Туристът, починал в Банско, не е носител на коронавирус

Бил е в спортния център повече от два часа
Обновена: 24 фев 2020 08:48 | 24 фев 2020 08:44, Елка Василева
11
Туристът, починал в Банско, не е носител на коронавирус
Кирил Ананиев. Снимка: архив, БГНЕС

Отрицателни са резултатите за коронавирус на починалия вчера в Банско британски гражданин от китайски произход, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Увредени сърце и бял дроб са причината за смъртта на 56-годишния турист. Това е заключението на съдебния лекар, извършил аутопсия на тялото вчера, предаде БНР.

Още по темата

Заради предприетите в България извънредни мерки с оглед неразпространението на коронавируса бяха взети проби и за вирусологично изследване.

От няколко години 55-годишният мъж е живеел във Великобритания, а последно е бил в Китай през 2018 г.

"Той има прекаран инфаркт в миналото. Пристигнал е в Банско на почивка. Час преди да почине той е бил в спортния център в хотела и то повече от 2-3 часа. Като по-голямата част от времето е бил в сауната, а вие знаете, че за хора, които имат сърдечни заболявания, такива натоварвания са много опасни", обясни Ананиев.

Мъжът е починал, след като се почувствал зле и припаднал. Пристигналият на място медицински екип го е открил мъртъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
D преди 4 години
Последно 55 или 56 годишен е бил мъжът. Или нито едното от двете?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бях се обзаложил че е така.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имате ли кадрови ,материални, финансови и времеви ресурси Ананиев?Най- важни са дейностите в подготвителен етап.Хората ,които бяха обучени по гражданска защита напуснаха България .
4
0
 
9
 
! Отговори
ВервамеВи преди 4 години
Кожодери народни. Интересува ви само как да усвоявате доларчета, а не народа.Какви мерки сте взели? Термометърче в дупето ли? Затворени болници, а които все още работят са платени, само за избрани хора от власта или потънали в мизерия.Отдавна трябваше да сте повишили нивото на биологична и бактериологична опасност, да спрете пътуванията и масовите мероприятия.Борсата вече се срина, Dow j e - 228, половин Италия е под карантина, в Турция не се знае какво е положението.Господ да ни е на помощ.
3
0
 
11
 
! Отговори
ХОТЕЛИЕР преди 4 години
Няма вирус,Няма вирус,Няма вирус...Сезонът не е свършил още!
2
0
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
В БГ НЕ НИ ТРЯБВА ВИРУС ИМАМЕСИ БАЦИЛИ
1
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Царят е гол!Хората в Перник нямат вода!Коронавирусът е биологично оръжие!Президентът Радев е злоупотребявал с власт!Борисов е назначил герберски послушни калинки, които слушат и му четкат егото!България не е подготвена за епидемия от изкуственосъздаден вирус, с лесно разпространение и висока смъртност!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!