Седма жертва на COVID-19 у нас, жена почина в Благоевград

Тя бе настанена за лечение в местната болница
Обновена: 28 мар 2020 22:37 | 28 мар 2020 21:41, Красимир Ангелов
86
Седма жертва на COVID-19 у нас, жена почина в Благоевград
Снимка: БГНЕС

74-годишна жена е починала от коронавирус в благоевградската болница, съобщава Нова телевизия.

Тя бе настанена за лечение там, потвърди директорът на лечебното заведение.

Още по темата
Това е четвъртия смъртен случай на заразен с COVID-19 за последното денонощие в България.

От здравното министерство потвърдиха за смъртта на жената. От там допълват, че тя е страдала от хронична белодробна болест и хипертония. Лабораторните изследвания на жената за COVID-19 са били положителни.

Както стана ясно по-рано днес, броят на болните от коронавирус у нас към този момент е 331, като новите случаи от днес са 18.

От днес новите случаи са в 5 в Благоевград, 8 в София, 2 нови случая има и в Шумен и във Варна.

В болница са настанени общо 122 души, 8 от тях са интубирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Винаги е имало опасни грипове - свински, птичи и т.н, никога не е имало спиране на икономиката и затваряне на граници, което е де-факто разпадане на ЕС.НЕ искам никога и за бъдеще разпадане на ЕС заради този вирус, който не е по-опасен от предишните.В Германия умират (по принцип) 1200 човека на ден. В следващите 100 дни ще умрат 12000 човека от хронични заболявания + възраст. Корона вируса ударя точно тези хора.Но това не е повод да се самоубием като общество.
64
1
 
2
 
! Отговори
идея преди 4 години
Предлагам всички ербапи ,които не се страхуват от това вирусче,да поискат от правителството да им осигури заетост .За да се изключи възможността от заразяване на хората около тях-визирам близките им- нека да им се осигури някъде временно настаняване-(празни хотели) -бол. Но, в случай на зараза-приоритет ще имат ,хората намиращи се под карантина.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
уважаеми поручик Ржевски,в България има над 2 млн пенсионери и може би още над 1 млн над 50 г, повечето с хипертония и т.н. Как да разбирам вашата логика, да жертваме 3 млн защото са стари и болни ?Разбира се няма да са три милиона, Ломбардия са 9 млн и са го докарали до 500 човека на ден, смятайте за 7 милионна България.Това че хората са със хронични болести, не значи че тр да се отървем от тях за няколко месеца
62
3
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
ИМА ЛИ КЛИНИЧНО ЗДРАВ ЧОВЕК УМРЯЛ ОТ КОРОНАВИРУС?Може ли някой да попита каскетите и шапкарите този въпрос?Колко са тези хора ако изобщо има такива?Защо един човек с 17 болести накрая го пишете на сметката на горкото вирусче?
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворени в къщи без движение и без слънце което ни снабдява с витамин Д найстина ще се разболеем,ама майна властта това им е целта ,да измират повече хора,чеда докопат после едни пари дето ги отпускат МВФ на засегнатите страни от коронавируса
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кризисния щаб за борба с заразата от коронавирус в Благоевград обявиха,че починалия мъж на 55 г който обявиха ,че е умрял от коронавирус не отговаря на истината,защото не е бил заразен ,а човека е починал от масивен инфаркт
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За там ред няма. Нали?
58
0
 
1
 
! Отговори
Майката преди 4 години
???
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба ми (мир на праха и), като цял живот медицинско лице и с акъла си на 84 години, не се почувствала добре и отиде сама до болницата. Вкараха я с пневмония, за която и тя се съмняваше, понеже познава симптомите. След една седмица и сбъркани медикаменти, тя не можеше да ходи, залежа се и след няколко месеца почина. Това беше през 2007-***. Та толкова за кадърността.
56
12
 
10
 
! Отговори
майн кампф преди 4 години
7 човека уж умрели от торбалан вирус.Дайте заради това да си унищожим икономиката.
55
1
 
20
 
! Отговори
Най Гуй преди 4 години
Заболяват 15% от 80 годишните. Смъртността сред тях е 3%. Трябва да се има пред вид че попадне ли 80 годишен в наша болница, не дай-боже, и без Ковид е много рисково.
54
0
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 4 години
4000 бяха.
53
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От свинския грип починаха 2800-3000 човека в България. Средна възраст 46 години.
52
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През последните 24 часа в България са починали между 150 и 200 души. Много от тях по-млади, много от тях от грип. Като видя коментари от типа "ще се мре" и някак си не ми е жал за народа, който скоро ще мре от глад. "Винаги ще има някой лев за хляб" - да, обясни го на банката, в магазина детето ти като има нужда от ботушки или от зъболекар. Жалък, поробен народ.
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украина, Чехия, Испания и Турция отправили обратно в #Китай системы теста на #коронавирус. Они оказались непригодными или малоэффективными. Также сообщают, что некоторые страны #ЕС отказались от китайских масок из-за их очень низкого качества
50
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега последно - седем ли са жертвите, три ли, пет ли? И от вируса ли са починали или от болестите дето са си имали преди това?Много е объркващо това всичко, а ония гъгнещ гном с черната униформа май и той не е наясно...
49
13
 
31
 
! Отговори
Бони преди 4 години
Охх, изпих кило ракия, ако не се събудя, от короната е. Хаха
48
28
 
31
 
! Отговори
Бони преди 4 години
Имала, белодробни проблеми и хипертония на 74г.И аз знам един пиян се спъна падна от терасата и почина. Оказасе че имал корона вирус. Предната жертва на корона вируса
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турчино ти ли слагаш - заради думата роми,ами така е,никой не ги дели както виждаш никой и не споменава какви са болните,но между ромите белодеробните заболявания са масови,а за мъжа в Благоевград така били съобщили от щаба в Банско,така го казвам.Между другото говори се, че така процедирали в Германия-починал от инсулт например а не корона,а в Италия обратното-всички умират от корона.Иначе е страховито което става в западна Европа,Господ да ни пази!!
46
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДА,о,да и аз четох за първия случай в Благоевград че мъжът не е починал от коронавирус,обаче за един и същ човек ли иде реч или има още някой??Значи жертвите са ШЕСТ а не седем??Бог да ги прости всичките!Но и така сме вече психясали поне да не се помпа бройката и казвайте колко са ПРЕБОЛЕДУВАЛИ а не излекувани,нали лек няма.