Коронавирусът засегна и туризма

Можем да се откажем от вече платена почивка
25 фев 2020 22:08, Петя Славова
4

Потребителите имат безусловното право да прекратят договора си за пакетна екскурзия до последния момент преди пътуването и да получат парите си обратно.

С условието, ако в държавата, в която отиват, са налице непредвидени обстоятелства, като коронавируса. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в предаването ''Директно''  по Bulgaria ON AIR.

При хората, които са организирали сами пътуванията си, а не през туроператор, ситуацията обаче не е точно такава. В тези случаи потребителите могат да действат спрямо условията на авиокомпаниите или местата за настаняване, където са направили резервация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Яж,Пий и си носи новите дрехи..'' ..Ами продължавайте да си държите още новите дрехи в гардероба за да не се ,,подносят''.Наздраве на всички.
2
0
 
7
 
! Отговори
НАЙ НАКРАЯ ПРИЗНАХА преди 4 години
НАЙ НАКРАЯ ДА ПРИЗНАЯТ !!!! ДОЙДЕ ЛИ ЗАРАЗАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ НАСТЪПИ ПЪЛЕН ХАОС И АНАРХИЯ !!! УЖАСЪТ ЩЕ БЪДЕ НАВСЯКЪДЕ !!!
1
3
 
9
 
! Отговори
Извънземен репорт: преди 4 години
Кацнахме на една планета, имаше към 20 живи гърчеха се и кашлеха докато осъществим контакт - умряха. Не можахме да осъществим контакт.