Произвеждат първите 2 хил. облекла в Калофер

Платът е от Габрово, Борисов пое ангажимент за доставки на лепило
13
Произвеждат първите 2 хил. облекла в Калофер
Снимка: Правителствена пресслужба

Първите 2000 бройки защитни облекла вече се произвеждат от "Интендантско обслужване" и до края на следващата седмица ще бъдат доставени.

Това докладва директорът на предприятието по време на инспекция на министър-председателя Бойко Борисов в сградата на предприятието в Калофер.

Още по темата
На ден се шият по над 200 броя, а в производствения процес участват 100 служители при стриктно спазване на дистанция помежду им и дезинфекция на работните помещения.

Доставките на специалния плат за ушиване на защитните облекла от Габрово се извършват по график, стана ясно още по време на инспекцията.

Премиерът пое ангажимент държавата да се намеси в ускоряването на доставките на специално лепило от Германия, което също се използва в изработката на облеклата. Навсякъде в Европа са създадени зелени коридори и с помощта на полиция камионите с важни доставки и материали ще се движат ускорено, каза още Борисов.

"Работете! Всички доктори, сестри, санитари, лаборанти очакват продукцията от тук, разчитаме на Вас. Действайте максимално. Каквото си произведем ние - това е", обърна се премиерът към служителките в "Интендантско обслужване". Защитни облекла ще бъдат осигурени и за доброволци и здравни медиатори, които подпомагат медиците и органите на реда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сингапур имало план как се действа в такива ситуации-затова и в държавата втора по брой на населението на кв.метър има най малко заразени -ние сме изненадани както със снега -тук няма план за развитие както на страната така и план за кризисни ситуации а камо ли здравословни кризи -тук дори не можеш да си направиш тест дори и платен -прокурорът имал нещо впредвид -а спекулата с дезинфектанти маски лекарства е закъсняло така каза ГЕШЕВ
8
0
 
6
 
! Отговори
Брудос преди 4 години
Щеше да е много смешно ако не беше безкрайно тъжно Премиерът на една държава в Европа се нагърбва да снабдява някакви фирмички с плат, лепило, конци за шиене !!! А държавата? Майната й! А че ще има т.н. период "след короновируса" и че тази държава или това което е останало от нея трябва да произвежда и обслужва населението си във всички сфери? За това нямаме настроение да говорим...Също и премиерът няма време впредвид дейността му като снабдител и специалист по реорганизация на производството.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За туй време вече китайците правят болница за 5000 човека... вече месец няма дезинфектанти, маски и ръкавици....това е жалка рсбота
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2 бр на служител???...яко
5
0
 
6
 
! Отговори
Едно към едно преди 4 години
Браво! След като биха барабана на 9 март, че почват "на мига"!
4
0
 
4
 
! Отговори
niedersachsen преди 4 години
какво се подиграват хората шият по нещо в германия няма и толкова
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
До 6 милиона ще се стигне след около 10 години. Хвала. Шивашките фабрики шият костюми за армани. Накарайте ги да шият маски и облекла, но са ваши и ще загубите пари нали?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е добре.
1
3
 
0
 
! Отговори
dedo vi преди 4 години
Nqkvi galfoni cufnaha iz svetovnite novinarski saitove v parlamenta v pulno zashtitno oblekvo. To nashe proizvodstvo li si e?