Без информация, дезинфектанти, термометри: Мерките на Летище София

Пост на пасажер - за случващото се по света и у нас в борба с коронавируса
Обновена: 27 фев 2020 11:17 | 26 фев 2020 08:58, Петя Славова
93

Вчера на летището в София каца полет от Доха, а на него е и Даниел Неделчев. Според негов пост, разпространен в социалните мрежи, мерките на столичната аерогара срещу коронавируса не са достатъчни.

"Това, което ми направи силно впечатление е, че излизайки от ръкава на самолета се вляхме в потока на всички пътници. Нямаше нито един информационен материал, свързан с мерките, които се взимат срещу коронавируса. Определени хора бяха молени да попълнят декларация, че не са болни. А хора от рискови дестинации, които се оказаха Китай, Тайланд, Италия, се връщаха без да са ги попълнили, защото са им казали, че няма смисъл", разказа Неделчев в ефира на"България сутрин".

Той направи сравнение с другите летища, които е посетил. Според него разликите са огромни. Там навсякъде имало поставени информационни материали.

Още по темата

"Пристигайки се попълва информационна карта - къде човек е пътувал последните две седмици и къде ще бъде през следващите две седмици. Оставя адрес и личен телефон и получава информация от властите в определения регион, в който пътува. Информация за всички актуални връзки, които може да направи при проява на симптоми на заболяването. Абсолютно навсякъде има дезинфектанти. Мери се температура", посочи Даниел пред Bulgaria ON AIR.

Самият Даниел Неделчев не е бил с маска на полета, понеже знае, че те не са ефективни. "Антивирусни препарати, имунносимуланти и витамини. Няма да си взимам и болничен, тъй като съм собственик на фирма. Нямам симптоматики. При първи такива ще предприема нужните такива".

Неделчев допълни, че би разписал доброволна карантина на свой служител, но не вярва, че някой нормален човек ще жертва платения си отпуск за такова нещо. "Свидетели сме, че при грипна епидемия хората са на работа и заразяват масово колегите си, поради простия факт, че не искат да губят пари от работата си и това с доброволната карантина няма да е ефективна мярка".

"Това, което ме накара да пусна този пост е, че няма никаква информираност за това какво трябва да правят хората. Най-елементарните мерки от рода на миене на ръце и елементарна лична хигиена не се разпространяват", отбеляза Неделчев.

Междувременно четирима ученици на възраст между 15 и 16 години и трима учители от Свищов кацнаха снощи на летище София с полет от Палермо през Атина. Всички те преминаха медицински преглед на летището, показателите им не са притеснителни.

Въпреки това ще останат под карантина в следващите 14 дни. Има още една група български ученици в Италия, чието прибиране се координира в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нещо не мога да разбера, кой и каква информация трябва да ви дава точно на вас?Слизаш от самолета, проверяват ти паспорта, преценят те, че не си застрашен, пускат те.Каква повече информация трябва да ти дадат?Ей тоя пристигналият от копенхаген, каква информация са му дали в копенхаген?Аман от мът=рморковци.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ираПотвърждавам.Веднъж ме спряха като радиоактивен защото алармата се включи.Веднага ми скочиха 4-*** и взеха да ме разпитват и мерят отвсякъде.Фалшива аларма, забавиха ме с 10 минути, но явно има такава система.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтършелПровери си географията.Северна Италия е на една планина от центъра *** Европа. По въздух са под 500км.
73
1
 
3
 
! Отговори
ира преди 4 години
За ваша информация, на летище София има от много отдавна такива уреди, които се задействат при определени пътници. Не с оглед на тази епидемия, а много преди сегашната ситуация. Както и система за измерване на облъчването, която се задейства дори ако пътник провежда лечение.
72
1
 
2
 
! Отговори
Сме преди 4 години
Това не е вярно. Какво сте видели, е едно, реалността е друга. Всеки ли който премине през летището ще се прави на професор? Вършете се работата там закъдето сте тръгнали, и не правете генерални констатации! На българина всичко му е ясно...
71
1
 
