Захариева: Ще излезем от положението, въпросът е как

Пандемията няма как да не се отрази на икономиката
4 апр 2020 13:28, Ния Христова
75
Захариева: Ще излезем от положението, въпросът е как
Снимка: БГНЕС
Икономиката на България е експортно ориентирана и няма как да няма отражение върху нея, посочи вицепремиерът Екатерина Захариева в ефира на Нова ТВ. 
 
"Световната икономика е свързана. Нашата е изключително експортно ориентирана и няма как да си мислим, че дори и да излезем сравнително бързо от кризата, няма да има отражение", каза Захариева. 
 
"Всички сме притеснени. Никой не си мисли, че тази световна пандемия няма да се отрази на икономиката. Затова усилията на всички правителства и на ЕС са насочени в две посоки – справянето със самото заболяване, но и справяне с икономическите предизвикателства", каза още тя.  
Още по темата
 
"Европейска солидарност има. Аз съм убедена, че ще излезем от всичко това. Въпросът е как", коментира Захариева.
 
"Прибрахме много българи от различни краища на света. В Непал има двама българи в момента. Знаем за тях. Правим всичко възможно да ги приберем", посочи вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Мое предложение кьм министърката да прибере насилственно и тия бьлгарски граждани които не искат да си идват - трябва да се допьлват заразените за статистиката
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко възможно прави да вкара колкото се може повече болни , за другото както се случи и който има късмет ще оживее .
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да има икономика трябва да има здрави хора да работят . Такова нещо няма да се случи скоро защото внесохте заразата с хора от вън като ги прибирате в режим на карантина . Сега ще се крием в къщи защото пристигащите са повечето болни и си заразиха и семейства и медицински работници икъдето и да отидат сеят наред . Трябваше от вън да влизат само тирове със стоки за магазините , а това не го проеумяхте и сега ще е армагедон .....Виновните за ситуацията познайте кои са !
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със завода на Фолксваген
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще излезнете или ще излезнем? Кои и как? Или някои с краката напред или някои с милиони и милиарди?!
39
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
като не си наясно и не знаеш как можем да излезнем от кризата,ЧИЙ ГО ТЪРСИШ ТАМ?!?!?!Не ви ли набутаха из МС и другите синекурни общежития ТОЧНО ЗА ДА КАЗВАТЕ КОЕ КАК ДА СТАНЕ?!?!Хем не знаете кое как,хем ..да сте там,да "ръководите"?!?!?!?!?!...-Що за хумористична трагикомедия разигравате?!
38
0
 
6
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
Тя е най-умната от всички умни! Та кой не знае че някога ще се излезе от това положение? Това го знаят и децата , които ходят на детска градина а сега са в къщи и питат постоянно родителите , И отговорът на родителите е : "Не се знае !" И детето знае, че не се знае кога и не се знае как!!! О господе, освоподи ни от такива министри, вице премиери и всички по веригата.
37
0
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Много съветници станаха да ти дам 610лв минимална заплата да видим какви песни ще пееш.СЕГА получаваш 9500лв на месец да си купуваш рокли,червило.чанти,обувки и т.н.Тръгнала съвети да даваш за Европа ,тя е наред няма проблеми мизерията и глада са проблемите в Бг.
36
0
 
5
 
! Отговори
опаааа преди 4 години
Как ли - ми ти кажи нали затова си министър?!
35
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 4 години
Той Митрето с тая негова надареност на Челик играеше навремето без да му трябва пръчка.Ама и нито една мома му не даваше!Сал една вдовичка го зема и тя сирота душица ама и тя умря от надареността му.Та тъй си остана вдовец.Тя друга коя ще се излъже да го земе?
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глад и мизерия.
33
0
 
6
 
! Отговори
тигъра преди 4 години
Как?То е ясно.По единично,кой как може да се оправя.Не вярвам държавата да ми даде 1000лв. или да ми плати сметките и да ми донесе храна.
32
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 4 години
Прогнозирам много интересни неща да се случат в близко бъдеще.Дано не съм прав!
31
0
 
14
 
! Отговори
Вирус преди 4 години
ВЕТО ЗА НОВ ФЪЛГ. НЯМА ДЕЦАТА НИ ДА ВИ ПЛАШАТ МЕЗОНЕТИТЕ, ТЕРАСИТЕ, АСАНСЬОРИТЕ И ВИЛИТЕ.
30
0
 
15
 
! Отговори
К1 преди 4 години
Ние сме в криза от 30 години , благодарение на такива управляващи като теб. В момента това е пикът на кризата с провал в образование , здравеопазване , икономика и всяка друга сфера. Установи се ,че за управление трябвало и акъл.От тук на сетне започва преобръщане и България ще тръгне по нов по-добър път.
29
1
 
16
 
! Отговори
8 преди 4 години
Как ще излезем ли ? Само по един единствен начин -без вас от ГЕРБ!
28
1
 
17
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Ще излезем от положението с #BGExit от ЕС друг начин няма.Т.нар. европейска солидарност я гледаме само по телевизията разни очилати като тебе да разправят разни измислици, които никой никога не е видял в реалния си живот.Реално видяхме как Полша и Чехия плячкосаха руската и китайската хуманитарна помощ за Италия, друга европейска солидарност не сме видели досега.И евентуално на ЛГБТ ако им разрешите от солидарност да си направят парад напук на карантината това ще ви е цялата солидарност!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да излезем от положението пак ще влезем.Ние винаги сме в криза и упадък.
26
0
 
11
 
! Отговори
Икономист преди 4 години
Те ще излязат първо като министри на България, след което и ние ще излезем от положението. Възможно е и първо Бойко Борисов да излезе като министър председател.
25
1
 
13
 
! Отговори
Как преди 4 години
Продължавайте с вноса на вируси от всички краища на света. Техните декларации ще ни спасят. Толкова ли не можете да ги изолирате и да изчакат карантината. Виждате, че броят на заразените расте и пак се питате "как ще се справим".