Починалият мъж в Благоевград е проявявал всички симптоми на COVID-19

Той е дал положителна проба, каза ген. Мутафчийски
Обновена: 29 мар 2020 09:46 | 29 мар 2020 09:41,
92
Починалият мъж в Благоевград е проявявал всички симптоми на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Починалият в Благоевград пациент е проявявал всички симптоми на COVID-19 и е дал една положителна проба, заяви ген. Венцеслав Мутафчийски по повод на твърденията на общинския кризисен щаб в Банско, че мъжът, който издъхна в благоевградската болница, не е бил болен от коронавирус, предаде bTV.

Още по темата

„Дай, Боже, да е така, ма едва ли, защото починалият има всички симптоми. И на мен ми се иска да не е“, каза Мутафчийски в „Тази неделя“ Вече организирано тестването на 1000 души, които ще бъдат изследвани за коронавирус и върху чиито резултати ще се гради статистически модел.

Изследването ще се проведе в МВР болница и е организирано от вътрешният министър, защото те са полицаи. 25 са общо случаите на COVID-19, регистрирани през отминалото денонощие у нас, съобщи Мутафчийски и допълни, че 16 са медицинските лица, които са заразени.

7 са новите положителни проби. Най-много са установени в Пловдив - 3 случая. Варна, Кърджали, Сливен и Смолян имат по 1 нов заболял. По данни на епидемиолозите е отминала вълната на грип тип Б, но се задава вълната на коронавируса, каза шефът на ВМА.

Средният период, закойто вирусът изчезва в организама, е 28 дни, затова е и удължен периода на карантината, но има и случаи, отбелязани в медицинската литература, за 37 дни, през които заразата е активна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и тука нещо послъгахте, ген. Майтапчийски. От болницата заявиха, че човекът е починал от всичко друго, но не и от жалкия ви вирус! Нещо много взе да ви се вдига рейтингът и решихте, че можете да лъжете хората за всеки смъртен случай в страната.
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много веротно е имунизациите правени В БГ когато страната е била сред водещите икономики/критиците вероятно пак ще пишат негативи, но все пак го има като международна статистика/да оказват влияние върху разпространението на този грип! И да не забравяме че в последните години оцеляването в БГ е доста сложно.Медицината ни не е много на ниво или поне не за всички!
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЕНГЕЛЕ ГО СПИПАХА С ЛЪЖА И СЕГА СМУЧЕНЕ НА ПРЪСТИТЕ....ВСИЧКИ СИМПТОМИ ....И КОИ СА ТЕЗИ СИМПТОМИ ,СЛЕД КАТО ЧОВЕКА Е ПОЧИНАЛ ОТ МАСИВЕН ИНФАРКТ И Е ИМАЛ ОПЕРАЦИЯ И СТЕНД ? ИСКАТ ИСТИНАТА ДА Е ЕДНА -ЛЪЖАТА !
78
7
 
5
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Погребалния генерал го играе говорителка на МЗ.Тия генералски пагони хич не му отиват.По-правилно е Тиквата да извика специалисти от Китай ,които имат знания и опит в борбата с вируса.А ген.Вируса да си гледа коремната хирургия.Иначе ще измрем като мухи ,докато герберската банда разбере че за нищо не става.
77
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
Годжи ще се оплете скоро и ще бъде прогонен заедно с Гербавите.
76
1
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Годжи аз пък казвам че не е сигурно
75
16
 
5
 
! Отговори
Нашите какво чакат ? преди 4 години
,,Испания въведе спешно преустановяване на всички дейности които са маловажни както и производства."Нашите какво чакат???Спират се всички производства за един месец независимо от загубите ако искат да няма по голяма човешка трагедия.Това е решението.Не виждам защо не се спрат заводите в цялата страна където производството не е от значение. В тези заводи работят хиляди хора.
74
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дай, Боже, да е така, *** едва ли" черното влечуго кърти мивки. подложникът доктор Смърт му се иска всички да умрем от Корона и да дойдат тировете да ни извозят. ***, никой не остана да ви вярва на глупостите с които прикривате последните си кражби. Бесилка за всички слуги на новия световен ред дето вече 30 години ни убива бавно. Химическа лустрация за шайката и челядта им до 9 коляно.
73
1
 
