На 93, но с борбен дух: Жителка на Харманли шие маски

Тя ги дарява на местната болница
28 мар 2020 22:12, Красимир Ангелов
12
На 93, но с борбен дух: Жителка на Харманли шие маски
Снимка: БГНЕС

93-годишна жена от Харманли реши да се включи със собствен труд и средства в борбата срещу коронавируса, разказва историята й БТА.

От няколко дни Мара Попова шие предпазни маск
и, които се даряват на лечебни заведения, съобщи жената на нейния внук - Дияна Въгларова, по чиято идея е започнало производството.

До днес са ушити и дарени над 100 предпазни средства на местната болница в Харманли, в УНГ-отделението в МБАЛ- Хасково, и в болница във Варна, уточни Въгларова. Тя посочи, че познат на семейството дарил плат, когато разбрал за намерението. Ластикът обаче станал дефицитен.

Дъщерята на Мара Попова - Марийка Въгларова, крои изделията.

За възрастната си родственичка тя разказва, че от 76 години е в шивашкия и плетаческия занаят и въпреки възрастта си, все още изпълнява поръчки на познати, но за първи път шие маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и тия маски ще ги опипат с мръсни пъце, после ще ги раздаваткога ще ги стигним ..нидерландцитете върнаха хиляди маски-ментета на Китай
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време имаше битови комбинати,където се извършваха всякакви услуги за населението - кроячи,шивачи,поставяха облекла на учебници,обущари,технически и ел.услуги..... и много други услуги за населението, днес ги няма.
7
0
 
40
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Прекрасна и достойна българка, браво! Да имаш малко силици , но да искаш да помогнеш <3 поклон, мила бабо Маре, благодарности за примера и силата ... това са старите българи, респект!..
6
6
 
5
 
! Отговори
2 преди 4 години
АКо Б.Борисов не иска да изгони китайците, трябва да го утрепят и после да изгоним китайците, за да имаме Пари, Работа и да сме Здрави.А Българските фирми в БЪлгария трябва да почнат да работят ВЕДНАГА. Иначе няма да има какво да ядем..
5
3
 
3
 
! Отговори
За 93 годишна преди 4 години
има доста гладка кожа на ръцете :)
4
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миличката. Заради всички тях, за които този вирус е смъртоносен, стойте си вкъщи. Колкото по-строго се спазват правилата, по-бързо ще премине! Да си жива и здрава, бабо Мара!
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също като моята майка живяла по бай Тошово време мисли че хората са добри като тогава бабо бабо оня ден един европейски лидер забравих му името каза таман навреме тоя корона вирус да по измрели пенсионерите че били бреме за икономиката на съюза та виж в какви времена живеем на изр.. оди
2
1
 
43
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Ей това е всички мрънкат ама само някой се опитват да променят нещата. Браво на жената!
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!!!