Карантина само за хора с хронични заболявания или склонност към инфекции

Джипитата познават пациентите си, те знаят за кого има риск
Обновена: 27 фев 2020 12:47 | 27 фев 2020 12:15, Камелия Цветанова
70
Карантина само за хора с хронични заболявания или склонност към инфекции
Снимка: БГНЕС

Хора с хронични заболявания, слаб имунитет и склонност към инфекции, които се връщат от райони с разпространение на коронавируса, да бъдат поставени под карантина, предлага председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов от ДПС.

Още по темата
Той призна, че в настоящата ситуация е важно да се вземат предвид и двата аргумента – медицинският за поставяне под карантина, за да не се стигне до разпространение на коронавируса, но и финансовият, да се съхрани бюджетът на НОИ.

В осигурителния институт има 460 милиона лева за обезщетения за временна нетрудоспособност, в които влиза и поставянето под карантина. Така че според Адемов, ако всички, които се върнат райони с болни от коронавирус, се поставят под карантина, рисковете за бюджета на НОИ са сериозни.

Той предложи кризисният щаб да вземе решение по въпроса, защото законодателство е ясно по отношение да изплащането на болничните.

Според него въпросът е да се определи кръгът на тези, които ще се поставят под карантина.

"На базата на информацията на хората, които идват от летищата, където попълват анкетни карти, които отиват при джипитата, които пък пък познават пациентите си и знаят кои са с хронични заболявания, склонни към такъв тип инфекция, само те да се поставят под карантина, а не всички. Останалите, когато имат симптоми, трябва да се обърнат към здравните власти", препоръча Хасан Адемов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
пфффф преди 4 години
Управляват ни прости и много алчни ***,като този екземпляр.
60
1
 
2
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Тъ*пако, каква паника ???Спряха полетите до Италия, а.................... си купиха билети за рейсове, я до Милано, я до различни места в Сев.Италия или с преминаване, през карантинираните области. Как може да ги пускат??? Нали ще се върнат оттам, след някой и друг ден, и ще натръшкат десетки хилияди хора!
59
3
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Стига! Стига вече сте всявали паника сред населението! Вече няколко дни се тръби за този вирус! Вчера и днес БР програма "Хоризонт" през 5 минути само за коронавируса! Няма ли друго в тази държава? Кореспондентка от Солун за презапасяването на гърците с продукти, и следствието и нашите започнаха! Кому е нужна тази информация? Ако е за запълване на ефирно време-запълнете го с друго! Стига!
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантина само за хора с хронични заболявания или склонност към инфекции----------------Демек, населението на цяла БГ, ве!!!!!!Бая съ постарахте да снижите имунитета на народа!Я влез в едно училище да видиш колко деца са с признаци на хронични заболявания, косата ти шъ настръхне - то алергии, астми, бронхити, сърдечно съдови заболяванияАбе, отде *** изкопаха тоз Тю. фЛек
57
0
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Управляващите от ГЕРБ, чак сега започват да се усещат какви са последиците от коронавируса и тяхното некадърно и крадливо управление. ГЕРБ очушкаха всички резерви наследени от тройната коалиция още през 2009-2011 години и сега викат оле-ле, няма пари.
56
0
 
18
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До МендаЕдин след друг управляващите се надпреварват кой по-голяма глупост пред медиите да каже! Първо, няма как да глобяваш ЗДРАВ човек, затова че отива до аптеката, за да си вземе лекарства. Това в никой съд, дори български, не може да мине! Второ, как го следиш - слагаш полицай пред всеки вход, за да видиш дали излиза ли?Самият факт, че за 2 дена чухме 100 глупости означава 1) че ЕДИН МЕСЕЦ след заразата сме тотално неподготвени; 2) никой не разбира от нищо; 3) управляват ни ***!
55
0
 
18
 
! Отговори
браво преди 4 години
Тоя па още по-гениален. Щото не може някой с корона вирус, които не е от предложените от него рискови групи, да предаде вируса на такива, защото не си е стоял под карантина.Какъв е този конкурс за депутати и министри, че все гении избират?
54
3
 
4
 
! Отговори
Менда преди 4 години
предлага да се глобяват ако са извън дома си по 1000 лв., всички пристигащи от страни в които е регистриран корона вирус. Така няма да има нужда да се слага карантина и приходите за държавния бюджет ще се преизпълнят.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам карантина за народните представители те шетат по света да ги каратират в народното събрание пък може и да поработят
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 56Плосък ти е мозъка,и не можеш да го ползваш по предназначение.
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо са останали само 460 милиона? Ревизия и строги наказания за крадците от НОИ.
50
0
 
4
 
! Отговори
Predlojenie преди 4 години
Аз предлагам карантина та да бъде в парламента, понеже там Храната е евтина и хората понеже ще бъдат в неплатен отпуск, поне ще хапват на ниски цени, няма да плащат за ток, вода а и сметките за парно ще са по-ниски, понеже за парно няма как да не плащаш. А и за тоалетна хартия ще спестят и така, предлагам на дебелите чичовци от парламента да гласуват моето предложение. Също може и резиденции те да се ползват за същата цел
49
2
 
16
 
! Отговори
Боб преди 4 години
До Waffen SS: Разбира се, че е пуснат нарочно вируса! Вижте къде удари - противници и конкуренти на САЩ - Китай, Иран, Южна Корея, ЕС... Вижте Ухан къде е - много удобно разположен в голямата китайска равнина с възможност за разпространение на вируса във всички посоки, и в много добър момент - точно преди големите пътувания за Китайската НГ! Вижте и Северна Италия къде е - почти централно разположена в Европа, важен туристически район! Хмммм
48
3
 
1
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Добър ден селяни прости!!!Това са съпътстващи неизбежни жертви на Новият Световен Ред, ако не искате да има жертви, тогава си вземете възелинче, защото идва радикален ислям и китайските шовинистични интереси, те си партнират много успешно, както го прави Китай и Иран, и Китай и Турция!Царицата майка иска жертвоприношение от невинни човешки създания , защото тя така се зарежда с велика вселенска енергия!Велики и всемогъщи са англосаксонски корпорации и банки!Бойко е пич!Агент Джонатан!ЦРУ!
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да крадете има пари, а когато пари трябват за здравето на хората няма! Много нагли типове сте! Добре, че матряла е лош и спи!
46
3
 
14
 
! Отговори
до Waffen SS преди 4 години
е, ясно е че сащ са го направили. те вече имат и ваксината ,спокойно. Просто Китай станаха много силни
45
3
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Все не мога да се отърва от чувството,че този вирус е изкуствено синтезиран на базата на някой от съществуващите.Дали случайно или умишлено е разпространен ,това е загадка.Лошото е ,че България няма почти никаква система за противодействие на пандемии.Бравурните декларации как сме готови за справяне с вируса, са просто за повишаване на политическият рейтинг.Както се казва в една поговорка:"Бай бабо да не те стига
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партийни *** на ГЕРБ не пишат нещо.... Що така бе? Усещате ли бурята? Потъва кораба, мишоциии...
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 43 - напротив, вируса няма да вирее в Софиския въздух, в такава замърсена среда само булгаро- питекус оцелява.
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В НОИ всеки месец влизат около 1 милиард лева от осигуровки, от които 105 милиона лева са за общо заболяване и майчинство, от които пари предполагам, че се изплащат болничните. Отделно НОИ би трябвало да има и резерв за подобни случаи. Къде са ни парите? Пак ли ГЕРБ ги присвои?