Гешев: Не делим на хората премиер, министри, богати, или социално слаби

За него случая "Барселона" е рутинен
Обновена: 26 фев 2020 19:21 | 26 фев 2020 17:15, Нели Христова
136
Гешев: Не делим на хората премиер, министри, богати, или социално слаби
Снимки: БГНЕС

"Не ми е известно испанските колеги да са искали информация от българската прокуратура, която се е самосезирала по случая. Колегите от Спецпрокуратурата ще преценят дали да образуват досъдебно производство. Аз съм главен прокурор и не отговарям за всяка конкретна проверка", това заяви Иван Гешев в Кричим, където се провежда акция срещу битовата престъпност.

"Не делим хората дали са премиер, министри, богати, или социално слаби, а следим единствено дали е спазен законът. Прокуратурата прилага еднакви стандарти към всеки гражданин", заяви главният прокурор в отговор на въпроса докъде е стигнал казусът с къщата в Барселона и има ли образувано досъдебно производство, съобщават от "24 часа".

За него случаят "Барселона" е рутинен и единствено представлявал интерес за медиите. Гешев допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени кого да разпита по този казус.

Обвинител №1 каза, че все още при него няма депозиран сигнал от парламентарната комисия за борба с корупцията относно Пловдивския панаир. "Независимо от това обаче ще извършим пълна проверка, ще бъдат разпитани всички замесени лица и ако се установят данни за нарушение, ще подходим, както изисква законът, независимо дали става въпрос за Георги Гергов", каза Иван Гешев.

Той е впечатлен от спокойствието в посетения район и особено от Перущица. Акцията, която се провежда днес, е на прокуратурата и полицията в Пловдив. "Тя е поредна по линия на битовата престъпност и целта е в края на годината да бъде сведена до по-ниски нива, посочи главният прокурор.

Независимо, че районът бил спокоен, това не означавало, че не трябва да има още по-добри резултати. Попитан за обвиненията от лидери на ВМРО, че арестът на пловдивската шефка на "Басейнова дирекция" е политически, Гешев отвърна, че прокуратурата не се интересува кой какъв е, нито се съобразява с политическите последствия от своите действия.

"Чух, че танкове трябвало да дойдат, но не зная, за съжаление, дали тези бойни машини работят", добави главният прокурор. Той увери, че ще продължат да работят за повече сигурност и хората да не бъдат крадени и изнасилвани в къщите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.