Радев настоя: Плащаме двойно за газа от Русия, Петкова да се замисли!

Президентът иска от правителството открита политика за еврото
373
Радев настоя: Плащаме двойно за газа от Русия, Петкова да се замисли!
Снимка: БГНЕС

Най-важната тема към момента е цената на природния газ, на която да получим намаление. Това коментира президентът Румен Радев в отговор на въпрос за телефонния му разговор с руския президент Владимир Путин, който се състоя наскоро.

Още по темата
Той допълни, че това е продължение на разговора му с Путин в Санкт Петербург през юли миналата година.

"Явно тук трябва изразена политическа воля, защото виждате, че експертните преговори, които се водят, не могат да достигнат до желания за България резултат. От осем държави, които са обект на газовото дело между "Газпром" и ЕК, само България остана, която не получава намаление на цената.

Реално ние плащаме почти два пъти по-скъпо за газа от Русия, това е недопустимо", настоя Радев.

По думите му енергийният министър Теменужка Петкова "трябва да се замисли дали достатъчно добре си вършат работата и защо България изостава". 

Радев каза, че се надява скоро да получим така желаното намаление, защото губят всички - домакинствата и икономиката.

Той коментира и отлагането на влизането ни в чакалнята на еврозоната.  

"От действията на българските правителства зависи дали въвеждането на еврото ще бъде свързано с реална икономическа и социална интеграция или ще поражда недоверие, че и този път цената ще бъде платена от българските граждани", каза Радев. Президентът допълни, че очаква от правителството много по-открита и ефективна политика, която да върне доверието на гражданите в този процес.

По думите му позицията ни за участие във всички стълбове и политики на ЕС е ясна, което означава и членство в еврозоната, но въпросът е как ще стигнем до там.

Според мен експертните аргументи, експертният консенсус трябва да предшестват политическите декларации, изтъкна Радев. 

За публикацията в испанския "Ел Периодико", която свързва името на премиера Бойко Борисов с разследване за пране на пари, Радев каза, че е нормално в такива случаи да има повече емоции, но те не са най-добрият съветник.

"Аз напълно разбирам притесненията на министър-председателя, защото този тежък случай засяга не само лично него, а и България във вътрешен и в международен план", каза президентът, като допълни, че не той трябва да отговаря на тези въпроси, защото няма никакво отношение към действията на прокуратура и полиция, още по-малко на друга държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
5
 
6
 
! Отговори
Пилотик преди 4 години
Радев, а кога теб ще те видим замислен, а не празно дрънкащ.
314
8
 
10
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Мой няли си техен човек,на парад та поканиха.Ми вземи врътни един телефон да ни го дават ефтино!Какво само давъш акъли!
313
15
 
13
 
! Отговори
Подлия преди 4 години
Нещастен манипулатор,копиращ поведението и действията на началниците в Москва.
312
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да се чете вместо "Плащаме двойно за газа от Русия, Петкова да се замисли! - "Радев настоя: Плащаме двойно в газа от Русия, Петкова да се замисли!"
311
11
 
14
 
! Отговори
Боли ме Хея преди 4 години
Ко казал мъжа на ДесаНие от години знаем как ни цака империалистическа роССияТо вчера се сетилАре писта
310
5
 
8
 
! Отговори
Шундин ще чу преди 4 години
Набие чемберите га *** иде на поклонение в мацКва Мдаа
309
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съжалявам, БСП не са ми интересни. Но виж Москва е друга бира. И ако е така както твърдиш идва следващия въпрос - защо Вашингтон търпи това вече три години. Оставям те на въображението ти, а лично моето мнение е, че (очевадно е) няма нищо против (разбрали са се вече). И не само това - особено на последък не спират компроматите (реално в помощ на Радев) към днешните мизантропи в България и един точно определен индивид.
308
5
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
До Анонимен-326Това да не е концерт по желание!
307
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че Турците са ни опазили 500 години от такива полотици и сме оццелели.Но вече сме в капана на полотиците ни заради киото вече изчезваме.
306
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 326Има и трети вариант: всички виждат, че е пионка на БСП и Москва, репутацията му на политик и порядъчен човек е срината и политическата му кариера приключва, след което заема отреденото му място в редиците на руската сфера и изпада в миманса. Това че ще си изкара мандата е дребна работа пред това да компрометира бъдещето си като политик.
305
4
 
6
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Само "Газта" да е със нереална цена!!!!Българинът е "богат" и заради това плаща високи цени на много неща!!!!Примери колкото искаш........
304
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та както казахме и по-рано: Радев няма празен ход - или ще си изкара мандата и ще им набива всеки ден канчетата (в негова полза) , или след импийчмънт при първия възможен случай (предсрочно или не) взема министър председателското място. Въпрос на време е!!!! :)))))
303
11
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
До КукуНа каунья му е ясно,че в края на месеца ще има решение за цената на газа и затова се прави на интересен!Ако толкова лесно,по телефона,се договаря цената на газа защо до сега не го направи?Селски тарикат!
302
21
 
20
 
! Отговори
Лука Брази преди 4 години
ТОЯ ПАК СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН , БЕЗ ДА ГО ПИТА НЯКОЙ ...
301
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИХАИЛ ХАЗИН ПРЕД БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ- СПРАВКА В ГУГЪЛ И ЮТУБ- БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРАЗИЯ ПРЕЗ 2023Г- ДА СЕ ЗАМИСЛИМ ИЛИ ДА ГО ПРОПУСНЕМ КРАЙ УШИТЕ СИ, АКО РАДЕВ НАБЛЯГА ВЪРХУ КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА, ТО ЗАЩО НЕ ДАВА ОТГОВОР ВЪРХУ ПРИКАЗКИТЕ НА ХАЗИН, А СЪМНЕНИЯТА НИ СЕ ЗАСИЛВАТ В ТАЯ ПОСОКА. НА КЪДЕ НИ ВОДИТЕ, ЗАЩОТО ВИДЯХМЕ КОЙ СТОИ ЗАД ВАС НА 19.2.- БОЕЦ- ФИНАНСИРАН ОТ КРАДЕЦА НА ВЕКА- 4/5 МИЛИАРДА И ПРОДАДЕНИ 1.2 МИЛИАРДА ЗА 1 ЕВРО НА МАЛОФЕЕВ- НА КЪДЕ НИ ВОДИТЕ.
300
8
 
13
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Който не плаща двойно е враг и фашист.
299
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееееех, а едно време русофилЕте в тоя сайт спореха за това че газа за България от "братска" Русия не бил по-скъп, щото видиш ли, нямало как "братята" славяни да ни прецакват така. РусофилЕте имат удобно къса памет, а как се пенеха, че и бъдещето ще го потвътрди. Да ама, не, другарЕ. Така ще бъде и за всичко останало за което си мечтаете на глас.
298
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бавят ли се опорките от Internet Research Agency ?
297
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"сега търпим загуби за милиони евро"Търпиш ми ри злиФ и скъсан москалски ботуш в за дни ка си каскет.
296
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"сега търпим загуби за милиони евро и ни замазват очите с някакво Балканско поточе... мишки"Хей про стак, какви стотици милиони загуби "търпиш" при условие, че плащаме двойно по-скъпо газа от "братята" руслямци?