Борисов и Ердоган обсъдиха Сирия: Няма пряка заплаха за България!

Двамата ще се срещнат в понеделник
Обновена: 28 фев 2020 17:08 | 28 фев 2020 17:06, Веселина Йорданова
135
Борисов и Ердоган обсъдиха Сирия: Няма пряка заплаха за България!
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Двамата обсъдиха обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите. В хода на разговора е изяснено, че към момента няма пряка заплаха за България. Двамата се разбраха да проведат среща в понеделник, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Министър-председателят Борисов отбеляза, че страната ни високо оценява приноса на Турция по въпросите с миграцията и проявяваме разбиране към огромните трудности, които нашата съседка изпитва от години.

Премиерът беше категоричен, че в тази ситуация нито Турция, нито която и друга държава не би следвало да бъде оставена да се справя самостоятелно и трябва да се окаже подкрепа.

Българският министър-председател изрази увереност, че България и Турция ще продължат и занапред да работят заедно в интерес на справянето с кризата в Сирия и на спирането на мигрантския поток и натиска.

Българският премиер изрази дълбоки съболезнования за загиналите турски войници в сирийската провинция Идлиб. Борисов подчерта, че кризата в Сирия има само мирно политическо решение.

Той определи като ключово прилагането на споразумението ЕС - Турция.

Според българския министър-председател е от изключително значение Европейският съюз да има единна позиция по мигрантския въпрос.

Борисов заяви, че ще информира председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и лидерите от ЕС за разговора с президента Ердоган и ще апелира ЕС още по-сериозно да се заеме с решаването на кризата по дипломатически път.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
3
 
! Отговори
Май че не е така преди 4 години
Всичко зависи от ситуацията в Идлиб - ако рашъните решат да дадат генерално сражение на агите там, а съдейки по руските публикации ( напр.Независимая газета) от последните 2 дни май че това се очертава. Ердоган няма да има нищо против да пусне парата през свирката на локомотива. Казано с други думи - да напълни Балканския полуостров с бежанци и мигранти. Тогава каква ще я мътим? НАТО няма да се осмели да атакува руснаците, а последните отдавна горят от желание да дадат генерално сражение.
97
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Извинявайте - гражданска война, те не че има разлика.....
96
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Моля някой по-компетентен от мен /без ирония/ да ми обясни защо като това е гражданска вой защо не ги оставят да се трепят на воля докато някой победи? То не бе САЩ, не бе Русия, сега Турция и тъй докога? А накрая - Европа имала задължения - хуманни и темподобни бръщолевения?
95
2
 
3
 
! Отговори
Сакън, не! преди 4 години
Засега Ердоган не е пуснал пълчищата мигранти в България. Не от любов към Б.Б. или от страх от спецпрокурорите на Гешев, а просто изчаква подходящия момент. Тогава не само бегълци, нищо чудно и танкове да пусне да се поразходят из Странджа. За разлика от българските Т-72, които нямат гориво,както спомена И.Г., агите имат нафта. Колко му е да сплашат БГ-Падишаха. И нас да ни орезилят...
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктатор бил, тиkва бил. А като ви дойде зора всички бягате при баце да ви оправя. Що не бягате при президента?
93
4
 
6
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До герберДо гробокопача. Ами така е, безсилието на интелекта да направи умен коментар, ражда обиди, гадости и глу.пости.-----------Интелект при гербер?! Странно! Изгонихте 3 мил. българи похарчихте парите - празни приказки ядене пиене екскурзии Герб кой ви излъга? Има обективни тестове като не същото за което е за шофьори на джипката!
92
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 104Едно време не успяха да промият толкова мозъците на населението, на вас как успяха бе герберасти да го сторят!!???
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахах тикво-месия!!!
90
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 100. Нито е жалък, нито е трагичен. Велик е, защото се оправя с хиляди неща.
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като падне, долната му челюст ще увисне повече и от на Живков навремето! Колкото по-високо хвърчиш, толкова по лошо се сгромолясваш. Ама сам си го прави.
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С ей такива "приятели" врагове не ти трябват! боко си мисли, че ердоган го има за нещо ли!!!?
87
7
 
6
 
! Отговори
факти преди 4 години
Путин е виновен за бежанската вълна. Ердоган да праща бежанците към Русия, а не към Гърция и Бойковия вилает.
86
3
 
10
 
! Отговори
Дипломатично преди 4 години
Ердоган да се изтегли от Сирия. Той няма друг ход. Само иска да излезе, че ЕС му оказва натиск, за да не се изложи пред домашната публика.
85
3
 
5
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
Ердоган праща мигрантите към границата с Гърция Бокича отчита едни пари на султана покрай един бизнес на Киро гела то и за тва бокича и султата са си така близки и боко не пропуска момент да му се помоли за нещо
84
11
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
В следващата си реч на 3ти Март президент Радев сигурно ще пожелае на Българите повече Корона вирус и повече мигранти,защото ГЕРБ управлява:):):):):)Веселба да става бе другариииииии:):):):)Аз лично да ви кажа честно,че по времето на тройната коалиция(ламя)бех си най-добре:):):)Е тогавая по времето на БСП,Цара и ДПС така яко се накрадохме,че нема изхарчване:):):):)
83
5
 
5
 
! Отговори
мак преди 4 години
Нали нашичкият по-рано беше притеснен, какво се извърта? Или вярва на тайпи, който го увери, че няма заплаха? И откъде знае, че заплаха няма, като към границата идват хиляди, които нямат какво да губят и са уверени, че законите са на тяхна страна и всички са им длъжни?
82
6
 
6
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
боко стига си се молил на ердоган за всичко... ердоган с изнвазивната политика която води ще го издуха и то много...
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тежка цензураколко пъти да ви кажат, че това е претоплена манджа? Вярно е, че каквото каже Партията, това е. Испанците са много учудени, че водят такова разследване. Стига сте вярвали на глупости. И после човек се чуди "Защо толкова години тия капyти са вярвали сляпо на партията и сме гниели при комунизма?"Ей, не могат да ви уврат закостенелите комунмозъци и това си е.
80
9
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Браво на Борисов. Велик е!
79
5
 
5
 
! Отговори
гербер преди 4 години
До гробокопача. Ами така е, безсилието на интелекта да направи умен коментар, ражда обиди, гадости и глу.пости.