На 11 км височина - предизвикателствата пред жената пилот

Историята на Нели Манова, която избра националния превозвач
Обновена: 27 фев 2020 15:38 | 27 фев 2020 15:30, Анисия Иванова
26

Историята в "Завърналите се с Петя Кертикова" този път е за един PR по образование, но пилот по призвание и душа. И въпреки че според мнозина професията пилот е запазена територия за мъжете, Нели Манова и още 10 000 жени, според последните данни на Международната асоциация на жените-пилоти, ежедневно борят това твърдение.

Нели е сред седемте жени-пилоти, пет от които командири, на националния превозвач "България Ер".

Трудностите не пречупват Нели и тя продължава да преследва мечтите си, които все я водят високо горе в облаците. Търсач на силни усещания Нели скача с парашут, от балон и с бънджи, лети и с парапланер, а днес и на самолет.  

След мотивационен полет на летище "Лесново" тя се влюбва в пилотирането. От вече 6 години изкарва хляба си летейки.

Преди да избере да се буди под българско небе Нели живее в Нидерландия в продължение на 17 години. Изгубила родителите си като малка, се налага да се справя с всичко сама. Работи на няколко места едновременно, завършва успешно "Медии и масови комуникации" в университета в Амстердам.

Винаги е усещала, че домът ѝ е в България при баба си и дядо си, които са я отгледали. Сега, когато не лети, ги посещава и прекарва време с тях. Казва, че България е много по-добро място за живеене, отколкото Нидерландия.

"България дава много възможности, особено за младите хора, природата е уникална, има социална култура, храната има съвсем различен вкус. В чужда държава винаги оставаш чужденец", признава тя.

За мечтата да стане командир, за първия полет, за коридора, който винаги води към България и какво е да работиш в облаците - вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Нерез преди 4 години
Симпатяга е, бих я уважил.
21
11
 
1
 
! Отговори
Пилот с голям Нальот преди 4 години
И аз никога не бих се качил, ако пилотският екип е съставен дори от една жена. Мразя жените.
20
0
 
1
 
! Отговори
вв преди 4 години
Става!
19
5
 
0
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
ела пиуенце при бате бойко. че те направим стуярдеса на отряд едно. с бубито че ми правите като ротор на хеликоптер, като турбина на ф16, а аз ще ви глезя с голем и твърд .... език. езикът на либофта. като пиа две виагри и се накокошинва язичето като гешев на приватизационни сделки.
18
4
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Забравена пропаганда, ама нали затова ви плащат :)
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея двете па ч.и как летят заедно като са в различни компании
16
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 4 години
Е, че това отдавна не е новина. Забравихте ли Валентина Терешкова?Жени летят вече на много по-голяма височина от 11 000 метра.Не са новина вече пилотите жени на бойни изтребители, включително на такива като F-16.Жени пилоти в бойната авиация вече има и в мюсюлманските държави.
15
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някога се случи по - сериозна ситуация на борда,такава паник атака ще настъпи в пилотска кабина с две дами .Добре че са им такива и самолетите на тия - Еърбъс и Ембраер,където почти всичко се управлява от компютър.Жена на Боинг трудо ще видите - там повече топки трябват..
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е красива, да е жива и здрава!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените знаят как да вдигнат всеки самолет във въздуха.
12
2
 
15
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
"На 11 км височина - предизвикателствата пред жената пилот" Тези предизикателства не са ли същите, както и за жените, децата, възрастните хора и всички намиращи се в пътническия салон?! Какво се цели с този пасквил-да се героизира една жена-пилот ли? Да си пилот на пътнически самолет е знания, бързо вземане на правилното решение, плюс желязна дисциплина.Многото приказки не са присъщи за пилотите, и когато журналисти ги карат да се гордеят, те изпадат в неловко положение.
11
1
 
13
 
! Отговори
завършил ЕРАТ преди 4 години
навремето след втори курс като студент обявиха който иска да става пилот продължава да учи в София обаче имаше условие 45 000 $ да имаш за летателни часове не бях от тия дето имаха някои намериха но и тях прецакаха та от нашия випуск един не излезеполвината бачкаха в авиотехника по някой месец за без пари и те така се попиля нашия випуск па разбрах че и не само нашиятова маце как е станало пилот незнам
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жена пилот е като африканец скиор.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на дамата!
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че до до тази кака винаги има мъж, ако има рискова ситуация, която изисква хладнокръвие.
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2 Тази ако направи при 700 км/ч гръбен полет на 30 метра над земята с изтребител, както Президента Румен Радев го е правил.... аз си режа главата!
6
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бих се качил на самолет пилотиран от жена.
5
15
 
12
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Жена пилот- тих ужас
4
1
 
12
 
! Отговори
. преди 4 години
До ..Не, питоня на астронавта :-)
3
4
 
20
 
! Отговори
.. преди 4 години
Кой е на-високо летящия бозайник знаете ли?Катерицата на стюардесата....