МТСП с телефон за психологическа подкрепа за възрастните

На телефона ще отговарят доброволци и студенти по психология
22 мар 2020 18:00,
17
МТСП с телефон за психологическа подкрепа за възрастните
Снимка: Pixabay

От утре до края на извънредното положение колцентърът на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на телефон:  080 088 001, ще предоставя безплатна психологическа подкрепа за възрастни хора и хора с увреждания. За целта бяха подбрани доброволци – психолози и студенти по психология и социална педагогика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, които всеки ден от 9 до 17 ч ще консултират нуждаещите се.

Колцентърът на МТСП ще продължи да дават и актуална информация за въведените мерки в социалната сфера до края на извънредното положение, както и по теми, свързани с организацията на работа, правата на работещите, предоставянето на социални помощи и др.

В подкрепа на семействата и децата продължава да бъде националната телефонна линия към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – 116111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог. От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за обществена подкрепа, детските центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция също са в готовност да консултират потребителите на услугите и техните семейства се по телефон, скайп или вайбър. Специализирана подкрепа могат да получават и регистрираните в бюрата по труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
МТСГ да премахне лобистките текстове в законодателството, създаващи ИКОНОМИЧЕСКИТЕ проблеми на работещите и инвалидите. Нито КТ, нито КСО, нито НМЕ гарантират правата ни на граждани и на данъкоплатци.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властимащите ги тресе параноя.И с основание!Наближава техният Край!За да не се заразят самите те, разболеят и умрат (премиерът ни е на границата), те в панически страх налагат повече от драконовски мерки на нас, властнямащите!
13
0
 
7
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
На хората им трябват пари за лекарства, за наем, за храна, за топло, а не фалшиви благи думи.
12
2
 
5
 
! Отговори
Един от вас :) преди 4 години
МТСП да не се превзема, а да вземе да увеличи заплатите на социалните си работници! Не стига, че им е забранено да излизат в отпуска, а и трябва да бъдат на разположение 24 часа при тази извънредна ситуация в страната.
11
0
 
10
 
! Отговори
Социална педагогика преди 4 години
едно време приемаха тия с общ "успех" 3,00. Колкото да не останат на село, да не ги вземат в казарма. Такива кадри бяха.Кой да знае, че България ще се напълни с идЕоти и за тях ще трябва да се грижи някой. И ще стане елитна специалност. Ама, един идЕот, не може да поправи друг идЕот.
10
0
 
7
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Модернизиран вариант на телефонните измамници!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
ФИЛЧЕФ преди 4 години
АЛО, АЛО МИНИСТЕРСТВОТО ЛИ Е ?НЕЕ, ПЛОД - ЗЕЛЕНЧУК
8
0
 
12
 
! Отговори
Калинки преди 4 години
Вече и това министерство психяса.Вземете вече да се саморазпуснете, закриете или направо идете и се гръмнете.
7
0
 
12
 
! Отговори
Студентче преди 4 години
До баба ЦВЕТАДа си жива и здрава, бабо Цвето!Ако близките ти не отделят поне половин час на ден да си говорите по телефона, не мисля, че ние недоучилите ще ти сме от полза. И ако на теб ти звънят "психолози", а не ти на тях - да си сигурна, че е измама.Сполай ти!
6
0
 
2
 
! Отговори
баба ЦВЕТА преди 4 години
До Студентчезначи е импулсен
5
0
 
8
 
! Отговори
Хем борим ало-измами преди 4 години
хем сами създаваме схеми за тях!?И без това във ВСЯКА банда измамници има по един психолог, дали роден такъв, дали изучен...
4
0
 
7
 
! Отговори
Студентче преди 4 години
До баба ЦветаЗависи дали искаш да си говорим само за вируса или и за други венерически болести и как могат да се придобият.
3
0
 
7
 
! Отговори
баба Цвета преди 4 години
а каква е стойността на обаждането
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сбъдна се мечтата на Грета. Самолетите не летят, колите не се движат, предприятията не работят, кина,театри, ресторанти и кафенета са затворени. Защо никой не се радва, а МТСП вади телефон за психологическа подкрепа за депресирани?
1
1
 
11
 
! Отговори
Студенти? преди 4 години
По психология? Това не е домислено. Още не са компетентни и провоспособни.Все едно шофьори, още каращи курсове и нямащи книжка, да возят възрастните хора по магазините.