Русенецът с вируса проявил симптоми 9 дни след завръщане от Австрия

Под карантина в областта са 1244 души
19
Русенецът с вируса проявил симптоми 9 дни след завръщане от Австрия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мъжът, който отбеляза Русе на картата на заразените с коронавируса, е работил в австрийски ски курорт. Върнал се е в България на 16 март, когато все още алпийската страна не беше посочена като рискова, но въпреки това той и приятелката му, с която живеели на квартира в Русе, са се самоизолирали, предаде БНР.

Още по темата
На 25 март получил първите симптоми на неразположение и в продължение на пет дни се е самолекувал.

На 30 март обаче отива в Белодробната болница в Русе на преглед, където се установява десностранна бронхопневмония.

Поради съмнения за коронавирус, които се оказват и основателни, пациентът е преместен в специален сектор на Университетската болница "Канев".

"В момента правим проучване на контактите в магазина, където са си пазарували двама или трима души. Магазинът ще бъде спрян от експлоатация. Същите ще бъдат поставени под карантина и съответно ще им бъдат взети проби за PCR“, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Тя допълни, че хората под карантина в областта са вече 1244.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По онова време по коете плюят някои тук баща ми са го викали в милицията за да му кажат ако отиде в Алжир където е имало епидемия няма да го пуснат да се върне ако се разболее!
13
0
 
0
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Не само отвън не съм получил 1 ст., но и от държавата не съм получил 1 ст.!Къде са тия милиарди кой ги взема
12
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Още един пример. Ако имаше подготвени изолатори нямаше да има никакви "контактни". Защо не попитате Мутафчийски защо не са изградили изолационни? Токова празни зали и заради има.
11
1
 
9
 
! Отговори
16/16 преди 4 години
Голяма смехория. Тези ни били хранили. Как ли пък не. Е, сега се наложи пак да пият вода от кладенеца, в който плюеха. На високо хвърчим, ама ниско падаме. Върнаха се с подвити опашки и ни нахраниха с вируси.
10
14
 
2
 
! Отговори
15/15 преди 4 години
В БГ останаха само старци и страхливци. Какво плюете по хората, който са извън БГ? Не плюйте там от където ядете, че не приятно.
9
4
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Не, не ни е срам. И на нас ни се живее. И кой си ти, че да ни хулиш. И кой си ти, че да решаваш избора ни да живеем в България и да не искаме такива, където отиват в уредена държава и после се връщат да ни унищожават.
8
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви ли е срам бе, безверни простаци да хулите така по човек, който е бил в чужбина? Всеки, независимо по каква причина, има право да се върне у дома си, и слава Бог навсякъде по света това е така. Кои сте вие, че ще решавате кой да бъде оставен извън границите на България, за да не носи зарази? Не ви ли е срам? Грях прибирате, за това, че съдите така. Вие сте за ***, зз реката или където там сте решили да пращате хората, завърнали се от чужбина.
7
3
 
15
 
! Отговори
Сик преди 4 години
Защо не пишат, че в Русе са се увеличили случаите на пневмония, само че не ги тестват за covid , понеже тестовете им свидят и се пазят за депутати.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А по-интересно е кой продава личната информация на медиите. Тази информация я имат само лекарите и РЗИ, за да издирват контактни лица. На тях обаче не им прави чест, а отделно от това и изеично им е забранено в наколко закона и директиви да разгласяват публично информацията за пациентите. Това е жалко. Хората започнаха да падат ужасно низко. Чета и тези форуми. Направо се самоизяждат. Жалка работа.
5
3
 
31
 
! Отговори
И те тъй преди 4 години
Иначе до село не може да си отидеш, но ако си в държава с вирус може да се връщаш.Щабове, мачове пълен т...к.
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за безобразие е да се споделят кирливите ризи на всеки случай - тоя бил на ски, другия в Горно ***, третия се заразил в совалка, докато били с приятелката и правели креватно джудо .. На кого помагате с тая безумна лична информация???
3
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1 При извънредно положение трябваше Тиквата да затвори за всички границите ни..и за влизащи и за излизащи, а още няма такава мярка и броим заради това всеки ден заразените от Годжи. Всеки ден влизат заразени от западна Европа у нас. Всеки ден. И докога ще я караме така? Докога карантина? Докато измрем по панелните си дупки ли от безработица и безпаричие?Калашник за Тикватааааа и сие!
2
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що тоя безродник не си остана в австрия, нали там правят гастербайтерите големите кеш евро пачки, хиляди - милиони, не можеш ги бутна, а накрая като мишки бягат наобратно към омразната България, за да се лекуват на наш гръб, с нашите данъци, да палят цялата държава, а накрая като свърши всичко, да си вдигнат чукалат аи пак да ходят да търсят мекото на хляба навън?Експортиране или да го мятат в реката и да се оправя, такива родоотстъпници не са ни нужни!
1
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После лекарите ви виновни, че вие сте някакви ***! Прибрал се от Австрия. Трябвало да е под карантина, ама излизал. С приятелката си се е....ал и самолекувал. Заразил сума народ. И накрая, "ох, лошо ми е"