Няма случай на коронавирус у нас, отчете шефът на ВМА

Всичките изследвани проби засега са отрицателни
Обновена: 28 фев 2020 09:16 | 28 фев 2020 08:40, Красимир Ангелов
77

Няма случай на коронавирус у нас, съобщи началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

По думите му всичките изследвани 19 проби в едната лаборатория и 21 проби в другата лаборатория са отрицателни.

Още по темата
Ген. Мутафчийски увери, че тестовете, с които работят българските медици, не са по-различни от тези в Европа. "В качеството на апаратурата и на подготовката на кадри нямаме съмнение", добави той.

От щаба увериха, че ако и когато се потвърди наличието на коронавирус при пациент в България, хората ще бъдат уведомени незабавно.

В днешния ден продължават изследванията на пробите
, получени през изминалата нощ.

Заради разпространението на коронавируса в Европа и съседните ни държави, министър-председателят Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Министерския съвет днес в 11.30 часа. То ще се проведе съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране и организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

В рамките на заседанието членовете на щаба ще докладват относно мерките срещу коронавируса и ще бъдат отпуснати средства за тяхното изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
макакве преди 4 години
До Вервайте мивсички ша омрем
70
1
 
3
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Не разбрах, има ли у нас заразен с коронавирус или няма??? Един доктор казва, че няма, друг, че има... Както всичко в тази държава е "Тука има, тука нема..." Както и премиерът й сутрин едно, на обяд друго, а на вечерта - трето. Е, нема такава държава. Толкова смотани хора и некомпетентни не е имало.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти откъде знаеш,че няма?Инкубационния му период е 14 дни.Ако са се заразили точно преди да влязат в страната и после са го развили,какво правим?
68
1
 
0
 
! Отговори
Пена преди 4 години
До ЛъжатС тоя правопис баш си в МС!
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не ви вярва! В България не се следи дори за грип, освен ако не става въпрос за бременна на командно дишане. Няма как да ви повярваме, че сте накупили хиляди тестове за коронавирус и ги правите на простосмъртните. Сигурно сте изхабили каквото сте купили, за да си тествате децата. Всичките сте лъжци и измамници. Няма как да сме заобиколени от корона вирус, а само тук видиш ли няма. Даже в смотаната Македония има случаи. Вие сте чисто и просто лъжци. А личните лекари са тотално неподготвени.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберасткия лъжльо с голата празна глава, казва това, което му нареди шефът му от Банкя.Нали той го назначи.
65
0
 
5
 
! Отговори
haha преди 4 години
Е да много ясно, че от 7 милиона души ако тестваш 20 човека шансът да са заразени е почти 0. Нека да тестват 1000 с покриващи се симптоми и гаранция, че ще намерят заразени. Това е вирус подобен на обикновената настинка, остра форма, но при много хора почти без симптоми. Те тестват само хора, които са решили, че са рискови и са се върнали от определени места и от там излиза, че няма никакви заразени. Всъщност дали има заразени или не е просто статистика. Ако ги има и знаем, нищо не променя.
64
5
 
3
 
! Отговори
Лъжат преди 4 години
Работя в МС днес в 11на обяд ще има заседание!В България има вирос!
63
0
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Според мен, лъжат. И те толкова знаят има ли, няма ли.
62
0
 
4
 
! Отговори
Тука има преди 4 години
Тука нема...
61
0
 
8
 
! Отговори
Няма случай на...... преди 4 години
.........коронавирус у нас, отчете шефът на ВМА''-----''Д-р Стойчо Кацаров: У нас вече има заразени с коронавирус''
60
3
 
13
 
! Отговори
Shark преди 4 години
силно се съмнявам да няма коронавирус у нас, няма как в Македония и в Гърция да има, а у нас един да няма. Мълчи се, както винаги, както беше за Чернобил! И как няма да е така, та нали сега ни управляват децата и учениците на онези, които скриха за радиацията, т.е. същите комунисти, само че сега се наричат ГЕРБ!
59
2
 
1
 
! Отговори
Отново преди 4 години
Господ е българин! Коронавирусът заобикаля рОдината!
58
5
 
3
 
! Отговори
Вервайте ми преди 4 години
Апокалипсисът идва, първият конник препуска, другите идат, ще настане Содом и Гомор и Край на ФСИЧКО. Който не е гледал Зараза с Дъстин Хофман да го изгледа. Комай нещата натам вървят. Треперете, грешници!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
virus преди 4 години
nema ima zarazeni . kriat ...
56
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората си боледуват кротко по домовете и не искат и да чуят за българска болница и здравеопазване. Бездруго няма специфично лечение, защо да ходят да ги тормозят само някакви чантаджии и хрантутници? Затова няма заразен с КОВИД, защото просто никой не си губи времето и нервите да се изследва.
55
4
 
1
 
! Отговори
до 53 от Пацо преди 4 години
Кой е комунист бее. господин ГЕНЕРАЛ бОРИСОВ НЕ Е КОМУНИСТ И НИКОГА НЕ Е БИЛ. ТОЙ Е ГЕНЕРАЛ
54
1
 
8
 
! Отговори
яяя преди 4 години
Талоните за търкане свършиха, свършиха и маските за многократна употреба, магазините се изпразниха, бабите се запасиха с храни и лекарства за още 60 години да са живи и здрави и да гласуват за бате Бойко.
53
1
 
12
 
! Отговори
до 53 преди 4 години
Има и то повече от един случай- това всеки го знае. От генерал комунист няма как да очакваш да не те лъже. Отделен въпрос е, че идва пролет, вирусът ще умре.
52
1
 
7
 
! Отговори
Koko преди 4 години
По обяд ще има инфо, че има коронавирус и това се знае от понеделник. Стига лъгахте хората. Жалко е!