Евроексперт: България няма да се размине с коронавируса

Въпрос на дни е да бъде обявена пандемия
29 фев 2020 09:16, Елка Василева
52
Евроексперт: България няма да се размине с коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

България няма да се размине със заразата от коронавирус.Това каза пред БНР д-р Джоузеп Джанса, завеждащ отдел „Отговор при извънредни ситуации“ към Европейския център за контрол и превенция на болестите.

Още по темата

„Трудно е да се каже, но според мен - не. По-скоро се очаква да има няколко случая и в България. В ЕС все още има страни, в които заразата не е проникнала, като Португалия. Всеки ден обаче се оказва, че в някоя страна се идентифицират един или два случая, а там, където вече има открити, случаите растат. Така че за мен е само въпрос на време. Не мога да кажа, че това ще е така 100 процента, но като имаме предвид динамиката на този вирус и неговата преносимост, е по-вероятно в България да има такива случаи, отколкото обратното“, каза д-р Джоузеп Джанса.

Според д-р Джанса е въпрос на дни да бъде обявена пандемия заради разпространението на вируса в глобален мащаб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите болни са най-здрави
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оня сега го е яд или завижда? Да идва да сложи 1 мартеница за здраве и да удари 1 ракия, че да не се разболее ;)
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балъците от стадото овце са ти много благодарни, че всяваш задлжителната истерия за такива случаи. То имаше и птичи грип, имаше и свински грип , и маше и Ебола, пък нито един българин не се зарази, нито хвърли топа.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига писа глупости бе, бил гейтс няма интерес от такива епидемии , после кой ще бачка да му трупа милиаддите бе , ако не ние обикновените работни паячета а ? а нещо пречи ли му ако е толкова загрижен да извади пет шест милиардчета поне от 100+ дето има че да ликвидира епидемията , ама не го прави щото знае че няма страшно , ваксина все някога ще има
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново.При много хора протича вируса без симптоми ,няма да се учудя ако е пълно с болни и тук.И това ще мине . Не се паникьосвайте .Няма полза от изкупуване на магазини и аптеки. ще го преживеем и това .
41
1
 
2
 
! Отговори
Един от експертите преди 4 години
До СоциологДа точно така, вирусът е грип с навехване на крака. Малко обездвижване и готово.
40
0
 
5
 
! Отговори
До Социолог преди 4 години
Не е грип, прочети малко повече за него.
39
7
 
5
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Корона вируса е грип, а грипа изчезва средата на Март месец от Балканите,така че не е невъзможно да нямаме случай ."Щъркелите дойдат ли болестите си тръгват"
38
2
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
НАЙ- УЧУДВАЩОТО МЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ Е --" ЕКСПЕРТ" !!! ВСЕКИ, КОЙТО СИ ПРИСВОЯВА "ЗВАНИЕТО " Е НАПЪЛНО - И З П Е Р К Т !!! ЕВРО И З П Е Р К Т .; КОРОНО И З П Е Р К Т ; ПОЛИТИКО И З П Е Р К Т !?!?!? ДЕЦА -ДА ИЗПЕРКАШ -ОЗНАЧАВА ДА ОТКАЧИШ; ДА ПРЕВЪРТИШ И ДА СИ ЗА ПСИХИАТРИЯТА - НА ЕЗИКА НА БАЩИТЕ ВИ !!!!!!!!!!!
37
3
 
5
 
! Отговори
чухте 2 новини преди 4 години
2 от последните новини:1. един он Министрите от Правителството на Южна Корея, след последната Среща на Кабинета по повод Корона Вируса, излиза и се хвърля от мост, т.е. самоубива се - предствавяте ли си каква информация е била изнесена на срещата2. Фокс Нюз интервират баща и момеченцето му (на половина китайче), с 2 отрицателни теста и излезли от карантина, бащата кашля през цялото време, даже се майтапи, че е от нерви пред камерите, а няма корона щото бил тестван, правят му 3-те тест- бинго!
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно защо непрекъснато ни го набиват в главите. Ще ви отговоря . Колкото по голям е страхът толкова по лесно се управляват масите. Най вероятно в момента се подготвя някакъв пъклен план и много е необходим страха. Утре мнозина ще си кажат. Всичко загубихме но поне сме живи. Вирусите ги е имало и ще ги има и това не трябва да ни плаши. Ако БОГ е решил че ще те удари влак бъди сигурен че няма да се удавиш даже и да не можеш да плуваш. Най страшните вируси ходят на два крака и управляват света.
35
0
 
6
 
! Отговори
Предпазни маски преди 4 години
Продават предпазни маски от кутии на които пише Made in China, а града производител е се казва Ухан......Внимание!!!
34
0
 
3
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Пепел ти на езика, експерте. Я ние толкова се стараем да нямаме и един заразен тук.
33
3
 
8
 
! Отговори
Човек 3 преди 4 години
Проверете изказванията на Бил Гейтс от години насам, в които той предупреждава, че ни очаква световна епидемия, която ще отнеме милиони човешки животи. Напишете Bill Gates Epidemic в Гугъл. Бил Гейтс случаен човек ли е, някой, който говори празни приказки, за да си намира занимание, или е един от най-богатите хора в света? Когато някой от елита говори за подобна смъртоносна епидемия, това е тревожно.
32
3
 
11
 
! Отговори
Човек 2 преди 4 години
Кога друг път сме виждали хора с предпазни костюми и със специална техника, каквито изкараха в Китай, и кога друг път сме виждали да поставят многомилионни градове под карантина, заради една грипна настинка? СЗО обяви коронавируса за заплаха от най-висока степен... Според мен, има неща, които се премълчават, и не се казва цялата истина на хората, за да не се паникьосват.
31
2
 
12
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Аз имам хрема, лека температура, дразнещо гърло, кихам и съм с лека кашлица, съпроводена с леки болки в белите дробове, но нищо сериозно. Не знам дали е коронавирус или лека настинка, но знам, че имам здрав имунитет и нямам хронични заболявания т.е. спокоен съм за себе си. Притеснявам се за близките си, за възрастните хора и за малките деца. Не мисля, че короната е безопасен вирус, защото в противен случай нямаше да се взимат толкова драстични мерки из целия свят.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Издържим ли до утре, мартениците ставаме безсмъртни ве!
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Из стенограмата от
28
3
 
3
 
! Отговори
Журналист преди 4 години
Из стенограмата от извънредното заседание на Министерския съвет заради опасността от коронавирус:Бойко Борисов: Какво става сега, барем един болен открихте ли?Кирил Ананиев: Нито един, г-н премиер...Борисов: Номера ли ми правите? А? Като оня от АПИ?! За Волуяк винетка...Само ния немаме болен. Цела Европа вече мисли, че криеме. Че професора фалшифицира изследвания...Проф.Кантарджиев: Обидно е...Томислав Дончев: Направихме всичко възможно, г-н премиер. Няма болни...Борисов: Начи не ме интересува. Сега е...колко...Девет и двайсе. До пет и двайсе да има един болен! Шото много лесно м
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Предполага се, че дотогава ще има ваксина, но кой знае какви странични ефекти ще има, докато я подобрят, а и кой знае дали ще работи за всеки, защото има разлика в генотипите на различните раси, а има и междурасови генотипи, а междувременно вирусът ще мутира няколко пъти и може ваксината да се окаже неефикасна, абе...