Борисов обсъди коронавируса с президента на Кипър

"Необходима е отлична кординация между евроинституциите"
55
Борисов обсъди коронавируса с президента на Кипър
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Република Кипър Никос Анастасиадис. Двамата изразиха загриженост от разпространението на вируса COVID-19 в Европа.

Бойко Борисов и Никос Анастасиадис бяха категорични, че е необходима отлична координация между европейските институции, за да се отговори адекватно на глобалното предизвикателство, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата между Борисов и Анастасиадис бяха обсъдени ползотворните българо-кипърски отношения. В контекста на 60-годишнината от установяването на дипломатическите връзки между двете страни беше отбелязано разширяването на контактите в политическата, икономическата и културната сфера.

"Република Кипър остава важен търговско-икономически партньор на страната ни и е сред водещите инвеститори у нас. Необходимо е да търсим още възможности за увеличаване на търговския обмен", посочи по време на срещата премиерът Борисов.

Министър-председателят акцентира и върху разширяването на потенциала в секторите земеделие, туризъм, енергетика, култура, образование и наука, корабоплаване.

Фокус на срещата между българския министър-председател и президента на Кипър беше и сътрудничеството в областта на енергетиката. Премиерът Борисов заяви, че изграждането на газовата връзка Гърция-България е от ключово значение като входна структура за внос на газ от алтернативни източници за целия регион на Югоизточна Европа.

Интерконекторът ще даде възможност и за внос на газ от LNG терминала на северното гръцкото крайбрежие и планирания Източносредиземноморски газопровод. "В този контекст енергийното партньорство по оста Израел-Кипър-Гърция е стратегическо", допълни още министър-председателят пред президента на Кипър.

По време на срещата българският премиер Бойко Борисов заяви, че страната ни подкрепя подписаното споразумение между Израел, Кипър и Гърция за изграждането на газопровода EastMed. "Този енергиен проект има мащабно геополитическо значение за развитието на региона и на Европа", посочи още Борисов.

По време на разговора премиерът Бойко Борисов и президентът на Кипър Никос Анастасиадис обсъдиха и актуални европейски теми, сред които миграцията, разширяването на Западните Балкани, Многогодишната финансова рамка и изменението на климата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Българката преди 4 години
Ало ББ в Кипър има всичко за това България е в този хаос заради такива като теб безотговорни мухльовци
43
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 4 години
абе баце ти пък Кипър...ама да то от кипърски сметки се превеждаха пари за барселонската афера с фирмата от един магазин работещ на загуба, ама карате поршета за по 90 х евра и живеете в къщи за по 3 милиона ...е де.а...политика...ама убивате нашите деца от алчност и безбожие...марли за превенция в аптеките няма...ти в Кипър.. политика...гавра с живота на хората...ама те си те избраха...калинките...вируса е справедлив...късмет
42
1
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
На снимката Мутровироса унищожил България !!!
41
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
А обсъдиха ли от коя точно държава е дошъл вируса?! И само да попитам.А иначе знам че войната е икономическа! Та в САЩ има ли " корона вирус"? И отговор не искам!!!!
40
1
 
5
 
! Отговори
ОСА преди 4 години
ОТ ЕДИН ЧАС НИКОЙ НЕ ГО Е...ВА ЗА СЛИВА. ТОЯ КАКВО ОЧАКВА - ДА СТАНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БАН ЛИ?
39
1
 
10
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
"Борисов обсъди коронавируса с президента на Кипър"Пхахахаха! Интересно с кой президент ще обсъждат припокриването на теорията на относителността и квантовата теория на полето... Хахахаха
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано го барни вируса някъде!!!Иначе ние нямаме такива сили, половин България полицаи !!
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце да нареди на министъра си на образованието да забрани училищните екскурзии, че сега като се разщъкат децата по екскурзии у нас и в чужбина и вирусчето много бързо ше обхване цялата страна.
36
7
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Ти па кой ше спираш бе?Кои сте вие?:):):):)Нали ви видяхме колко сте:):):):)Лазо и той щял да спира:):):):)В България си е екстра Лазо,на протест едва 100 човека по моловете, парковете и заведенията 1 000 000 и 100:):):):) ГЕРБ ВИРУС НЕ ГО ЛОВИ:):):) :):):):) УМРЕТЕ РУСОФИЛИ:):):):):)
35
13
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Корона вирусът убива само русофили! Той е създаден от братския САЩ да ни освободи от руско робство!!!
34
0
 
8
 
! Отговори
и преди 4 години
да не би и барселона гейт да са обсъждали?
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя корона вирус му дойде дюшиш на Бокич.Сега ще обиколи Европа да го обсъжда с кого ли не,само и само да забравим за издънките му с вилата и какво ли още не.
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли юнак/ци да пръсне тиквата?
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офшорните сметки и парите за вилата в Барселона са минали през Кипър, така че срещата е навреме и много важна!Бойко знае как да използва държавната си служба за мафиотската дейност, нали и на Ердоган се кланя ниско за контрабандата на цигари, готов и дъто да му даде. А обслужването на сикаджии които са в странстване е пословично! Но нали ние си избираме мутра за премиер.
30
1
 
18
 
! Отговори
Sss преди 4 години
Тиквара както е тръгнал, утре ще каже че разработва и ваксината ...Изсякоха горите, източиха язовирите и ни натъпкаха с отпадъци... тоя само си търси оправдания за да не си гледа задълженията! Не дай боже да влезе вируса в БГ, че работата е като снега - много се приказва за него, а като дойде все не сме подготвени...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви мерки, вируса не е дошъл и маски няма по аптеките. Да се осигурят предпазни средства трябва да е на първо място, като мярка, ама няма кой. Само си говорят от правителството.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо на бочко всеки му се смее?
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожарникар, Полицай, Философ, Икономист, Земеделец, Образовател, Архитект, Законодател, Администратор, Шахматист, Футболист, Каратист, Дипломат, Агроном, Теолог..... а сега и Медик.Компетенциите на кралят слънце Тиквун 1ви нямат край. Разнася славата и еродицията на народът на Замунда по светът. Добре че е той да огрее.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нашия толуп дали знае какво е коронавирус? той освен магистрали и интеграция на западните балкани друго едва ли може да каже.. А, забравих, и конграчулейшън
25
1
 
22
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Не знам как ще му счупи главата,но ще му секнат екскурзиите.Че с тези целувки и прегръдки първи ще ни докара вируса в страната.