Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга

Премиерът поздрави медиците: Всички са герои, мерките дават резултат!
Обновена: 7 апр 2020 09:40 | 7 апр 2020 09:40, Веселина Йорданова
534
Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави медиците по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България.

"Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия. Тази година посрещаме празника в различна обстановка. Намираме се в криза, която завари неподготвени всички държави в света. Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници. Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата", пише Борисов.

По думите му, колкото и да са тежки, щетите върху икономиката ще възстановим рано или късно, но човешкият живот е незаменим.

"Днес всички заедно полагаме усилия и търпим лишения в ежедневието си в името на здравето. През годините съм успявал безпогрешно да усещам недоволството на хората, да чувам критиката им. И никога не съм оставал безразличен. Това ще продължи и занапред. Днес обаче ситуацията е различна. Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва. Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията", убеден е Борисов.

Премиерът обаче подчертава, че нито една мярка няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде. Допуснем ли отклонение или разхлабване - последиците ще са страшни и непредвидими. Вече изказах своята почит към лекарите. Те са герои. Но да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи, смята министър-председателят.

Той посочва, че не може да обещае, че след това предизвикателство всичко ще бъде както преди, но уверява, че ще положи всички усилия България да продължи пътя си напред.

"Благодаря на българските лекари и на всички български граждани за това, че в такива трудни моменти показват колко силен и достоен народ сме, обединен вече 13 века в една голяма кауза – да пребъде България. Днес се прекланям с чувство на гордост пред всеки един български гражданин. Към всеки един от Вас. Защото всеки е герой. Ще продължа да се боря за здравето Ви преди всичко. И категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки. Предпочитам да преживеем редица несгоди, но да останем живи. И така да излезем от кризата. Защото държавата - това сме всички ние и всеки един живот е безценен. Това е и ще продължи да бъде нашата философия", завършва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
0
 
0
 
! Отговори
Фактолог преди 4 години
Интересно г-н Борисов ,доколкото ми е известно България е на първо място в света по намаляване,изчезване на населението ,без война ,без геноцид ,всичко това се случва под крилото на любящия Брюксел и нашия Бащица .След 10 години вещо ,мъдро и социално ангажирано управление на ГЕРБ това са фактите ,тренда е само надолу ,който иска да си провери сам
410
0
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Като си "успешен" и все "вземаш" "правилните" "решения" ми отговори защо всеки втори млад човек като завърши образованието си в България не вижда бъдещето си в България!!!!!Защо не излезеш по улиците без охрана да "усетиш" "народната любов"!!!!Много ми е интересно колко те "уважава" българския народ........
409
0
 
2
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
България от много години е "морга" и почти всеки НОРМАЛНО МИСЛЕЩ вижда ФАКТИТЕ!!! Но и "незомбиран" от медийте за "дезинформация"(да не ги споменавам),също така и "необлъчен" думите на Боко Тиквата за "светлото бъдеще" на Родината!!!!!Благодарение на този "велик" "вожд" Държавата е на последните места във ПОЛОЖИТЕЛНАТА СТАТИСТИКА и на първите места във НЕГАТИВНАТА СТАТИСТИКА по света!Фактите говорят,а народа ОБЕДНЯВА,но въпросът е ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИ това "недоразумение" във Бг политическия живот
408
1
 
4
 
! Отговори
Вучков преди 4 години
Цитат: Дори и цялата България да загине Борисов ще е на власт...за да я погребе....После получи инфаркт....
407
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чухте ли?ЕВАЛА БОЙЧЕ да махнеш борда на ББР.не мога да повярвам!
406
0
 
1
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
https://thebulgariantimes/интервю-с-един-посветен-юдей-интервют/
405
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Това изказване, което увлекателно е вменено на Борисов, той не може и да го прочете гладко, камо ли да го възпроизведе. Пишещата статията, направо се е престарала.
404
3
 
