Предлагат еднократната помощ за първокласници пак да е 250 лв.

Предвижда се да я получат над 43 хил. деца
8
Предлагат еднократната помощ за първокласници пак да е 250 лв.
Снимка: Dnes.bg

Еднократната помощ за първокласници от бедни семейства да е 250 лв. и през новата учебна година, предлага социалното министерство.

Проектът на постановлението е публикуван за обществено обсъждане. Помощта се получава за децата от семейства с доход за предходните 12 месеца не повече от 450 лева на човек.

Без доходен тест тя се отпуска на децата с увреждания, тези с един жив родител, настанени за отглеждане в приемни семейства или при близки и роднини.

Очаква се за учебната 2020/2021 година с еднократна помощ да бъдат подкрепени 43 800 деца, записани в първи клас. Осигурените средства за това са близо 11 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Само ни информират, преди 4 години
но не посочват статистически данни относно това, че много от родителите на децата точно от този контингент пропиват парите, а ако получат помощта под формата на вещи, ги продават.Докога ще правим дарения на онези,които не щат да работят и създават деца само за да живеят от помощите, които държавата им дава, вадейки ги от нашите джобове?Кога най-после ще започнат да дават помощи за ВСИЧКИ деца, но само чрез приспадане от данъците.Здрав, но не дава нищо на държавата? Не бива да получава дарове!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друг подход трябва. Примерно за всеки първолак по 1/10 от платеният данък върху доходите от двамата родители за предишните 12 месеца.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете с нашите пари да хрантутите тези,които и без това няма да ходят на училище ,а тези,които все пак се напънат да отидат им пишат бележки по милост,за да изпълнят плана.Колко от тях го докарват до 7-ми клас и колко завършват средно образование.За повече дори не мислим.
3
0
 
6
 
! Отговори
До №2 преди 4 години
Ако от минестерството не са свършили добре работа,то -да,ще получават и терти и пети път,щом от минетсреството има калинки ,а не професинали,нали ? )
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просия и заеми като решения от държавния елит към българското племе.В Тюркия Доган дава маски без пари, а тук ББ вика 'Не знаех, че 4.50 са много'.НЕ ЗНАЕЛ
1
2
 
19
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Нали се сещате при кои деца ще отиде тази помощ и за какво ще бъде изхарчена още на първия ден. Или давайте за всички първокласници или изобщо не давайте.