Започва експериментът с бързите тестове на първата група от 1000 души

Търсят хора, които вече са прекарали коронавируса
Обновена: 30 мар 2020 07:21 | 30 мар 2020 07:20, Ния Христова
64
Започва експериментът с бързите тестове на първата група от 1000 души
Снимка: БГНЕС
Днес се очаква да започне експериментът с бързите тестове на първата група от 1000 души, предаде Нова ТВ.
 
Целта е да се търсят хора, които вече са прекарали коронавируса, без да го знаят. С помощта на тези тество ще може да се направи извадка за рисковата група на база, на която да се изготви статистически модел.
Още по темата
 
Бързите тестове, които ще се правят, ще дадат възможност мерките, предприети заради коронавируса, да се освобождават една по една.

До този момент броят на заразените с COVID-19 вече е 346, от които 125-ма пациенти са настанени в болници.
 
Смъртните случаи са 8, а излекуваните от коронавирус са 14.  Хората под карантина в момента са над 24 хил., основно в София.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5 Айде стига де- чак пък милиони.. Я по - леко с числата. Какви милиони , демек цялата нация която е седем милиона и кусур. Хейтъри, не дрънкайте глупости, мразете си когото искате но не смесвайте едното с другото. Ставате смешни.
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По - бързо да се намери решение на медицинския проблем, защото всичко останало произтича от него - спекулации, непрекъснат натиск върху държавата, финансови затруднения . По - скоро да се намери лекарство за лечение или поне за облекчение на болестта Като че ли никой не го разбира или не иска да го разбере. Усилията трябва да се съсредоточат най вече там, но като че ли най - малко се говори и действа по този въпрос. Не знам докъде ще я докараме така. Карантина - добре, но докога?
57
1
 
3
 
! Отговори
33 преди 4 години
цяла седмица подготовка.....Нямаме възможности.....
56
6
 
8
 
! Отговори
5 преди 4 години
До момента никой не знае колко са заразените , защото нямаше масово тестване , защото нямаха тестове , нито маски , нито ръкавици , облекла и пр. И на всичко отгоре имат наглостта дасе правят на герои и спасители на народа !Болните у нас са сега милиони и те ще заразят останалите , а "героите " крият истината с някаквамижава извадка , която магат да заврат някъде !Генералчето е гламнатамаша на Борисов в тази *** игра със здравето на хората !
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 57Коя е твоята страна?Като те чета, Корнелия е твоя идол
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета, разбирам че принципа разделяй и владей е в действие.Не забравяйте, че всички сме от една страна с изключение на хунта, парламент, медии.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли да им се откъснат от сърцето и още едни 1000 теста, за да направят пробно тестване само на хора, които мислят, че са изкарали вируса. Ще има изумителни резултати. Аз залагам на 95 процента.Щото това, което правят сега по принцип е добра идея, но 1000 теста са малко за целите, които са си поставили и няма да са достатъчно данните.
52
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаааа 7 000 000 мишлета
51
3
 
0
 
! Отговори
До Михаил преди 4 години
Михаиле,на тебе мозъка ти е умрял,как ще си учиш уроците?
50
4
 
5
 
! Отговори
Ей ,,милениуми" преди 4 години
СПРЕТЕ СЕ БЕ ,,ЕКСПЕРТИ" НЕВРЪСТНИ,НЕГРАМОТНИ И НЕИНФОРМИРАНИ....Започва експеримент с бързите тестове.По цял свят хората се чудят и борят с пандемията,тук някакви невежи ,недорасли ,,юнаци" от Люлин и Обеля дават акъл или плюят на воля без да влагат и грам разум.Най добре е ако така продължавате да го ,,редуцират" този интернет. В ръцете на *** ,той не е нещо добро а напротив.И назрява такава идея във мислещите нормално хора. Карантината не е шоу за забавление и празнословие бе хлапаци!
49
8
 
4
 
! Отговори
Михаил преди 4 години
Ако всички не спазваме дисциплина скоро ще умрем мъчително и безславно. Даже няма да можем да се сбогуваме с близките си! И след това ще ни изгорят.
48
4
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 4 години
Ти сляп ли си ,глух ли си,т.ъ.п. ли си ?Не виждаш ли какво става по света и как цял свят направи децата си ,,престъпници". Ти имаш ли всъщност деца ,или ти самият си още дете. Невъзможно е да си родител,освен да си полуобразован ром!?!?
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо само на полицаи, само те лиса рисковите. Нима лекарите от спешна помощ не са постоянно в контакт с различни болни и не са по-точна извадка ?
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
24000 в София са под карантина. Останалите са в затвора. Особено децата. Те дори нямат право на 1 часова разходка на въздух. Направихме децата си престъпници!
45
6
 
9
 
! Отговори
.. преди 4 години
ако наистина това е целта, то ще лъсне много неудобната истина, че половина България го изкараха този вирус Дек и Януари когато му беше и пика...
44
4
 
10
 
! Отговори
Bob преди 4 години
Какъв експеримент??? Тия трябваше и досега да си правят поне по 500 теста на ден!!! Те сега се чудели за колко точно ще станат 1 000!?! Е, по 20 на ден ли правят само!?!???
43
6
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Не се напрягай да мислиш каква е целта на тези тестове- няма смисъл. Заплатата ти от 1500лв. доказва, че не можеш да мислиш. Марш сега на работа, че лошият чорбаджия те чака.
42
9
 
7
 
! Отговори
aa преди 4 години
Целта е да се търсят хора, които вече са прекарали коронавируса, без да го знаят.не неееее не мога, то бива тъпизаъм
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз доколкото разбрах ще тестват полицаи и лекари( на първа линия) а не случайно преминаващи хора
40
2
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Е-е, сега вече на Венци Мутафчийски направо ще му се изправи косата...