48 българи се завърнаха у нас от Тирол

Минали са няколко граници със специален конвой
2 апр 2020 16:13,
54
48 българи се завърнаха у нас от Тирол
Снимка: БГНЕС

48 български граждани се завърнаха в България от поставената под карантина австрийска провинция Тирол, съобщиха от Министерството на външните работи.

Още по темата

32 сънародници пътуват с изпратен от България автобус, който потегли вчера от Тирол. Останалите се придвижват с осем автомобила. Конвоят премина успешно австро-унгарската и унгаро-румънската граници и пристигна на  ГКПП „Дунав мост Видин- Калафат“ около 14 часа българско време.

Преди да влязат на българска територия на сънародниците ни и четиримата шофьори бе премерена температурата, попълниха и карантинни листове, съобщават от ведомството.

От Виена до границата с Унгария автобусът бе съпровождан от посланика ни в Австрия д-р Иван Сираков и дипломати от мисията ни във Виена. На румънска територия сънародниците ни бяха съпроводени от дипломатически представители на посолството ни в Букурещ. Репатрирането на българските граждани стана възможно и със съдействието на властите на Австрия, Унгария и Румъния, където беше осигурен зелен коридор за автобуса.

Уточнява се, че завърналите се наши сънародници ще бъдат прегледани и ще бъдат поставени пред строга карантина.

Продължаваме да работим за завръщане и на други наши сънародници, уточниха от МВнР. „Призоваваме тези от тях, които нямат наложителни причини, да не се прибират, тъй като всяко пътуване в момента е свързано с допълнителен риск за тяхното здраве и със сложна координация с всички държави по маршрута заради въведените рестрикции в придвижването в цяла Европа“, пишат още от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали ги чакахте да ви пращат пари и да се правите на големи бизнесмени като ви купуваха великите архитектурни ганювски творения под формата на панелки които и 5 лева не струват не ривахте
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нова свежа порция заразени се прибра
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли всички държави се отказаха от илюзията за колективен имунитет, който прилагаха в началото на епидемията? Да не би защото там броя на починалите превишава в пъти броя на оздравелите?
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От два месеца в България единствената мярка с реален резултат е всички влизащи в България да се затварят в изолатор за 40 дни. Ползата от всичко друго взето заедно е по-малко от 1% от тази мярка. Защо не се прави нищо в България? Тези 48 човека какво като са подписали някакви листчета? Подписът не е карантина.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради някакви шматкащи се по света, седем милиона в цяла България стоим затворени и един по един ще се разболеем заразени от тези дето се шматкат.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На практика всички заразени в България са дошли от чужбина или са били в контакт със такива. Защо още преди повече от два месеца не наложиха принудителна 40 дневна карантина за всички влизащи в България, за да спрат вируса, вместо да спират живота на цяла България?
43
3
 
1
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Ей щерювци разни,със сигурност повечето от вас или са болни или са го преминали,ако си мислите че сте богоизбрани си е ваш проблем,разликата е че сте в мишити си дупки и само цвърчите,70% трябва да го преболедуват за да се придобие колективен имунитет алоооо това е неизбежно.
42
5
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До ЩерюВсички от чужбина са заразени.Само ти си с промит мозък.Ама утре като цъфнеш у Барселона,не се чуди защо българите дето живеят в Испания,няма да те погледнат.Тя палачинката има и обратна страна.
41
4
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Всъщност бройките заразени, които ги четат всеки ден, май най- често са от завръщащите се от чужбина...
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като чуете доктор Менгеле и като чуете Захариева нещо а ????стига експерименти с нас.....
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде още зараза
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Банско същ оимаше останали чужденци, след въвеждането на карантината. Другите държави не направиха спасителни акции за да ги изведат през блокадата
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не е добре, че идват от Тирол. Живея в Германия и масово хората, които се върнаха от там(от почивка в Тирол) се оказаха заразени и затова цяла Германия пламна. Положението е сериозно. И да не са били всички болни ,сега до няколко дни доста ще дадат положителен резултат .ако само един е бил болен в автобуса,то ще има доста заразени. Трябваше да стоят там където са били,за за предпазят себе си и останалите.
36
0
 
9
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
До A/////А не така,та 90% от тях са така наречените ,изтекли мозъци,да които от време на време се сеща Слънцето
35
1
 
20
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анастасия 16. Улиците на Европа вече са празни и няма от кого да се краде и проси, а социалната дистанция удари и проститутките. Е, тея с от тях, така,че не пиши глупости.
34
3
 
36
 
! Отговори
Shark преди 4 години
И след като Тирол е под карантина, и след като тук са въведени драконовски мерки и хората не могат да идат на работа, за кЪф ***, питам, за КЪФ ги пуснахте бе, изрууудиииии!! Да си стоят там, нали там беше много хубаво, нали плюеха България, сега ще ми се връщат! Не 15 дена, мин 28 дена строга карантина. Ако нарушат - затвор, стига вече безумия и безотговорност, защото ние го отнасяме!
33
2
 
19
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Тъй като на българският народ основната житейска мантра е "Ба,он,че ми рече",то следва и мерките да са по-сериозни и строги.Би трябвало няколко изолирани стари военни поделения да се реновират,оградят с бодлива тел,но нещо по-сериозно,а не като онази на границата и там да се държат под карантина поне 25 дни.Има някакъв остров до Созопол или по на юг,където има добра сграда на военно поделение и там могат да се въдворят.Белене също става,само 25 дни,а за злостните нарушители и повече.
32
0
 
30
 
! Отговори
Предсказание преди 4 години
Хващам се на бас, че утре или другиден, ще има статия : полицаята хвана граждани, които не спазват поставената им карантина.
31
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....и самолетите от Мадрид и Лондон продължавали да кацат,истина ли е това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ??Оная очилатата и Борисов трябва да отговарят,много сме вече почти изтрещели и в почти паническо състояние те продължават да вкарват от чумни места хора.Направо полудявам от бяс като слушам глупотевините на Борисов=завърнали се били много сънародници и сега като се стегнем ,като една страхотна нация и дрън,дрън,ярина.Те тия дето се върнаха се записват безработни щото цоциалката в Германия за момента спря.
30
5
 
11
 
! Отговори
Анастаси преди 4 години
'' Ти не ходи ли, бай ***, да се разходиш, да видиш Виена? Какво ще й гледам на Виената, град като град: хора, къщи, салтанати. И дето отидеш, все гут моргин, все пари искат. Защо ще си даваме паричките на немците и у нас има кой да ги яде''