10
 
! Отговори
До Борисов! преди 4 години
Айде стига с тези морги, трупове и смърт!! Май си прихванал от комунистите да управляваш със страх, искаш да уплашиш хората и да ти повярват, че ти си най добрия, но нека ти кажа - Не си!!! Покрай вируса се видя що за човек си, че мислиш само за парите, а човещината я няма. Хората умират и винаги ще умират, било от корона вирус или от мизерията в която ги постави! Прихванал си от комунистите да управляваш със страх! СРАМ ме е от теб и твоите лакеи!!
403
3
 
6
 
! Отговори
hyyfkf преди 4 години
***,тоя се взема много на сериозно,пък си е кръгла нула.Такива изцепки са му запазена марка!
402
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познайте от раз другати *** коя 100 годишна партия пак ще загуби изборите .И дали няма да има Бойко 4 че и 5 а че и 6 (((
401
4
 
21
 
! Отговори
Чудя се..... преди 4 години
До преди месец , господинът премиер обясняваше на медицинските сестри ,че току така не може да се вдигат заплатите и НСО ходеше да ги дърпа...Как пък сега започна да се прекланя пред техният труд !!!!!!!!
400
6
 
36
 
! Отговори
след 10 години Бойко преди 4 години
...сме най-бедни в ЕС.На първо място сме по СМЪРТНОСТ В СВЕТА!Да се маха тоя,достатъчно се налапа.Омразата срещу него е огромна и ще нараства!!!Бай Ставри го очаква.
399
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да напише истината демек кои дедовци са истинските дедовци на бабите му, а не да клевети административните си дедовци че ту комунисти ту фашисти биле, докато за съседите нищо. Кво тия у ОФето ли са били
398
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев мислехте за по умен ,но днес като те загледах и видях че тикват ти е узряла ,като на шефа ти и двете са за късане
397
7
 
40
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
За да потвърдиш думите си върни 2-3 милиарда от рушветите!Върни 2,2 милиарда от ф-16?Накарай главните от санирането да върнат 1 милиард в хазната?Тогава ще ти повярваме, че не искаш България да е морга!!!!Чакаме
396
6
 
40
 
! Отговори
тикеник преди 4 години
Репресиите ти са насочени единствено срещу българите данъкоплатци!Сега в момента в едно село ...няма да споменавам кое...завзето вече на 90 процента от електората ти са се събрали 100 електорални единици и от два часа дънят яки кечеци а милицията ти не взема никакви марки!Никакви!Нас ни ограничавате и репресирате но тях не ги закачате!
395
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хора се надяваме наистина да НЕ Е като преди..ЧЕ живота ни съсипа БОЙКО,егати безхаберието,егати камъка вместо сърце да не ти пука,че сме най бедните в европа,че ни изгони децата и майките и бащите по гурбет,..как не те е срам?..ДАНО да не е същото след този вирус,ДАНО СИ В ЗАТВОРА.СЕГА РАЗБРАХ,в Търговище,има хора,които СА ПУСНАТИ НЕ ПЛАТЕНА ОТПУСКА,НО РАБОТЯТ,А ТЕЗИ 60 НА 40,ЩЕ СИ ГИ ВЗЕМЕ РАБОТОДАТЕЛЯ..ЗА НЕГО.ЕГАТИ СХЕМАТА,И НЯМА НИКОЙ ДА ГИ ПРОВЕРЯВА..
394
34
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари само виете безпомощно и до там:):):)Весело е:):):):)Няма СССР,нама нов 9 Септември:):):):)Тва е положението:):):):)
393
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От години има проблеми с ромски набези и кражби,бездомни кучета и котки.Сега слагаме голями Лозунги.
392
14
 
3
 
! Отговори
тоти преди 4 години
Ако някой си мислят да дезертират по време на Война-РАЗТРЕЛ !! Но тука има много галеници ,които не са помирисвали барут,освен от някоя заря.Така,че се дръще за фустите на майките си и си пийте млякото !!!Явно още си карате на помощите от соца ???