5
 
! Отговори
Пичиве преди 4 години
То ша са мре. Ама май ша са погребваме в ТЕЦовете, дето толкоз ги плюхме
72
1
 
5
 
! Отговори
Пичове преди 4 години
То като лесен мре, ама къде ла са погребваме. Май пак в ТЕЦовете дето много ги плюхме.
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До генерал годжи Смъртта от други болести ,се забранява .! Може ли да се умира от други болести ,генерале ? ..298 българи са умирали на ден ,през2018 година .108 770 за 2018 година -
70
0
 
5
 
! Отговори
Лекар от Вирселона преди 4 години
Даже любимата ви Русия......Тез испански лекари май са много навътре кой ми е любим и кой не бе. Нещо да не сте пропагандатор. Ако бехте лекар, сигурно нямаше да си губите времето с драскачество.
69
3
 
17
 
! Отговори
генерал годжи преди 4 години
Направо създава впечатление, че му се иска човека да е умрял от коронавирус - малко са му жертвите ли? Масивният инфаркт явно е дребно нещо. При всички положения се държат неадекватно!
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛЕКАР в Испания Дявола има империя - САЩ !
67
9
 
9
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
Оставете диагнозите и подробностите за медицинските лица и държавните органи.Пак ви казвам,че този вирус е като чумата и не ви плаша,а ви карам да се замислите!Тия от вас дето са най ербап,замислят ли се,че тази болест се лепи тайно и подмолно и се почва изведнъж без викове,без показване на мускули и многознайничене?!И докато разбереш задух,мъчителна кашлица и усещаш,че си бил жив,а след часове може и помен да няма от тебе!На фонът на тази истина какво значат умнотиите на разни бърборковци?!
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт Ами как да се пазим ,от пропагандата на вдетенилите се политици ,от дюкяните за празни приказки ,от бутафорията ,която ни натрапват с брифингите си .От мрачността и страха ,който системно се опитват да внушават . От манипулациите с смъртта на хората ,като случаят с починалият от Благоевград човек ,който не е работил на Банско и е имал сърдечни проблеми ,дори и операция .А колко ли са още с такива проблеми ?Или истината може да бъде само една - лъжа ?
65
9
 
3
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
Виждам,че някакви *** продължават да сеят зараза между вас и почвам да си мисля,че са от кохортата на 5тата колона?!Умрял някой си,ама то ни съ знай дали и от вирусъ или *** личенийту с ръкийъта?! Докога ще си играете със смъртта и не е ли видно и за най тъпия индивид,че целия свят е пламнал?! Даже и любимата ви Русия?!Но понеже Борисов и Мутавчийски ви спасиха за сега от чумата,на вас ви широко край вратовете!Не слушайте слугите на ДЯВОЛА, дето сеят съмнения между вас и ще се спасите!!
64
1
 
17
 
! Отговори
zoro преди 4 години
Трета Световна е...Пране на пари е.Глобално.*** народ плашат,разделят и мачкат.Богатите се крият по острови и яхти,затова са ги купували.Няма нито един от тях умрял.Артисти,футболисти-все е лъжа.Том Хенкс с жената в колата в ЛА,усмихната,Борис работи у дома,розови бузки от джина..Панаири,панаири..
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55 Не вярвам наистина да не могат да се намерят лаборанти. Просто не е възможно. Отделно, че ако е някъв готов kit, то спокойно може и от студенти да се върши работата, едва ли има кво толкова да объркат.
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От шаба за борба със заразата в благоевгарадска област обориха твърдението на генерал-Вирус ,че човека е работел на лифта в Банско,защото мъжа е работел в мебелна фабрика ,същи отрекоха починалия 55 годишен мъж да е бил заразен от коронавирус,защото човека е починал от масивен инфаркт след като е страдал от сърдечносъдово заболяване и му е правен стенд за сърцето.Затова сега тоя разпъва лукума ,че уж починалия (имал )симптоми на заразата .както е тръгнало вече всеки починал ще е от(короната)