Забраняват се посещенията в паркове, ограничава се пътуването

Възрастните с пазар сутрин за два часа
Обновена: 20 мар 2020 20:17 | 20 мар 2020 16:55, Веселина Йорданова
878
Забраняват се посещенията в паркове, ограничава се пътуването
Снимка: БГНЕС

Посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити обществени места се преустановяват от 00.00 часа тази вечер със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават аптеки и хранителни магазини всеки ден в интервала 8.30 до 10.30 часа, съобщи Ананиев на брифинг в МС. Тогава ще бъдат обслужвани само хора над тази възраст.  Възрастните са най-уязвимата група от коронавируса и мярката е за тяхна защита.

Това е времето, в което те могат да бъдат обслужени, без да се срещат с останалите потоци от хора, уточни ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Ако резултатът от тези мерки е негативен, ще бъдат въведени още по-строги.

Хората, които имат домашни любимци, ще имат възможност да ги извеждат, но се забранява струпването на едно място.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.
 
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, уточни Ананиев.

Транспортът е кръвта по артериите на една страна - абсолютно няма как да се ограничи транспортът в България. Ако става дума за междуградско пътуване, би трябвало човек да носи документ, че пътуването е основателно, каза Мутафчийски.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че безцелното пътуване и тези, които не са крайно необходими, ще бъдат спирани.

Решението докога ще са отворени църквите, може да е само на Светия синод, каза Мутафчийски в отговор на журналистически въпрос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


878
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
752
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Пардон.МОЗЪЧНИ ПРЪДНИ НА ПОЛИТИЦИ ***
751
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Мозъчни пръсти......
750
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 4 години
А Светлочерните?
749
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрахте ли ЗАЩО се забранява посещаването на паркове заради короновируса?? Искам обяснения, ние заслужаваме обяснения!!
748
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
онази дебелата и флегматична журналистка Найденова защо вкарва в колата си хора от щаба за корона вируса за тъпите си интервюта.няма ли онлайн възможности за интервюто и
747
0
 
6
 
! Отговори
6 преди 4 години
Най-късно до понеделник включително, всички пътуващи ще имат декларации за всякъде -къде законни , къде фалшиви и КПП-та ще станат излишни , както и самия минисър , който издаде тази глупава заповед !По-добре обеззаразявайте колите на влизане и излизане и дайте на шофьорите по една листовка с указания за предпазване .Това нещо няма да мине за ден -два!Китайците пробват вече масово ваксина - в това ми е надеждата !
746
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
другарю муфтажийски,забраната не важи ли за бойко ,каскетов и останалите от кохортата на герб-комунисти,че са тръгнали на купон ,при свинаров/домузовчийски/,или подарените лекарства от него,му оправдават 55те милиона,които дължи на държавата.
745
0
 
5
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Отцепиха половината болница София Мед, за да може Киро да си спретне чудовищен ГЕНГ-БЕНГ с неговите покровители - ТИКВУН, БЮДЖЕТАРЯ, ГОДЖИ, КАСКЕТА и останалите джен.дъри!
744
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблем на България не е някакъввирус, а един премиер без качества,който много дълго се задържа, въпрекипростотията си и вредителствата спрямо националните ни интереси.
743
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та ако ИЗВЕЯНИТЕ ДЪРЖАНКИ от Харема на Боко НАИСТИНА искат да облекчат възрастните хора,то биха могли да го направят много лесно:-Просто да..абе я стига съм давал съвети на безмозъчните!..Едно че никой не обръща внимание ,и второ-дори и да са прежали некой ГЛАВОК от "факторите в държавата" да го прочете,за неговата единствена лимка то ще прозвучи неразбираемо-като бръмчене на муха....айде със здраве!
742
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
що се отнася до чутовната ДИВОТИЯ,"регламентираща" кой кога да бил имал право да пазарува в зависимост от възрастта си,то тя си е наистина УНИКАЛНА!!!..Сега се позамислих дали е имало такъв случай в цялата човешка история..И знаете ли?..-Впрочем,замислете се и вие!..Но:-Тая ТЪПНЯ с "възрастните и младите" е готова за Книгата на Гинес Бродерс в раздел "Дивотии"!НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДИСКРИМИНАЦИЯ на българските граждани,ОСНОВАНА НА ПОЛ,ВЪЗРАСТ,ОБРАЗОВАНИЕ!!!..-Пише го в Конституцията!АКО ../про
741
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен"ВП" ли ни чака другата седмица?
740
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоНещо повече,обявиха "извънредно положение"...Та:..-ЗАЩО?!___________________________________Скоро ще разбереш защо. Другата седмица.
739
0
 
32
 
! Отговори
seira преди 4 години
"Възрастните с пазар сутрин за два часа" - ЛЪЖА!!!АЛООО!!!ВИЕ ЧЕТОХТЕ ЛИ ТЕКСТА НА ЗАПОВЕДТА?!НИКЪДЕ В ЗАПОВЕДТА НЕ ПИШЕ, ЧЕ ХОРАТА НАД 60г. ВЪЗРАСТ НЯМАТ ПРАВО ДА ИЗЛИЗАТ ОТ ДОМА СИ И/ИЛИ ДА ПАЗАРУВАТ В ОСТАНАЛИТЕ ЧАСОВЕ ОТ ДЕНОНОЩИЕТО!!!В МАГАЗИНИТЕ ВИДЯХ КАК ГОНЯТ ПО-ВЪЗРАСТНИ КЛИЕНТИ СЛЕД 10.30 ЧАСА!!!МАЛОУМИЕТО НЯМА КРАЙ!!!НАРОДЕ!!!!!
738
0
 
5
 
! Отговори
Внимавайте преди 4 години
Че пусна Дрона !
737
0
 
13
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Четох великата заповед и тя наистина забранява влизането и излизането за градовете центрове на области, т.е от Перник не можеш да отидеш в София, но от Свиленград да отидеш в Радомир може!!! Господин Борисов проверявайте му съчиненията на тоя, преди да ги обнародва, молим ви !!!
736
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Около "Пиротска" и Пазара,обикаля еднамилиционерска кола,надула високогово-рителя и призовава,повече от двама дане се събират...,за да пазим здравето надругите...Крещят,като на заколение.Вечеспрях да мисля, защо тези хора са сномадско възпитание.Една преподавателка ни казваше: Приемамчовека такъв,какъвто е .И аз така.
735
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква анархия и цензура е в Германия...там отдавна няма нормалност и дисци лина.всичко е на самотек.бавно.бавно.докато умрат с меченца и толерантност в процеса на бой за тоал.хартия и сапуни.нали ги видях преди седмица.тук поне правят нещо.
734
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е Киро?умря ли вече?Цяла болница затвори.
733
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ууууиииииииуу7ууу! ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА!МАХАЙТЕ СА УЕЕЕЕЕЕ