Асен Агов: Единственият изход от кризата е солидарност

Очаквано е Китай да бъде донор на материали и идеи, смята журналистът
57

Не може в такава извънредна ситуация и пред такова предизвикателство да няма разнообразни мнения и да няма различия. Те ще бъдат преодолени. Днес е първият сигнал за това, с изявлението на председателката на ЕК, че се приема формула, близка до българската, за подпомагане на пострадалите страни. Това е солидарност. Това заяви журналистът и политик Асен Агов в ефира на "Денят ON AIR" относно ситуацията с пандемията от COVID-19.

"Европейският съюз беше толкова неподготвен за това предизвикателство, колкото всяка една страна в него. Сега вече на Италия ще бъде помогнато. Минали са само 2 седмици откакто са започнали мерките на Европейския съюз. Не смятам, че всичко е наред в ЕС, но смятам, че единственият път за изход от кризата е солидарният път", отбеляза журналистът.

Според Агов Великобритания трябва да се справя сама с пандемията, поради нелепото си напускане на ЕС.

"Русия не е помогнала до този момент, защото 80% от онова, което достави е негодно, не става за европейските стандарти. Куба работи в американска болница установена в Италия. 60-те кубински лекари работят в американска болница. Това е американска помощ, а не точно кубинска. Китай, който е с най-много опит, е очаквано да бъде донор на идеи, на материали, заради онова, което изпита в своята провинция Хубей", обясни той.

Наблюдаваме особена солидарност между хората, която не може да не се отрази на политическите решения, категоричен е Агов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
7
 
! Отговори
Поплавски преди 4 години
Този,само когато спи,не злослови по адрес на Русия.Аланкоулу,няма кой да ти чете идиотщините по адрес на един близко до нас българите славянски народ като руският.Ти с нищо не си полезен за държава.Злост,ненавист,демагогия,това ражда побелялата ти кратуна.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може руската помощ да не е по стандартите на некои лица, но поне е от душа и от сърце.Вервам, че италианския народ ще я оцени по достойнство както и европейската солидарност.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви по точно са европейските стандарти за кривите краставици може би
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вие депутатите а и журналистите бяхте солидарни с народа си през последните 30 години стигат
34
0
 
10
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Га трябва да се плаща сметката солидарност!?!? На вашата маса ядохте хайвер с лъжицата на моята вафли от 5 стотинки! За Вас маски с активен въглен, моята от стар шаршаф. На графа 3 години ремонт след ремонт за 40 милиона в кварталите по тротоарите асфалта на 40 години където го има.......И сега солидарност, така ли?
33
1
 
16
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Аеан ага пак се пойви от нафталина ...
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не става за европейските стандарти? Мишкииии, мишки. Баш по време на здравна криза ли ще си ги мерите? Хора да ***, ама да е по стандарт
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агов...пфу
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С две думи солидарно трянва да пазим да не обеднеят мутрокапиталистите, откраднали парите *** прехода! Аз о ъой заедно получаваме силидарно милион, нали... само, че съотношението е недправедливо!
29
1
 
21
 
! Отговори
Аков преди 4 години
Няма да ги забравя с белите чорапки, черните обувчици, карираното сакенце. Бивш независим кандидат дупетата от Надежда, София. Преди това соц телевизията го беше пратила на стаж във САЩ. После от независим се присламчи към кликата на Костов. Днес се знае кой го храни. Житейска съдба кво да прайш. ***.
28
1
 
14
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Мани я ти социалистическата солидарност? И на нея сме й яли хурката. И чехите й я ядоха, и унгарците и т.н.Държавата се отнася с нас като с нарушители и натрапници, вместо да седнат и да ни кажат всичко като на приятели, и да ни помолят учтиво, а не да тръгват направо с голямата брадва.
27
4
 
28
 
! Отговори
мнение преди 4 години
единсвения изход е национализация и народен съд за крадците
26
6
 
29
 
! Отговори
42 преди 4 години
При капитализмът няма солидарност. Когато властва култът към парите не може да очакваш у хората да живеят само висши ценности. Капитализмът отприщва най-лошите нагони у човека и безвъзвратно го деформира.
25
4
 
7
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Този забрави че руснака му помогна (когато и в Созопол му купи хотела и го ....) и тази е много долна и този е много мизерен, русия си действа кротко и сигурно, светът си го искаше, а китайците им го сервираха! Сега всички са компетентни, иначе бяхте във фейса и гледахте *** как си бъркат и прости жени които .... това все още е обществото, още сте такиви!!! Възпитание и Култура (не знаете какво е това)
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я солидарност още 45 дни,заради починали 10 човека!!!просто хората боледували белодробно
23
3
 
21
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
А при нас държавата тръгна с голямата сопа срещу гражданите си. Глоби доста хора с по 5 бона по непонятни причини като например разходка в парка. Това е една годишна минимална заплата след данъците. Затвори градовете вместо летищата, наложи на места вечерен час, а дори още нямаме обявена епидемия от коронавируса. Сега сме солидарни помежду си, ама не толкова срещу вируса, колкото срещу държавата.
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ ще умрат милиони. те не могат да покрият загубите нито икономически нито никак. Китай няма да им помогне Тръмп ги обиди с китайски вируси, юана ще измести петро-долара, а в света има трилиони петро-долари. В САЩ няма тоалетна хартия ама има трилиони хартийки без покритие да ги ползват по предназначение сега. Който обявава търговски войни на Китай си бърше *** със фалирана валута.
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Този който най-много трябва да го интересува цената на петрола е в Кремъл,защото цялата безаналогова икономика се крепи на природни ресурси ,от които петрола е най-важната част!За САЩ не се притеснявай,долара продължава да е най-търсената валута ,включително и от Рассия,която продава петрола за долари!
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ме интересува петрола падна, колко струва сега петро-долара и колко ще струва утре. Средна работна заплата в САЩ 3 рубли до края на годината.
19
1
 
24
 
! Отговори
СОЛИДАРЕН КОЙ С КОГО преди 4 години
ДЕБЕЛИЯ ПЕЕВСИ дали бше солидарен с моето семейство когато едвам оцеля 90. А ИВАН КОСТОФФ, а тоя мазен приведен в кръста АГОВ дали беше солидарен. Дали ще пожертва паричките от СОРОС и АМЕРИКА за БЪЛГАРИЯ. Само на думи като бивш партиен секретар. ДАЙТЕ ДРУГАРИ да ДАДЕМ т.е. ДРУГИТЕ да дадат