Кой се грижи за бездомниците по време на пандемия?

26 души са потърсили подслон в Центъра за кризисно настаняване в София
26 мар 2020 13:18, Ния Христова
10
 Кой се грижи за бездомниците по време на пандемия?
Снимка: Pixabay
Условията за справяне с пандемията от коронавриус включват стоенето у дома и добра хигиена. През този период на здравна криза още по-видими за нас стават хората, които ровят в кофите за боклук и спят по пейките в парковете и градинките на големите градове. 
 
За последните 10 дни 26 души са потърсили подслон в Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в София. Двата блока, в които се настаняват хората в нужда, са под строга карантина. До този момент в тях са настанени 83-ма души. Капацитета на социалната институция е 180 човека. 
 
"Благодарение на усилията на Столична община Центърът и двата филиала работят денонощно и оказват социална услуга на най-нуждаещите се жители на София. Прилагаме строга карантина, няма напускане на Центъра. На настанените се осигурява всичко – медицинско обслужване, храна, хигиенни услуги и дезинфекция", заяви директорът на Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в София Пепи Джуренов в ефира на Нова ТВ.
 
"Най-големи трудности срещаме в поддържането на вътрешния ред от страна на ползвателите на социалната услуга. Знаете какъв е контингентът и как се работи с тях. Благодарение на нашите усилия обаче досега се справяме успешно с положението", каза той.
 
"Към Столична община има и мобилни екипи, които проверяват, агитират и обясняват на всеки един човек на улицата за това, че има възможност да бъде настанен и може да получи необходимите грижи", заяви Мина Владимирова от Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
От една страна е похвално ако наистина се полагат грижи за бездомните. От друга обаче е абсолютен позор че въобще има бездомни и много обезпокояващо защото броят им се увеличава. Но така ще бъде при тоя див капитализъм!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаеми мобилни екипи от общината, понеже явно не знаете, както обикновено, да ви кажа: минете по подлезите.. по Цариградско между Плиска и Орлов мост поне трима живеят в подлезите. На Румънското вероятно също, има натрупани одеала между фалиралите магазинчета.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак никой. Както и за народа. На никой не му пука.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е мая манолкова???
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същия, дето и преди това. В България се казва г-н Никой.