Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души
Обновена: 5 апр 2020 17:45 | 5 апр 2020 17:39, Анисия Иванова
552
Още двама починали, 531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Нови двама души са починали днес в "Пирогов".

По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите продължават да работят.

210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души. Броят на починалите е 20. Още сутринта от Националния оперативен щаб съобщиха за 49-годишен мъж, хоспитализиран в тежко състояние в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, което е наложило да бъде интубиран, но по-късно е издъхнал.

По-късно днес две жени – на 75 г. и на 60 г., с потвърден COVID-19, са починали в „Пирогов“.

Пациентката на 75 г. е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония.

Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семействата на починалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
0
 
4
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Скептик до БацеБаце, аз съм сигурен, че вирусолозите говорат некакви неща, просто не съм сигурен, че ти ги разбираш, поради което те помолих да пуснеш тука името на тоа човечец, за да вида той какво казва, а не да чакам претенцьозни аутсайдери да обясняват неща, само защото имат таа възможност. Сметам, че е малко унизително такъв интелигентен експерт като теб, да не може да отговори дори на елементарна молба на едно обикновено баце като мене.
344
2
 
2
 
! Отговори
Скептик до Баце преди 4 години
Всички вирусолози това казват. Вируса ще си ги преболедуваме. И с маска и без маска. Нищо ново. Какво рнк имал, колко бил сложен, как бил сглобен, как се е пренъсъл, кой го е пуснал....Това е. Пък ти си вдигай самочувствието колко щеш с кака ти Мара.
343
1
 
6
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До ЛЕКАРСКИ ЗАГОВОР !!!Баце, исках да те питам, ти от кое племе си, за да направим извод дали просто мразиш лекарите щото са по-успешни от тебе у жувота или по други причини?Иначе, и аз много им се нервим на бабичките у трамвая сутрин, обаче баце се пак им правим место да седнат, щото тва са нашите майки и баби се пак. Секи си има мнение колко да ги уважава, но не требва да забравяме че сме хора.Иначе баце ти се пънеш тука се едно милярдите от твоя джоб са извадени.
342
2
 
10
 
! Отговори
Майна преди 4 години
Аз умрях от корона вирус преди месец не е страшно ,всички ще умрем генерала да има какво да говори
341
14
 
13
 
! Отговори
ЛЕКАРСКИ ЗАГОВОР !!! преди 4 години
гнусното, алчно, мерзко, продажно, некадърно и мързеливо лекарско племе УНИЩОЖИ БЪЛГАРИИЯ със измислената епидемия !!!!!!!за 500 простинали бабички нанесохте вреда за 10-ки МИЛИАРДИ !!!НАРОДЕН СЪД ЗА ГАДОВЕТЕ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
340
1
 
2
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До славяннин.. семействата докато го прават даже ми е вижда преатен начин да стане таа работа. Аз знам, че след тва да си карам колелото и да гледам как Левски бие ЦеСеКато със 7 на 1 най-обичам да си стоим дома с кака Мара. Нема начин и другите да не са така, като се има предвид каква обична нацьийка сме. Ти лично освен да ходиш на работа и до магазина за бира какви други спешни излизания имаш които ме можеш да ги свършиш от компютъра?
339
0
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До славянин... работа с тва на какво имаш право и на какво не? В смисъл, ти можеш и в Страсбург да се плачеш от бьорокрацията, *** тва не значи, че ше спечелиш, понеже се пак таа блокада е за опазване на общественото здраве ( и за да предотвратат ние шосейките да имаме близки контакти с шофьорите на път за Драгоман, разбирасе, но таа тема едва ли интересува некой тук). Иначе баце, не мислиш ли, че леко преиграваш: аз поне не съм забелезал повечето хора да им се умира, та да си стоят при ...
338
0
 
6
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До славянин"Понеже не съм юрист имам питане - има ли вариант да се съди министерството на здравеопазването за налагането на този засега двумесечен домашен арест без слънце, чист въздух физическа активност!? Отделно че през това време доста хора на средна и по-голяма възраст ще получат инфаркти, инсулти и други заболявания докато са затворени принудително в жилищата си!"Баце, и аз не съм юрист, обаче са като се замислих, ние немаме ли некакво извънредно положеньу и тва не влияе ли на таа ..
337
0
 
2
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Скептик до Баце... пак е добре като те помолат любезно, да се насилиш да споделиш таа безценна информация. Тука драскаш цел ден, даже и ника си пишеш, което е екстра усилие и ми е леко странно да си толкова присъствен, а приноса ти към дискусията да е колко на Иво Димов приноса към играта на горкото ЦеСеКа. Иначе за алкохола не се притеснявай баце, аз отчет за теа работи давам само на кака Мара, с нея имаме други оношениа.Ти гледай да кажеш за вирусолога, че нещо те хваща излагациата. Айде
336
0
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Скептик до БацеБлагодара ти, баце, че си така впечатлен от моа изказ. Знам, че секи требва да пише така, че да го разберът максимално добре, и виждам че с теб ше стане работата. евала за което. Да съм честен с теб, баце, ти сигурно си разбрал по некои особености, че аз вероятно моа пиша и по друг начин, но просто предпочитам да повдигам самочуствието на бацетата, за да върви по-гладко приказката. Та, идеата ми беше, че ти още не си ми казал името на тоа световноизвестен вирусолог, а баце ..
335
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По това кой се грижи за населението в този труден момент и се опитва да го предпази,ще ги разберете,по делата им ще ги познаете - кой е загрижен и кой не е и не го интересува ,че населението е в опасност!Толкоз!Трябва да се вслушваме в управляващите!
334
2
 
2
 
! Отговори
тир преди 4 години
До АнонименДай боже никога да не стигнеш до пенсия
333
2
 
6
 
! Отговори
До 365 преди 4 години
Вероятно живота ти е скучен и обичаш да живееш във филм. Какви болни, какви болници? Съвсем откачихте, зомбита!
332
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА ти като не си с "кафяви ***",защо не отидеш в болницата да помагаш на болните от коронавирус,които според теб не са болни от коронавирус?И защо другите хора трябва да се заразяват,заради лъжите ти,че нямало коронавирус?
331
4
 
5
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 4 години
Руските *** *** наистина са жалки и смешни... И *** плаща пари на тия биологични отпадъци - банда хомосексуалисти, наркомани и алкохолици...
330
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко хора умряха за освобождението на България? Колко Хора умряха в балканската, ПСВ и ВСВ войни? Колко млади момчета от целия свят умираха в битка набучени на телта, обгазени и без крайници? Тях също ги е било страх, но са преодоляли страха си. Умряха за нищо, като си мислеха, че се бият за един по- добър свят. Вие ли сте този свят?На вас една жена ви каза на пазара и една по новините за някаква пандемия и вие сте с кафяви ***. Внуците ви (ако не сте ялови или хомо) ще умират от смях.
329
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв вятър има навънка.
328
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото ако излезете,не се знае къде,кой и кога го пръска този вирус!По-добре спазвайте указанията на правителството,те са по-информирани от нас и знаят най-добре,кое е най-добро за населението!
327
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т.н. медицински съвет беше разпуснат скоропостижно по "собствено желание" и останаха корифеи в областта на вирусологията во главе с пожарникаря от Банкя да нищят коронавируса. Не им издържаха нервите на докторите да понасят унижението и гаврите на които бяха подложени от ГМР ББ- главен вирусолог на Републиката.
326
1
 
11
 
! Отговори
поправка преди 4 години
биологичНо оръжие