 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
4
 
! Отговори
Лея преди 4 години
Още повече, че и те не са се пръкнали по собствена воля на тоя свят,но щом се е случило по божията воля и те имат същите права на живот и щастие като нас!И трето-кои сте вие, че да казвате на някой как да киха!? Това беше образно казано:) Жената така го чувства, така го прави.А ялова ли е, многодетна ли е изобщо, ама изобщо не ви влиза в работата Така че,щом не ви се помага и изобщо не сте в тая тема,марш вкъщи да си гледате турските сериали и да лющите менте домашнярка!!!Аман от менте хора!!!
29
5
 
4
 
! Отговори
Лея преди 4 години
Леле,леле, колко много лицемерие се е излязло в коментарите ви! Колко изтъркани станаха вече приказките ви за деца и старци... направо ще се разплача :) Първо-децата си имат майки,в по лошият случай-държава, старците пък си имат синове и дъщери, които би следвало да са така възпитани, че да помагат на немощните си родители с малки пенсии! Второ-разбира се,че животните са като хората, даже в някои случаи-по-добри!
28
5
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Толкова деца се нуждаят от помощ те на кучетата ши помагат извратен народ
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Кинолог: Колко трябва да си ***, за да пишеш такива глупости? Ти не виждаш ли, че българина не кастрира и постоянно изхвърля нежеланото потомство на кучето си? Те тия животни да не падат от небето? Я се огледай или прочети малко, вместо да се правиш на голям гражданин и да съдиш тези, които имат сърца!
26
0
 
14
 
! Отговори
Малина преди 4 години
Всички уж са загрижени за болните деца и инвалидите....включително мая манолова и кресливите майки, които вече получават над 2000 лв. месечно от нашите данъци, за сметка на останалите инвалиди, но вече и това не им е достатъчно... Бездомните животни искат само малко храна и обич. Но, истинска обич при вас няма, дори за децата, камо ли за кучетата, всичко е на думи... Колко от вас отделиха време и пари за някое болно дете? Толкова ще отделите и за някое бездомно животно.
25
4
 
13
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
от "философстващия дървено"За мен не бери грижа, аз моите решения съм си ги взел отдавна. Както и дамите. Намерили са си кауза, смятат я за правилна и правят кавквото могат. По повод на последното, а и във връзка с препоръката ти, няма да те питам за Уницеф, Нови хан или негов еквивалент, но се надявам да си влизал поне в Била, вече ги навсякъде. Във всеки от тях зад касова зона, има по една дежурна количка за дарения. Можеш да кажеш на себе си колко пъти си се отбивал до нея, няма да питам
24
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живееш в едно помещение с бозайник, да се храниш с него, да те лиже по лицето и особено да спиш в едно легло е признак за липса на елементарни хигиенни навици. Да замениш общуването с хора с такова с животно е признак тежко психическо разтройство !
23
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много обичам животни, но такива "каузи" направо ме поразяват. Ако тези десетки хора се организираха да помагат на болни деца и възрастни хора или инвалиди, щеше да е много по-ползотворно и благородно, но не, трябва да се организират заради сгазено куче или котка. Просто не могат да ме убедят, че в това има смисъл гледайки голямата картина и че те видиш ли са големи хуманисти. Хора без ясни цели и разсъдливо вислене ми се виждат тези братя, ей така за някакви безполезни каузи се организират.
22
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъртите бездетни кукувици обичайно налазват такива статии с цел да убедят всички, че живота на пес струва повече от този на човек. Нищо ново.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми тия двете да се "нагърбят" с организирането. Един или два дни...колкото толкова, все е нещо.А ти си последвай собствения съвет и се включи към тях да помагаш, вместо да философстваш дървено.
20
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да помогнат на някое бедно или болно дете, те за някакъв пес се загрижили. Прости жени! Няма да им дам една стотинка на тия!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Добра идея, но този уречен/наречен/предначертан един ден идва и отминава. И след това какво? Кой от нас, вместо да назидава другото мнение или разбиране, ще се нагърби с организирането на следващия? А на по-следващия? И така докато го има.По форуми и в коментари лесно се обяснява, но в живота делата имат по-голяма тежест от думите...
18
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ненормалници!
17
4
 
10
 
! Отговори
до Невена преди 4 години
Щом се хващаш за клишето духовно ниво да, всякакви полемики са безСмислени! Толкова по въпроса за духовното ти ниво!
16
12
 
8
 
! Отговори
Невена преди 4 години
Не случайно написах,че е въпрос на духовно ниво, всякакви полемики са безмислени с повечето от изказалите се тук!
15
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не вземат тия две превзети глезли да купят нещо хубаво за хапване с тия 1600 лв и да го занесат на сирачета по домовете, да се почустват децата добре и да се изкефят поне за един ден ами се занимават с глупости.
14
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко си има граници, а тук те са преминати много отдавна. Не е нормална тази мания по кучетата, това си е лудост. Не може един здрав ментално пълноценен човек да отглежда кучета, котки и т.н., а не деца - това е много тежко отклоние и ние като общество трябва да преборим тази съвременна чума, полираща мозъците на определени човеци.
13
8
 
16
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 4 години
Нищо лично, ама всяка която е останала стара мома щото никой не я иска, като я попиташ няма ли да помисли за семейство и деца отговаря да не съм луда. Това оправдание даже и пред тях самите не минава.
12
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Татяна 37 годиПроблема е че си злобна стара мома, тип кукувица. На 37 години не искала деца, а кучета? Моля някой да дари на Татяна усмирителна риза.
11
25
 
14
 
! Отговори
Татяна 37 годи преди 4 години
И какъв е проблемът? Имам 2 кучета вкъщи, деца нямам и засега не искам! Кучето те разбира и обича винаги!