Защо изследват с бързи тестове полицаите преди лекарите?

Днес се очаква да започне експериментът с бързите тестове
30 мар 2020 14:10, Ния Христова
29

 

Днес се очаква да започне експериментът с бързите тестове на първата група от 1000 души. Тези тестове ще помогнат да се направи извадка за рисковата група на база, на която да се изготви статистически модел.

Пулмологът д-р Александър Симидчиев, който е член на Медицинския съвет, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR, че първата рискова група, която ще бъда подложена на тестове е тази на полицаите. 
 
"Това, което ще дадат като възможност тези тестове, е да се оцени имунният отговор на част от популацията, която все още циркулира в общността и е в контакт с всички останали", коментира той.
 
Според него първата група подложена на тестове е тази на полицяите, защото логистично най-бързо и безпроблемно ще стане изследването при тях.
 
"Първо, те са в преобладаващ контакт със здраво население. Ако изследваме лекарите, вероятността да се получат по-високи резултати, отколкото в популацията, е голяма, тъй като те са в постоянен контакт с болни хора", допълни Симидчиев. 
 
Той обясни, че изследванията ще предложат възможността да се характеризира какво е разпространението на вируса от гледна точка на имунологията и да покаже какво се случва с груповия имунитет на общността.
 
Симидчиев уточни, че лицата, които ще бъдат изследвани, няма да посещават лечебните заведения, за да се избегне събирането на групи от хора. 
 
"Това, което ще направим - ще имаме екипи, които ще се занимават с това. В момента се разработва логистиката. Ще имаме много ценна информация, с която ще можем да направим изводи за цялото ни общество, не само за отделна рискова група", коментира пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е просто - щото са гласоподаватели, и щото може да си назначиш неграмотен мильо от улицата, да го пенсионираш рано с 20 заплати и да му дадеш 800 лева пенсия. И получаваш верен до гроб глас.Докато за лекар се учи 10 години (6 медицина + 4 специализация) и хората просто бягат от територията, щото никой не иска да работи за МРЗ+100 лева.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този въпрос е риторчен
26
1
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
До Етипа,С този правопис се чудя дали си от Бургаско или от Пернишко..... даже няма да влизам в спор с теб. Само потвърждаваш теорията ми.
25
2
 
0
 
! Отговори
уекар преди 4 години
До изнервен Ти каков си - УЕКАР, ОТ ТИЯ ДЕ ПРАЩАТ БОЛНИТЕ ОТ КОВИД У ТРОЯН ЛИ??? :)
24
2
 
0
 
! Отговори
Етипа преди 4 години
До Хмм С кого да се съгласим - със шкартото, кое остана у бугурско и станаа главни тикви ли? Я се чукни уеко у гръбначнио мозак :)
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами бързите тестове всъщност имат 30% успеваемост, та за да е точна сметката е хубаво и успоредно да им пуснат от бавните тестове. Също да хванат да изследват 1000 куриера и разносвачи на храна
22
5
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
От долните коментари можем да си направим извадка че от 20 коментара има 2 нормални. Т.е. 10 процента от населението е нормално, а другите 90 сте пълни О.Л.И.-та. Що па един път за цвят, е така, за.... красота не се съгласите с някоя инициатива или като не ви пълнят гушите директно без нищо да правите вингаи ще сте против. Като нема далавера не е яко а? Едно хубаво нещо да има тези дни и вие пак да сте наопаки на цялата схема
21
5
 
8
 
! Отговори
SS до [#17] преди 4 години
SS до [#17 Отговарям]Пиасли сте: Защото управляват милиционери, а те имат само недоразвит мозъчен ганглий като при насекомите!Внимавайте да не ви подгонят за разпространяване на невярна информция... тъй като може да нямат един, а цели два и половина!...
20
8
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
Голям брой кре.тени са се изпразнили доста *** по-долу. Нито са лекари, нито разбират каква е целта на това проучване, но плюят ли, плюят. А бе, ***, айде спри малко.
19
4
 
18
 
! Отговори
xcc преди 4 години
Защото след няколко дена народът като се хвърли да ги беси по лампите в полицаите ще им е надеждата.... до доктори няма да стигнат
18
3
 
18
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 4 години
Закривайте я тая държава тя и без това е умряла отдавна ! Тук нормалните хората само се мъчат и носят на гърба си хиляди паразитиращи депутатии мутри !
17
7
 
16
 
! Отговори
Отговарям преди 4 години
Защото управляват милиционери,а те имат само недоразвит мозъчен ганглий като при насекомите!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14От 10 до 15 лева би следвало да струва една имунограма в която и да е свястна лаборатория. Отиваш, вземат ти кръв от вената, получаваш си резултатите.От ситуацията трябва да се извлекат ползи за обществото и то да се реорганизира! Не е въпросът чрез точно какъв "грип" ще се постигне това.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Точно това е нужно да се направи, ако искаме някога карантината на държавата да приключи. Да се търсят лицата в вече създаден имунитет, да се види техният брой спрямо общото количество на изследваните лица, да се оцени кой може да работи без риск и кой е в риск и т.н. Никой не иска вирусът да изчезне, защото това е невъзможно. Целта е да се създаде резистентност в плавен порядък и да се реорганизира обществото в световен мащаб.Все позитивни цели.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не правят бързи тестове под предлог че имали процент неточност но им харесва извънредното затова трябва да е дълго и садистичноако сега направят тестовете ще излезне че поне половината са го прекарали и при ваксините има неточност но са табуКОРОНАТА е от януари в Европа но тогава почиваха от ГРИПнали очакваха и нова вълна от грип Б защо не дават статистики колко умират от НЕГО в моментаВЪПРОСИВЪПРОСИВЪПРОСИно МИСИРКИТЕ АПЛОДИРАТ а не ПИТАТ
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защото живеем в полицейска държава граничеща с диктатура
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото резултатите най-лесно ще могат да се скрият и манипулират. Даваш му команда на шапката и той козирува - къде ще иде?Поредната простотия в "борбата" с вируса. Няма да търсим заразените разпространители, а ще търсим "вече преболедували" - сиреч тези които цял месец са заразили каквото е било възможно да се зарази.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ушев е долно каста,еничарите на властта и цял живот лежачка.Ама нищо като се разболеят ще припнат до болница и там вече както дойде,няма предимство ако има кой да ги лекува де.В Америка на хората не им пука щото са запасени с оръжие а и има национална гвардия ,полицията не пее в хора.
10
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7, 8, 9 и другите дето сами си отговарят.Полицаите са представителна извадка, лесни са за събиране за тестване, имат контакт с много хора, което предполага вече да са преболедували безсимптомно и т.н.Няма нищо общо проверката с професията им.Лекарите са трудни за събиране, ще имат мнение, ще надуват муцуни... Не стават за такъв анализ.И да попитам. На вас ядрено нападение ли ви е нужно, за да оцените своята нищожност? Системата е приоритет, не индивидът!
9
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ушевите са с предимство, понеже те са кучетата пазачи на хунтата.