Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма

Премиерът нареди до утре да работи буферен паркинг за камионите към Турция
Обновена: 26 мар 2020 14:06 | 26 мар 2020 12:52, Веселина Йорданова
945
Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха бившето военно летище "Узунджово", което става буферен паркинг за тежкотоварните автомобили на път за Турция.

Още по темата
"До утре паркингът трябва да работи, ако кризата стане по-тежка, трябва да има къде да останат шофьорите на ТИР-ове", заяви премиерът.

Паркингът ще бъде оборудван с осветление, ще бъдат осигурени химически тоалетни и временни будки за храна. Борисов допълни, че от вчера всички ресорни министри са провели разговори с турските си колеги, за да се реши бързо проблемът със струпването на тежкотоварните коли по границата. 

"Над 400 ТИР-а повече от предишния ден са минали заради това, че ние не можем да ги спираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-големият контролно-пропускателен пункт между Европа и държави от третите страни, в случая Турция", уточни министър-председателят.

Борисов подчерта, че в този момент е необходимо фирмите не само да продължат да работят, но и да си плащат данъците, за да се компенсират компаниите от засегнатите от пандемията сектори като туристическия, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, очаквани до този момент, са 150 милиона лева от осигуровки", уточни  министър-председателят. Борисов добави, че се очаква в рамките на ден-два и търговските банки да имат решения по отношение на кредитите.

"Полагаме усилия, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към отделните органи, ако приемам, че един организъм е държавата, да успеят след кризата да продължат да функционират", заяви още премиерът.

Той съобщи, че довечера по време на заседанието на Европейския съвет ще предложи на колегите си европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, за да минават безпрепятствено към южната ни съседка.

Министър-председателят отбеляза, че Турция счита само България за сигурна страна и не иска българските шофьори да стоят под 14-дневна карантина.

Граничните власти докладваха на премиера Бойко Борисов, че през последното денонощие на територията на страната са влезли 3000 ТИР-а, от които 1200 са били за пункта "Капитан Андреево".

След взетите мерки броят на обработените ТИР-ове в посока Турция се е увеличил близо 3 три пъти, вследствие на което само за изтеклото денонощие на ГКПП "Капитан Андреево" са обработени 1100.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


945
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
513
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пари пари пари няма няма и самолети блок от вибринан цемент съшо няма оставете власта няма пари за крадене много скоро и субсиди от европа няма да има "Ами сега"
512
2
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Анонимен 543: "В Курската дъга през ВСВ СССР е жертвал цяла Армия но е спечелил битката!" - Може да започне като жертва администрацията например ;) Нали сме електронно правителство вече за какво ние ?!
511
2
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
За нито един от тези, но ще отида и ще си пусна гласа неодобрявам. Няма да ида за риба. Винаги съм гласувал.
510
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно питане към всички, ако сега има избори за кой ще гласувате ?
509
3
 
15
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Държавата се интересува само от определени групи хора и ако не си от тях не и пука!Ти обаче си внасял осигуровки и сега разбираш, че това не означава нищо
508
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Котато не криза човек внася осигуровки и се надява да му помогнат при криза!НО като стана така и ГОРАНОВ каза помагаме на тия за ония МАРГИНАЛИ НЯМА
507
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма осигуровки а също и капацитета на ВМА и Прирогов е изчерпан!Така, че от тук на сетне плащал не плащал осигоровки всеки се спасява сам
506
2
 
18
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Хората кото не се виждат част от плана за спасяване какво да правим да продължим ли да внасяме в Бюджета залудо осигуровки!
505
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато започна всичко това Бойко каза не може да затваряме граници и да спираме полети!Днес много държави затвориха граници и спряха полети и ние го отнесохме заради тях !Не го направи защото Туризма щеше да загуби много пари а сега не само Туризма губи!Истинския Генерал жертва части от армията за да не изгуби Войната, но той не е никакъв генерал.В Курската дъга през ВСВ СССР е жертвал цяла Армия но е спечелил битката!
504
2
 
7
 
! Отговори
Пак съм аз Продан преди 4 години
Бате Бойко настоявам да ми отговориш и да ми дадеш оценка на планът който съставих за излизане от кризита!!!!Времето ни притиска и планът не търпи отлагане....час по скоро трябва да се върнем към прабългарските си корени.....българинът е роден за Войн рекитьор а не за бизнесмен или работник...няма какво да мислиш за осигуровки и туризъм а ще охраняваме европейские *** от *** от мала Азия...смятай къв рекет ще падна кви милиарди ще праим ....няма да падаме по долу от дедите ни....
503
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука има расизам и нетолерантност!Не може да се подпомагат хора които са вземали до вчера заплата а останалите да ги наричат МаргиналиМного от тая група също са работели и са плащали осигоровки, но в един ммент по независещи от тях причини са пратени на борсата след няколко месеца там отпадат и стават Маргинали!Схемата трябва да работи по същия начин и сега като няма работа на борсата и след нея стават Маргинали .Да си намерят работа докато са на борсата както на мене ми викаха като бях там.
502
2
 
13
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Бойко, Ну Погади!След като министър Горанов оприличи голяма група от хора с думата Маргинали как искаш да си внасят хората осигуровки!Верно има такива които са Маргинали ама да кажеш, че към тях спадат и самоосигоряващите се!
501
2
 
12
 
! Отговори
той преди 4 години
Май не само бюджета лети надолу . . .
500
5
 
13
 
! Отговори
Емо преди 4 години
Борисов,качвай се на баба си на хвърчилото и дим да те няма!Вземи и Герб,с теб,той от другия месец ще е ненужен и опасен,като короната!
499
4
 
16
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Сега е моментът да се купи 240 майбаха на народните любимци,да могат да си джиткат по пътищата.
498
3
 
16
 
! Отговори
sorry преди 4 години
Надявам се медиите да бъдат включени в мерките на правителството", казва Домусчиев в интервю за вестник 24 часа".Браво,че браво,оздравелия показва мислене-по старому!Как не се наядохте ей!Тези дето нямаме фабрики,заводи,медии,какво да чакаме от правителството?Хубавото е,че ние нищо не чакаме,а вие вече сте в очакване!Не се притеснявайте,очакваното ще се случи!
497
2
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Забравих Наредба 19 по един данъчен във всеки търговски обект :) Тъкмо и безработицата ще стане 0 :)
496
2
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Горанов забравих .... преди наредба 20 пусни наредба 18А всеки да смени отново касовия апарата и при продажба да ти праща мейл :).... че сте го забравили това....
495
2
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Горанов не ги слушай ! Пускай Наредба 20 за 100% данък и 100% ДДС и ще напълниш хазната :)Кво те бърка ти на ходиш на почивки а и жена ти също не прави резервации....
494
2
 
26
 
! Отговори
ЗАКРИВАЙ преди 4 години
Човека в прав текст ви казва, че парите ще отидат за спасяване на туризма!А кой държи туризма в БГ? Ами 99% мутри застроили хубавата ни природа с препрани откраднати държавни пари, върху открадната (заменена?!) държавна земя.Туризма колко данъци е внесъл? Всички там работят уж на мининални заплати на по 4 часов работен ден. Такова масово укриване на данъци няма в никой друг отрасъл.По-голяма наглост от това здраве му кажи.