1
 
! Отговори
Стършел преди 4 години
До БобиИзвинявай, обаче Северна Италия не е почти в центъра на Европа!
70
2
 
2
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Мерките на столичната аерогара срещу коронавируса ти няма никакви. Абсолютно нищо не се прави, няма термокамери, няма нищо. Никакъв контрол. Скоро се върнах от чужбина, никой нищо не проверява, само пасконтрола и всеки си заминава
69
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До Абе На летището в РИМ ни спираха на една червена линия им мереха с термометър от разстояние. Сигурен съм, че на нашето летище има термокамери монтирани над пунктовете, обаче за да се избегнат подобни *** коментари мисля, че е добре да сложат по един с термометър и да се видно. Паниката, подигравките и писанията без да се мисли само влошават положението.
68
3
 
8
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Тоя е абсолютен ***.Има термокамери на летището, а мониторите и хората са в стаите за набюдение. Какво очаква, някой да дойде с термометър, да му го пъхне в дупето и да каже - а, тоя е ОК. При съмнение за болен човек човекът се изолира и се действа според там каквото трябва да се прави. Или да стоят петима с автомати и да пипат челата на хората. Някакви безумни същества сътворяват евтини "сензации" и всяват паника с малоумието си.
67
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До #76!Прав си! Американците го пуснаха вируса за Китай и Иран, НО И ЗА ЕС... ;) Вижте как Северна Италия е почти в центъра на Европа! Малко до омаломощят конкуренцията... ;) После пак те ще ни "спасяват"...
66
1
 
13
 
! Отговори
Имигранта преди 4 години
Че сме пълна пародия в България е ясно.Работя на Хийтроу и НЕ забелязвам да се прави нещо кой знае какво на идващите.Пък може и да не съм видял....
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В смисъл замислили са го да ударят Китай но нещо се е объркало и са изпуснали вируса?! Това нормално ли е???
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВАНГА Е ПРЕДСКАЗАЛА ЩЕ НАСТЪПИ МОР И МНОГО ХОРА ЩЕ ЗАГИНАТ
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в Германия е същото...Европа спи...а вирусът лети...американците хубаво са го замислили вирусчето за Китай и Иран,ама пустите италианци объркаха нещата..
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изобщо не трябва да ги пускат тия да влизат, да се връщат от където са дошли да тяхна сметка. ако някой се съпротивлява нека полицията и армията влезат в действие веднага!
61
5
 
13
 
! Отговори
Гледам Тв преди 4 години
Вчера в някакви новини хората се оплакваха, че на нашите летища имало много информация, мерили температури, попълвали формуляри и това ги стресирало, не било така в чужбина... Сега пък Неделчев: нямало достатъчен контрол.На казана на българите не пазят дяволи!!!
60
8
 
14
 
! Отговори
николай преди 4 години
Не знам защо трябва да се осигурява дизенфектант на идващите пътници. И ако не сте информирани как да се пазите, хич не тръгвайте. Защо се прибирате в България, стойте си в хубавите страни, дето се грижат за вас. Само знаете да плюете. Всеки си взема мерки, осигурява си маски, шишенце с антисептик. Но найвече, ако кашляте или имате температура, хич не идвайте в България, ако не е спешно. Останете си на място и не заразявайте българите. Прехвалената Италия се издъни с хигиената, не ни я хвалете.
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същото положение след полунощ с полета ми от Копенхаген-София с WizzAir. На терминал Т1 никаква информация. На паспортното някои служители с маски, други не.
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** вие очаквате някакъв ред и вярвате на душе..приказчиците от властта - те в нормално време не могат , или не искат , да въведат ред , а гонят несъгласните с изцепките им , ама неспазващите реда ,но съгласни с тях си правят каквото искат , и сега си мислите ,че някой го е грижа за вас?? Гърция от месеци има подготвени десетки болници за евентуална епидемия - ТУК знаят само да скубят редовните данъкоплатци с осигуровки ,за заплатите им разбира се
57
1
 
16
 
! Отговори
ЧЕРНА ДУПКА преди 4 години
нали уж само излитаха българите към Европа ся като са болни какво си прибират да се чудим как да се спасим