На никого не отказва помощ: Баба Надие дари сега на болницата

С една пенсия нищо не става, давам и на внуците, заяви възрастната жена
Обновена: 7 апр 2020 18:48 | 7 апр 2020 18:45, Красимир Ангелов
76

Лекарите продължават да получават дарения от цялата страна, а началникът на оперативния щаб генерал Мутафчийски днес отличи едно от тях.

Възрастна жена дари пенсията си на болницата в Исперих, за да се отблагодари на лекарския екип, грижел се за нея и семейството ѝ.  Въпреки че сумата не е голяма, медиците са признателни за жеста на своята пациентка.

80-годишната Надие Мехмедова е позната в село Печеница като добър човек.

Още по темата
"Помага на всички – няма значение, който и да е – в каквато и ситуация да е. Ако някой е дошъл в тях за помощ, те се притичат на помощ, тя особено", каза кметицата на село Печеница Севджихан Мехмед пред Bulgaria ON AIR.

"Зарадвах се много, много съм щастлива. В моето малко село - такава баба да излезе и да направи дарение, това беше истинско щастие за мене. В знак на благодарност – да е жива и щастлива, какво мога да й пожелая, освен здраве – това е нещо, което най-много ѝ трябва на нея", добави тя.

80-годишната Надие Мехмед пък не смята, че е направила нещо изключително, като е дала пенсията си не на внуците, а на болницата.

"С една пенсия нищо не става и на тях винаги им давам. Тази пенсия реших на болницата да даря", категорична е Надие Мехмедова.

А възрастната жена никога не се е притеснявала от трудности. Затова и винаги е готова да помогне. Дългият живот и тежкият труд през годините понякога карат Надие да посещава болницата в Исперих. Там тя има лекари, които много са ѝ помогнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Поклон пред добрината и голямото сърце на баба Надие.Целувам И отредените и напукани от тежка работа ръце.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мотото на криводзурлаттото създание балканско е никога да не остави добрина ненаказана!
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е нищо! г-н Мавродиев дари 75 милиона на Мафията бееееее
52
1
 
3
 
! Отговори
Pepi преди 4 години
Чакаме доганина да дари малко пари че короната го дебне ......
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелио Джибрие благодарим за този мил жест. Утре и ахмеда доганя като си дари пенсията и ще преборим ковида!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко което правим и казваме е между нас и Господ или Аллах.мръсотиите които правите или дори мислите са също между вас и оня отгореНищо не остава незабелязано.
49
1
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
САЩ са примера бе хора,какво значение има каква религия или цвят на кожата имаш,ако обичаш искрено и правиш малки жестове за Родината ни,последните 30 години се опитват да ни превърнат в ***,в роби,в същества ставащи само за обслужващ персонал..в не човеци,и евтино платени *** ви вменяват,че не ставате за нищо,верно ли бе?майка е,остаряла е тук и само добро е виждала,децата им около нея..земята,водата,въздуха..съседите..това е Родината ни..пУтриотите се борят за комисионните за джипките
48
3
 
5
 
! Отговори
Хасан преди 4 години
До 56, Krum.Старши, първо се научи да пишеш на кирилица.., а после.., после старши - научи се да пишеш думата " български" правилно!Ок?!От "апостоли" като тебе, Родината няма нужда от душмани.
47
8
 
12
 
! Отговори
Арсений преди 4 години
Моля лyмпeнчетата да не забравят, че тая женица е расла и учила при социализЪма. Младите турци днес са 100% грамотни
46
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако България е нормално държава на тази трябва веднага да и спират и пенсията и омощите!!!
45
25
 
8
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦА ОЛИВЕР преди 4 години
От кое племе е тая???
44
7
 
8
 
! Отговори
Булгар на три морета преди 4 години
Вие щото на луковмарш само филолози се събирате :)
43
17
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 4 години
ПО ПРИНЦИП НЕ Е ПРИЕТО ПЛЕМЕНА ШЕСТО-СЕДМО ПОКОЛЕНИЕ КОИТО СА ПРИЕТИ ДА ОСТАНАТ И ДА ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ (ПОНЕЖЕ СМЕ ТОЛЕРАНТНИ) И ДА НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ.
42
19
 
10
 
! Отговори
Krum преди 4 години
Защо и е преводач? Нали е Бъкгарски гражданин? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?! Не разбирам?!?!?!?!?!?!?!?
41
13
 
10
 
! Отговори
Ст@м@т преди 4 години
Що така не знаем Български?
40
15
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Що така не знаем БЪЛГАРСКИ?
39
15
 
13
 
! Отговори
Ст@м@т преди 4 години
Всичко много хубаво. Но защо е знае БЪЛГАРСКИ? Цял живот и е преминал в България, но, турски знае, а езика на тези които и дават пенсия не знае?
38
15
 
7
 
! Отговори
Булгар на три морета преди 4 години
до мммНе, не и не. Затова казвам бабето да си ходи в турция иначе ммм ще си отмъсти за неговите деди!!!Другата опция е да си теглиш ножа, ммм, преди да си си хвърлил хайвера, ако може.
37
14
 
4
 
! Отговори
ммм преди 4 години
Това съобщение ми напомня как някои медии ни посочват, ето Ви, в нашето село всички религии по празниците си ходим на гости ...Това е ... писанка по ноти.Но нима аз трябва като представител на една стара българска фамилия да забравя как през далечната 1854 година турците и черкезите са прогонили моите пра-пра...родители от село Каменно поле, Врачанско и през зимата (!) те са поели към дунавските блата за да спасят своите деца.Нима аз като техен наследник да го забравя ..?НЕ ..!
36
2
 
5
 
! Отговори
Булгар на три морета преди 4 години
Ето го и тоя с неговото "мнение". Откри косъма в супата. Откри користния замисъл зад цялата операция.Да видим дали и той толкова минуси ще обере като мене.Иначе разбрах, че думата сарказъм за вас е чуждица. Нормално, има повече от две срички.