"Атака" в атака: Търговията на Каракачанов - имоти на безценица!

Превърнал военното министерство в агенция за недвижими имоти
Обновена: 4 мар 2020 09:21 | 28 фев 2020 14:43, Камелия Цветанова
34
"Атака" в атака: Търговията на Каракачанов - имоти на безценица!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицето Красимир Каракачанов продал хиляди апетитни имоти на военното министерство на цени под пазарните, обвиниха независимите депутати от "Атака", които настояват той да бъде изслушан в парламента и да обясни как решава с кои парцели да се раздели и кой контролира сделките.

"Откакто той стана министър на отбраната, продава имоти, кога стана министър, когато превърна МО в най-голямата агенция за недвижими имоти", нападна го Десислав Чуколов.

По думите му самият Каракачанов е признал, че има хиляди имоти за продан и то на цени под пазарните, защото ако цената им била висока, нямало купувачи.

Ставало въпрос за имоти с отпадна необходимост, за охраната на които обаче министерството плащало по 20 милиона лева на година.

"Това са изоставени казарми, аз не съм видял охрана там", скочи Чуколов.

Той цитира няколко сделки, сред които парцел в местност край Пловдив, който бил продаден на цени от 9,80 лв. на кв.м., а реално пазарната цена била най-малко 50 лв. на кв.м.

"Т.е МО го продава на цени пет пъти по-ниски от пазарните. Готвят се продажби на парцели на бул. "Цар Борис Трети" в София, в "Драгалевци", на Околовръстния път, край Божурище", каза още Чуколов.

Според него много апетитни имоти по Черноморието ще бъдат пуснати за продан.

В Несебър ставало въпрос са 96 декара на цена от 52 лв. на кв.м, като най-ниската пазарна цена там била 86 лв. кв/м.

"Има и още и не става въпрос за 5-10 декара, а за цели полуострови. Продават се парцели около Царево, край Созопол, всичко това подлежи на застрояване", каза още Чуколов.

Той призова депутатите от ГЕРБ да подкрепят искането на "Атака" за изслушването на Каракачанов и така да покажат, че няма чадър над вицето, още повече, че вчера и премиерът Бойко Борисов беше изслушан от законотворците.

Чуколов призна, че информацията за сделките, която имат, е от медиите, а те искат да чуят от първо лице конкретната информация за продадените имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
По-практично, бате! преди 4 години
1-2 набора от възстановени Строителни войски ще живеят най-напред на палатки, докато стегнат помещения от изоставените казарми, в които после да зимуват.След това, когато се осигурят достатъчно на брой и площ ремонтирани помещения, за следващите набори Строителни, задачата ще е друга:Следващите набори, за да се научат на занаят, ще ремонтират изоставени сгради на МНО, за да има къде да се настанят лицата, които днес образуват гета край големите градове. На полето има работа за тях.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тониточно така! само забрави, че създаването и е финансирано и подпомогнато от дпс!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo, mnogo hubavo, neka da si imat i migrantite kazarmi...
29
1
 
2
 
! Отговори
Испанеца преди 4 години
Каракачанов е номер 1
28
8
 
9
 
! Отговори
Тони преди 4 години
АТАКА - единствената истинска и автентична патриотична партия, която мисли за народа !
27
0
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ако има земи на МНО по Черноморието не виждам никаква необходимост да се продава и бетонира.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе един път ги плюете тез от Атака сега пък ги хвалите, ми нищо вярно няма в тази пусканица . Кьорфишеци на тепсия. Мислете как ще се пазим от китайския грип не за поляните на МО
25
2
 
8
 
! Отговори
чекни му БГ гражданв преди 4 години
те тва се казва ненаситен търбух. некой има ли познания да изчисли кага тоя плондир заседне на чете вестник у вецето колко кила отмълзява до първа, втора и последна страница или адютантът му подава втори вестник за изчитане. абе аллоо изчитане с ахналното кафяво око бе оти на дали има тоалетна артия тип гуфриран картин за обрисване на тоя дризльо
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май ластика никога няма да се скъса и шкембето сам ще го държи, защото иначе идва каскета!Леко му намекнаха какво го чака, ако Му бута стабилността.Цялата държава е мафия.
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не може доносник да е патриот
22
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ех тия "звездички" бе....Нали знаете,че в балета има понятие "Прима балерина"?..Е,махнете "балерина"-та,добавете едно "т" след "прима" и ще разшифровате конпиративно зашифрованите "звездички" в долния ми коментар.
21
0
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
има ли нещо около банкянския *** и неговия Харем,което да не вони,смърди и отблъсква?..М/у другото е доста смешно и ПОКАЗАТЕЛНО,как едни СМУКАЧИ НА ДЪРЖАВНА ЯСЛА,които се бяха съюзили точно в интерес на смукането,сега да си акат едни-други в бакиите....Но,корабът потъва и както знаем,плъховете първи го напускат....Е,капетанот вероятно нема да потъне,защото е бидон пълен с въздух под налягане..Освен ако некой не го пробие..
20
3
 
7
 
! Отговори
-10 преди 4 години
До АнонименНа Атака няма кой да им вземе електората.
19
0
 
29
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
За мен Атака винаги е била убежище на ***, но са напълно прави. Това е част от сделката с ГЕРБ като прибавим и оръжейните заводи дето се източват с пълна сила. Публична тайна е, ВМРО крадат като невиждали и навсякъде търгуват с влияние. Торбичката Била трябва се пълни преди всичко с надеждите на глупците повярвали им.
18
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
болен газ пика че Каракачанката му взе електората .както и да е бела златка парламент повече няма да види най много да задигне някоя сграда в общинския
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив ВМРО не случайно е било забранявано през 30 те г на 20 век.Имало е защо явно.Криминалитети с политически претенции.
16
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Варадеро! Хонда Варадеро!
15
0
 
29
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Това прасе вече е за клане!
14
22
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Запенените атакисти не могат да приемат факта, че вече има здравомислещи националисти на тяхно място. ВМРО е име, което не е създадено за ден, за два.
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са за Гешев.